Menu

Óvodánk bemutatása

Óvodánk dolgozói

ovonenik2017Csordásné Tamás Ildikótagóvoda vezető, óvónő 

Üstné Szép Gyöngyióvónő

Gáspár Ferencnédajka

Péterné Herceg Zsuzsanna
dajka

ovisfarsang01

Óvodánkról

Sávoly közel 600 lakosú község. Területileg kis kiterjedésű. Településünk Somogy megyében, a Kis-Balaton térségben helyezkedik el. Olyan védett természeti környezetben található, mely a nyugalmat, a csendet, a békét nyújtja, és amely a növény- és állatvilágával egyedülálló élményt kínál. A természeti környezet gazdagsága kifogyhatatlan tárháza játéknak, alkotásnak, munkának.
Óvodánk 1956 óta működik, immár csak egycsoportos intézmény. Vegyes életkorú gyermekeket fogadunk, 2,5 éves kortól 7 éves korig.
Óvodánkban 2004 óta az Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel program feldolgozásával dolgozunk, helyi programunkat ez alapján dolgoztuk ki. Szeretnénk a vizuális nevelés, a gyermekirodalom, a zenei nevelés által nyújtott értékek közvetítésével közelebb hozni gyermekeinket a művészetekhez.
Olyan programot választottunk, amely a gyermekek képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése mellett hangsúlyt fektet a hagyományok megismerésére, kulturális értékeink megőrzésére. Célunk a régi hagyományok felélesztése, a meglévők ápolása, értékeink átörökítése, így gazdagítva gyermekeinket.
A program másik alappillére a tevékeny óvodai élet megteremtése, melyben hangsúlyt kapnak a művészeti értékek, hogy az alkotó gondolkodási irányt megerősítsék. A festői szépségű természeti környezet, a természetvédelmi területek csodás élővilága a természet megismerésére, megóvására, szeretetére való nevelésre sarkall bennünket, ezért kiemelt nevelési-oktatási céljaink közé tartozik.
2013 júliusától a Marcali Óvodai Központ tagintézménye vagyunk, akkor vettük fel a „Szedervirág" Óvoda nevet. A Központ óvodáival nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk, rendszeresen látogatjuk egymás rendezvényeit, tapasztalatokat cserélünk, közös programokat szervezünk.
Óvodánkban arra törekszünk, hogy a felnőttek sugározzák „fontos vagy nekem, figyelek Rád, segítek, ha szükséges, tisztellek és szeretlek Téged."
Szeretnénk ezzel a programmal megvalósítani, hogy óvodásaink okos szeretetben, érzelmi biztonságban, szabad, nyugodt légkörben, sok szép élménnyel gazdagodva élvezzék az óvodában töltött éveiket.