Menu

Farsang az Óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Húshagyó kedden, immár hagyományos módon farsangi jelmezeket öltöttek óvodásaink. Reggeli után az óvónénik és a dadus néni előadták a „Lompos medve" című vicces mesét, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Folyamatosan szurkoltak, hogy a medve ne tudja elkapni és megenni a kislánykát. Mivel a gyerekek segítségével sikeresen túljártak a medve és az öregasszony eszén, ezért nagy ünneplést kellett rendezni. Zeneszóra minden gyermek és felnőtt vidáman ropta a táncot. Az önfeledt mulatozás után utcára vonultuk, hogy a verseinkkel, dalainkkal távozásra bírjuk a telet. Az Agroturisztikai Központban két anyuka Gáspárné Szijártó Nikoletta és Némethné Tóth Réka meghívására a gyerekek elfogyaszthatták a tradicionális farsangi ételt, a fánkot. Nagyon köszönjük nekik a megvendégelést! Csordásné Tamás Ildikó

Ovis karácsony

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A hagyományos óvodai karácsonyi délelőtt a kicsik nagy örömére sok-sok meglepetéssel zajlott. A megjelent vendégek, szülők és gyerekek feldiszítették a közös karácsonyfát, meghallgattak egy csodálatos előadást Sipos Dániel előadásában. Ezzel még nem ért véget a meglepetés, hiszen az Imre Sándor Szeretetszínház képviseletében Bartokos Tamás és Milos Kozma sok-sok játékot adott át a gyerekeknek. A Haba Kreatív Játék Nagykereskedés adományozta a játékokat.

Mozgalmas hétfő az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Sok kellemes meglepetés érte óvodásainkat a mai napon. Délelőtt a Balatonboglári Kézilabda Akadémia diákjai látogatták meg a gyerekeket és adtak át egy-egy ajándékcsomagot nekik. A kaposvári Karitász és Szabolcs atya segített nekik a lebonyolításban.
Délután az iskolások adtak nagyon szép koncertet az ovisoknak, akik ámulva hallgatták, majd egy közös énekléssel kívántunk egymásnak szép ünnepeket.

Mézes délelőtt az oviban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma délelőtt tartották a hagyományos mézes-figurás napot az óvodában. A gyerekek nagyon élvezték a tésztagyúrást, a szaggatást. A mikor kisültek a figurás tészták, ki is díszítették a mézeseket.

A Mikulás az óvodában is járt

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az idei évben sem hagyta ajándék nélkül az óvodás gyerekeket a Mikulás. December 6-án délelőtt ismét ellátogatott a kicsikhez, akik már hangos énekszóval várták. Egy kis műsor után előkerültek a szép kövér csomagok a zsákból. A gyerekek nagy örömmel fogadták és rengeteg kérdést tettek fel neki. Bátran beleültek az ölébe és búcsúzóul elénekelték még neki kedvenc dalukat.

Zenés előadás az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Könyvheti programjaink sorában ma a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadását néztük meg. Az előadás az Óvodában került megrendezésre és az alsótagozatos gyerekek is részt vettek a programon. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, vidám és interaktív volt a műsor. Köszönjük a remek előadást!

Vásár az oviban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma délelőtt immár 15. alkalommal került sor a Mihálynapi vásárra az óvodában. A gyerekek mindig nagy izgalommal készülnek, szorgalmasan készítik az eladni való portékákat. Most is nagyon szép volt a kínálat, a vásári hangulatnak megfelelően sok-sok vevő volt és elkelt minden asztalra készített árú. A sok gyümölcs, amit kaptak a gyerekek, majd az étkezéseket színesíti, egészíti ki. Nem lesz probléma a vitaminpótlással!

Gyereknapi kavalkád az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A ma délelőtt a felhőtlen szórakozás, a sok-sok kacagás ideje volt az óvodában. Ma tartották meg a gyermek napi programokat. Sok szülő is eljött, hogy a gyerekeivel együtt élvezze a vidám feladatokat, a nevetős együttlétet. A gyerekek elfáradva, élményekkel gazdagodva mentek ebédelni és mindenkinek jól esett a délutáni alvás.

Ballagás és évzáró az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Vidám, ugyanakkor mégis megható műsorral búcsúztak a gyerekek ettől a nevelési évtől, a ballagók az óvodától, a dadusoktól, és az óvónéniktől is. A kedves és mosolygós gyerek arcok, az izgulós tekintetek mind-mind hozzátartoztak ehhez a délelőtthöz.