Menu

Ovis karácsony

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A hagyományos óvodai karácsonyi délelőtt a kicsik nagy örömére sok-sok meglepetéssel zajlott. A megjelent vendégek, szülők és gyerekek feldiszítették a közös karácsonyfát, meghallgattak egy csodálatos előadást Sipos Dániel előadásában. Ezzel még nem ért véget a meglepetés, hiszen az Imre Sándor Szeretetszínház képviseletében Bartokos Tamás és Milos Kozma sok-sok játékot adott át a gyerekeknek. A Haba Kreatív Játék Nagykereskedés adományozta a játékokat.

Mozgalmas hétfő az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Sok kellemes meglepetés érte óvodásainkat a mai napon. Délelőtt a Balatonboglári Kézilabda Akadémia diákjai látogatták meg a gyerekeket és adtak át egy-egy ajándékcsomagot nekik. A kaposvári Karitász és Szabolcs atya segített nekik a lebonyolításban.
Délután az iskolások adtak nagyon szép koncertet az ovisoknak, akik ámulva hallgatták, majd egy közös énekléssel kívántunk egymásnak szép ünnepeket.

Mézes délelőtt az oviban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma délelőtt tartották a hagyományos mézes-figurás napot az óvodában. A gyerekek nagyon élvezték a tésztagyúrást, a szaggatást. A mikor kisültek a figurás tészták, ki is díszítették a mézeseket.

A Mikulás az óvodában is járt

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az idei évben sem hagyta ajándék nélkül az óvodás gyerekeket a Mikulás. December 6-án délelőtt ismét ellátogatott a kicsikhez, akik már hangos énekszóval várták. Egy kis műsor után előkerültek a szép kövér csomagok a zsákból. A gyerekek nagy örömmel fogadták és rengeteg kérdést tettek fel neki. Bátran beleültek az ölébe és búcsúzóul elénekelték még neki kedvenc dalukat.

Zenés előadás az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Könyvheti programjaink sorában ma a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadását néztük meg. Az előadás az Óvodában került megrendezésre és az alsótagozatos gyerekek is részt vettek a programon. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, vidám és interaktív volt a műsor. Köszönjük a remek előadást!

Vásár az oviban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma délelőtt immár 15. alkalommal került sor a Mihálynapi vásárra az óvodában. A gyerekek mindig nagy izgalommal készülnek, szorgalmasan készítik az eladni való portékákat. Most is nagyon szép volt a kínálat, a vásári hangulatnak megfelelően sok-sok vevő volt és elkelt minden asztalra készített árú. A sok gyümölcs, amit kaptak a gyerekek, majd az étkezéseket színesíti, egészíti ki. Nem lesz probléma a vitaminpótlással!

Gyereknapi kavalkád az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A ma délelőtt a felhőtlen szórakozás, a sok-sok kacagás ideje volt az óvodában. Ma tartották meg a gyermek napi programokat. Sok szülő is eljött, hogy a gyerekeivel együtt élvezze a vidám feladatokat, a nevetős együttlétet. A gyerekek elfáradva, élményekkel gazdagodva mentek ebédelni és mindenkinek jól esett a délutáni alvás.

Ballagás és évzáró az óvodában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Vidám, ugyanakkor mégis megható műsorral búcsúztak a gyerekek ettől a nevelési évtől, a ballagók az óvodától, a dadusoktól, és az óvónéniktől is. A kedves és mosolygós gyerek arcok, az izgulós tekintetek mind-mind hozzátartoztak ehhez a délelőtthöz.

Farsang –népszokás jeles napja

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A húshagyókedd a farsangi szezon utolsó napja, sok helyen ünneplik karnevállal, felvonulással. húshagyókedden 'maszkázás' a szokás. Óvodánkban is ezen a napon bújunk bele jelmezeinkbe, öltünk magunkra mesebeli álruhát, álarcot. Jókedvvel, vidámsággal, farsangi táncos mulatsággal, tréfás játékokkal ünnepeltünk ezen a jeles napon, dínom-dánom közben falatozgattunk, iszogattunk kedvünkre. Sávolyi néphagyományt ápolva kivonultunk maszkázni a falunkba, ahol a kedves és szorgos kezű asszonyoktól begyűjtögettük az ízletes farsangi fánkokat fakanalainkra. A táncos hangulatot fokozva Sinkovics Zoltán néptánc tanár fergeteges forgatagba csábította a vendégsereget, táncos lábú gyerekeket és felnőtteket. Ropta a táncot apraja és nagyja. Ezzel búcsúztattuk a telet, a hideget, a téli évszakot.

Advent –magyar népszokások, jeles napok

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ez az időszak a várakozás, a felkészülés és a reménykedés időszaka. A Karácsonyra való lelki előkészületé, a bűnbánaté és az imádságé.
Mi is várakozva készültünk erre a jeles ünnepre, feldíszítettük óvodánkat, gyertyát öntöttünk, mézeskalács sütöttünk, adventi koszorút és naptárat készítettünk. December 5-én megérkezett hozzánk piros puttonyával a jóságos Mikulás, aki arra gondolva, hogy jó gyermekek várják csomagokkal ajándékozta meg őket. Ajándékul cserébe dalokkal, versekkel köszöntötték a jóságos „Öreg Apót", és a bátrabbak ölébe ülve szakállát simogatták, csiklandozták. Az adventi várakozás hangulatát fokozva részt vettünk ismét Marcaliban a Mesevarázs napokon, ahol az óvónénik az Aranyszőrű bárány népmesét bábozással mutatták be a kíváncsi nézőseregnek. Szedervirágos ovisaink Az Árgyélus királyfi varázslatos mese világát és Ugri és Bugri vándorlásának történetét ismerhették meg. Karácsony-váró ünnepeink körében nagycsoportosaink a Négy gyertya szívmelengető történetével csaltak könnyeket a templomi koncertünkre érkezettek szemébe. Meghitt karácsonyváró hangulatban fogadtuk és hallgattuk a Sávolyi Dalkör ünnepi dalcsokrát, ami helyi gyűjtésű pásztorjáték dalokból állt. A várakozás szépsége és feszültsége, a készülődés öröme annyi örömet rejt magában, főként, ha a gyermek együtt készítheti apró meglepetéseit szüleivel. Közösen barkácsoltunk adventi díszeket a lelkes és ügyes kezű anyukákkal, nagymamákkal. Az adventi ünnepeink végén az utolsó óvodai napunkon szeretetteljes, meghitt hangulatban, ünnepi fényben kívántunk egymásnak, a családok aprajának és nagyjának örömteli, békés karácsonyt.