Menu

A sávolyi gyerekeket is megajándékozta a Mikulás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A sávolyi gyerekeket is meglátogatta a Mikulás. Zenés műsorral egybekötve adta át a csomagokat a megjelent ifjúságnak. A műsort a KSZR támogatásával a Kultúr Találka együttes szolgáltatta, a csokoládét pedig Sávoly Község Önkormányzata vásárolta a gyerekeknek.

Az óvodában is járt ma a Mikulás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Délelőtt sok más teendője és menni valója mellett a sávolyi óvodásokat is meglátogatta a Mikulás. A gyerekek nagy izgalommal és természetesen hangos énekszóval várták. A messziről jött piros ruhás öreg minden kisgyereknek adott ajándékot és mindenkihez volt egy-egy kedves szava. Beszélgetett a gyerekekkel és szívesen válaszolt a kérdéseikre. Megígérte, hogy jövőre is útbaejti a sávolyi óvodásokat.

Kikerültek az oszlopokra az utcai adventi díszek

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Már évek óta hagyomány, hogy Sávolyon is utcai díszek kerülnek az oszlopokra az adventi, karácsonyi időszakban. 

Az idén immár 35 dísz teszi hangulatosabbá, fényesebbé a falu utcáit sötétedés után. 

Osztják a szociális tüzifát

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az országban sok helyen havazott, Sávolyon hideg eső esik, megjött a tél. Sok sávolyi lakosnak segítség a hideg napokra a szociális tüzifa osztása, amit a napokban megkezdtek az önkormányzat alkalmazottai. Ahogy az időjárás engedi, igyekeznek mindenkinek minél előbb eljuttani a tűzrevalót. 57 köbméter fa kerül kiosztásra 51 személynek. A képviselő-testület a jövedelmek alapján döntötte el, hogy kik a rászorultak. Kik azok, akik egy köbmétert, kik azok, akik másfél köbmétert kapnak.

Elkészült a kültéri betlehem

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az előttünk álló hétvégén lesz advent első vasárnapja. Újra elérkezett az idő, hogy várjuk a karácsonyt, felkészüljünk lélekben is erre a csodálatos ünnepre. Immár ötödik alkalommal sikerült a teplomkertben elkészíteni a kültéri betlehemet. Az első betlehem 2014-ben készült. A felállított bábuk, a kiállított állatok Jézus születését idézik, a Szentcsalád istállóban eltöltött estéjét hivatottak megeleveníteni. A templom bejáratánál felállított koszorú gyertyái hírdetik az adventi időszak múlását, a karácsony közeledtét.

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Szerdán este tartotta a képviselő-testület a soros ezévi közmeghallgatást. Schuller Tibor polgármester köszöntötte a megjelent érdeklődőket, egybegyűlteket. A polgármesteri tájékoztató után voltak felvetések, kérdések, javaslatok a lakosság köréből, amiket közösen megvitattak.

Jótékonysági előadás az óvoda javára

  • Írta: Pálfi Lászlóné

November 16-án, szombaton este rendhagyó előadás volt a Kultúrházban. Az Imre Sándor Szeretetszínház társulata jótékonysági előadás keretében mutatta be az „Isten pénze" című musicalt. A teljes bevételt felajánlották az óvodának. Mozgásfejlesztő játékot szeretnénk a befolyt összegből vásárolni az udvarra.
72.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni!
A gyerekek és az óvoda dolgozói nevében szeretném megköszönni Bartokos Tamásnak a felajánlást, a társulatnak a színvonalas előadást. Köszönöm azoknak, akik eljöttek szombaton este, adakoztak és megtekintették a gyönyörű és tanulságos karácsonyi történetet és köszönöm azoknak is, akik nem tudtak eljönni, de hozzájárultak felajánlásaikkal a kisgyermekek öröméhez.

Csordásné Tamás Ildikó