Menu

Marcaliban jártunk

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A keddi napon az első program a Marcali Korzóban volt. Samuné Bogyó Hajnalka vezetett körbe minket, és mutatta be a gyűjteményüket. Megismertük a cipész, a kékfestő és a mézeskalács készítő mesterségeket és a munkaeszközeiket.

Megnézhették a gyerekek a korabeli börtöncellát és kipróbálhatták a priccset, amit nagyon élveztek. Ezután kézműves foglalkozáson vettek részt, több tevékenységet is kipróbálhattak. Nyomdázhattak, fonal pomponokat és könyvjelzőket készíthettek és a kötélgyártást is kipróbálhatták. Délután megszálltuk a Marcali fürdőt, a jó időben mindenki nagy örömmel csúszdázott és pancsolt.

Vacsora után pedig zenés estet tartottunk. Amíg nem volt teljes a létszám, addig az itt lévő gyerekek bemelegítésként táncoltak és énekeltek, a később érkezők pedig csatlakoztak hozzájuk. Az estét egy közös énekkel és tánccal zártuk. Mindenki jól érezte magát, így gyorsan eltelt az idő. 

 

Megérkeztek a füleksávolyi gyerekek

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Tegnap délután érkeztek meg a testvértelepülésünkről a gyerekek és kísérőik. Az Agroturisztikai Központban pogácsával és üdítővel vártuk őket. Ezután ebédeltek, majd elfoglalták a szállásukat és szusszanhattak egyet. Később pedig bemutattuk nekik a mi Sávolyunkat, jártunk az óvodában, az iskolában és a templomban is. Vacsora után pedig visszatértünk az Agroturisztikai Központba, ahol volt lehetőség filcállat és fonalgrafika készítésére, de lehetett focizni és csocsózni is. A gyerekek a nap folyamán összeismerkedtek egymással, és az esti programon már közösen játszottak vagy alkottak a foglalkozáson. 

Várjuk a vendégeket

  • Írta: Pálfi Lászlóné

alaplogo

Augusztus 14-20-ig vendégül látunk 11 gyermeket és 5 felnőtt kísérőt a testvértelepülésünkről, Füleksávolyról. Sávolyi gyermekek jelentkezését is vártuk, hogy együtt töltsék, töltsük ezt a hetet közösen a gyerekekkel. Akik jelentkeztek, azoknak elmondtuk a heti programot és a lehetőségeket. Nagyon várjuk már a vendégek érkezését és nagyon készülünk a közös táborozásra!

Pálfi Lászlóné

Átmeneti vízhiány!

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Értesítjük a lakosságot, hogy csőtörés miatt átmenetileg szünetel a vízszolgáltatás.

A szolgáltató közlése szerint Somogysámson területén van a probléma.

Előre láthatólag a mai napon 15-16 óráig nem lesz víz.

Kérjük a lakosság türelmét és megértését!

Javítják a templom külső homlokzatát

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Már a 2012-es felújítás után fél évre sajnos kijöttek a foltok a templom tornyának északi oldalán. Festék hiba és a régi vakolat problémája miatt volt a gond, így most kijavítják és átfestik. Ezt a munkát garanciálisan végzi a Béres Építők cég.

DSC 7501

Lakossági fórum a településképi kézikönyv elkészítésének tárgyában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Sávoly Község 11/2017. (VI.30) önkormányzati rendelet partnerségi egyeztetési szabályai szerinti, valamint a 314/2012.(XI.8) Korm. rendelet 29/A.§ értelmében lakossági fórumot tartottak a LAKOSSÁGI ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS, SÁVOLY KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPVÉDELMI RENDELETÉNEK ÉS A TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYVÉNEK ELKÉSZÍTÉSE TÁRGYÁBAN. A fórumon Papp Zoltán Tamás, Sávoly község főépítésze tartott előadást.