Menu

Tájékoztató az óvodai beiratkozás rendjéről

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Tisztelt Szülők!

A rendkívüli helyzet miatt a 2020/2021. tanévre az óvodai beiratkozás az alábbiak szerint módosul:

ovodai kozpont1. A kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe (1. sz. melléklet: óvodai körzethatárok) tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket. Ezekben az esetekben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor.

2. Ha a szülő (törvényes képviselő) gyermekét nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését (2 sz melléklet: kérelem) – a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, vagy különösen indokolt esetben személyesen – az intézményvezető 2020. április 17-ig fogadja. (Kérelmek személyes benyújtásának időpontja: Április 14-17-ig 1100-1200, 1400-1600)

Óvoda elérhetősége:
• email cím: titkarsag@marcaliovodak. hu
• személyesen: Marcali, Posta köz 3. Kiss Jenőné – óvodatitkár

Abban az esetben, ha a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, úgy a hozzá beérkezett, nem a felvételi körzetben élő gyermekek felvételére vonatkozó szülői szándéknyilatkozatok alapján beiratkozási beosztást készít és erről az érintett szülőt haladéktalanul értesíti.
A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvoda a felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan legkésőbb 2020. április 30-áig döntést hoz, melyről írásban értesíti az éritett szülőket, valamint a gyermek kötelező felvételét ellátó óvoda vezetőjét.

Marcali, 2020. április 2.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Tamásné Turbéki Angéla
intézményvezető

1. számú melléklet: Marcali Óvodai Központ telephelyeinek felvételi körzetei

2. számú melléklet: Óvodai felvétel iránti kérelem

COOP ABC TÁJÉKOZTATÓJA

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Értesítjük az érdeklődő lakosságot, hogy változik az ábécé nyitvatartása.

cooptajekoztatojo

SZOMBATTÓL KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LESZ MAGYARORSZÁGON

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között távolságot – mondta Orbán reggeli rádióinterjújában.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

KÉT HÉTEN KERESZTÜL AZ OTTHONUNKAT VAGY A LAKÓHELYÜNKET CSAK MUNKAVÉGZÉS VAGY AZ ALAPVETŐ SZÜKSÉGLETEK ELLÁTÁSA CÉLJÁBÓL HAGYHATJUK EL
– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

– Az eddigi korlátozások eredményesek voltak. A járvány kitörése alőtt a kontaktusszám félmillió felett volt, ez leesett a tizedére" – mondta Orbán. – A magyarok fegyelmezettek, a társalmi érintkezések méretét tizedére csökentették. Ez most megállt, ezért a

CSÖKKENTÉS TOVÁBBI ELŐMOZDÍTÁSÁRA LÉPETT ÉLETBE A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS, AMI AZONBAN HANGSÚLYOZOTTAN NEM KIJÁRÁSI TILALOM, AMIKOR "EGY LÉGY SEM REPÜLHET KI".
A kijárást lehetővé tévő alapos okok között van, hogy a gyerekeket be lehet vinni az iskolák ügyeleteire, ahol ötfős csoportokban vigyáznak rájuk. Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat, ezekhez is ki lehet menni.

Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között a távolságot – mondta Orbán, megjegyezve, hogy szabálysértés, ha nem tartják be a szabályozást. Azt kell elérnünk, hogy meglegyen az együttműködés. A rendőröknek segíteniük kell az embereket, hogy betartsák a szabályokat, nem a kényszerítés a cél – mondta a miniszterelnök. Szükség esetén akár 50 ezer forintos büntetés is kiszabható.

Azt is mondta: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy

A 65 ÉV FELETTIEK 9 ÉS 12 ÓRA KÖZÖTT LÁTOGATHATJÁK EZEKET AZ ÜZLETEKET. EBBEN AZ IDŐSZAKBAN MÁS NEM MEHET BE EZEKBE.
Kórházparancsnokokat neveznek ki a kórházak élére
Orvosszakmai kérdésekben természetesen nem ők fognak dönteni, hanem az orvosok, de a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos "karbantartása" a "kórházparancsnokok" feladata lesz – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta: ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést.

 kijarasi

Informativ

  • Írta: Pálfi Lászlóné

nemethusoskiskep

Ügyfélfogadási rend változás!

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy  a kialakult helyzetre való tekintettel változott az önkormányzati, körjegyzőségi ügyfélfogadási rend. A képre kattintva olvashatják a teljes tájékoztatót.

ugyfelfogadasivaltozaskiskep