Menu

30 perc a család biztonságáért

  • Írta: Pálfi Lászlóné

kemenysepros

Ne késlekedjen, ellenőriztesse kéményeit!

Személyesen is:

8700 Marcali, Árpád utca 10.

Normál díjszabású telefonszám: +36(70)6418355

Hétfő 8.00-20.00 óráig; kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8.00-14.00 óráig

Decemberben történt

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Technikai nehézségek miatt most tudósítunk a decemberi eseményekről. Az óvodában a hagyományos mézes sütést nagyon élvezték a gyerekek, ezt a programot mindig nagyon szeretik a gyerekek. Most is így volt, a szülőkkel együtt nagyon jól érezték magukat az apróságok. A kidíszített kalácsokat természetesen most is hazavihették a gyerekek.

December 17-én került megrendezésre az adventi koncert a templomban. A hagyományoknak megfelelően a fellépők a sávolyi óvodások, a sávolyi iskolások, a Sávolyi Dalkör és a Bárdos Lajos Kórus voltak. A hallgatóság jól érezte magát.

December 18-án délutánra hívta a képviselő-testület az időseket egy szívet melengető műsorra és egy finom vacsorára. Shculler Tibor polgármester köszöntője után az ovisok és az iskolások műsora könnyeket csalt a jelenlévők szemébe. A Sávolyi Dalkör fellépése vidámságot hozott az időseknek. Az este további részében Sinkovics László "húzta" a talpalávalót. Mindenki nagyon jól érezte magát. Aki nem tudott eljönni, annak házhoz vitték a vacsorát, hogy senki ne maradjon le a finom ennivalóról.

Lakossági tájékoztatás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Lakossági tájékoztatás

A nagy forgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) zajterhelésének csökkentésére Sávoly községre vonatkozóan elkészített stratégiai zajtérképet és zajvédelmi intézkedési tervet az alábbiak szerint közzé teszem.

Hazánk európai uniós tagságából eredő kötelezettsége a környezeti zajterhelésnek a vonatkozó jogszabályokban előírt módon történő meghatározása és értékelése – a stratégiai zajtérképek elkészítése –, valamint a zajterhelés szinten tartása, illetve mérséklése érdekében végrehajtandó stratégiai intézkedések megfogalmazása – a zajvédelmi intézkedési tervek összeállítása.

Az elkészített intézkedési tervjavaslat megtekinthető a www.savoly.hu önkormányzati honlapon, valamint a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Sávolyi Kirendeltségén – Sávoly, Petőfi u. 14.
A közzétételt követő 30. napig a tervezetre vonatkozóan írásos észrevételt lehet tenni.

 

Marcali, 2019. december 14.

Bödőné Dr. Molnár Irén

címzetes főjegyző sk.

Letölthető dokumentumok:

Stratégiai zajtérképezés általános leírás

Intézkedési terv

Települési érintettségi adatok

A sávolyi gyerekeket is megajándékozta a Mikulás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A sávolyi gyerekeket is meglátogatta a Mikulás. Zenés műsorral egybekötve adta át a csomagokat a megjelent ifjúságnak. A műsort a KSZR támogatásával a Kultúr Találka együttes szolgáltatta, a csokoládét pedig Sávoly Község Önkormányzata vásárolta a gyerekeknek.

Az óvodában is járt ma a Mikulás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Délelőtt sok más teendője és menni valója mellett a sávolyi óvodásokat is meglátogatta a Mikulás. A gyerekek nagy izgalommal és természetesen hangos énekszóval várták. A messziről jött piros ruhás öreg minden kisgyereknek adott ajándékot és mindenkihez volt egy-egy kedves szava. Beszélgetett a gyerekekkel és szívesen válaszolt a kérdéseikre. Megígérte, hogy jövőre is útbaejti a sávolyi óvodásokat.

Kikerültek az oszlopokra az utcai adventi díszek

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Már évek óta hagyomány, hogy Sávolyon is utcai díszek kerülnek az oszlopokra az adventi, karácsonyi időszakban. 

Az idén immár 35 dísz teszi hangulatosabbá, fényesebbé a falu utcáit sötétedés után.