Menu

Képzési igények felmérése

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Írta: Marcali Város Önkormányzata
Megjelent: 2018. január 16. kedd, 13:54

Tisztelt Foglalkoztató, Munkavállaló, Leendő Vállalkozó!

workA TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00004 azonosítószámú Marcali Helyi Foglalkoztatási Paktum című pályázat célja többek között a munkahelyek megtartásának segítése, munkahelyek teremtésének ösztönzése és a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő részvétel támogatása.

E célok eléréshez szeretnénk felmérni, hogy a foglalkoztatók számára milyen végzettséggel rendelkező munkaerőre van szükség, illetve milyen képzésekre lenne igény a munkavállalók, leendő vállalkozók részéről.

A cikk folytatása és a letölthető anyagok itt. 

Folyik az optikai kábel húzása a községben

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az ország gazdasági versenyképességének javítása érdekében a kormány európai uniós támogatásért pályázatot hírdetett GINOP-3.4.1-15 néven minimum 30 megabit/s névleges sávszélességű internethálózat (NGA), illetve felhordó hálózatok építésére. Cél, hogy 2018 végére minden háztartásban elérhető legyen a minimum 30 megabit/s és az ország lakosságának 50%-ában legalább 100 megabit/s névleges sebességet nyújtó internet hálózat. Ennek a projektnek a vonalának a kiépítése folyik a napokban községünkben. A munkásokkal beszélgetve elmondták, hogy ma végeznek a kábel kihúzásával. A következő napokban jön egy másik brigád, akik a dobozokat helyezik majd fel az oszlopokra. Hogy mikor lesz ebből szolgáltatás, azaz használható internet, azt nem tudjuk, de reméljük, hogy minél előbb igénybe vehetjük a korszerű és gyors adatátvitelt. 

A 2017-es év három legolvasottabb cikke

  • Írta: Pálfi Lászlóné

veglegeskeszlogo

Ilyenkor az új év kezdetekor visszatekintünk az elmúlt évre és számadást csinálunk. Mit csináltunk jól, mit kellene másként, ... Honlapunk 2008 óta működik. Sok-sok hírről, eseményről írtunk, sok embert megszólaltattunk az azóta elmúlt évek alatt. Folyamatosan nyomonkövethető cikkeinkből Sávoly élete, történései. A 2017 év is eseménydús év volt. A három legnépszerűbb cikket megmutatjuk Önöknek, hogy újranézhessük, emlékezhessünk a bennük szereplőkre. 

Telt házas előadás (szeptember 18, 2017) - 791 megtekintés

Fergeteges Fekete Péter előadás a Marótvölgye Színházban (május 21, 2017) - 761 megtekintés

Ballagás és évzáró az általános iskolában (június 17, 2017) - 465 megtekintés

Jó nosztalgiázást kívánok!

Lengyák István, Ollóvágta Pista bácsi volt ma a vendégünk a könyvtárban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Egy nagyon szuper délelőttöt töltöttünk el Pista bácsival és Éva nénivel ma a könyvtárban. Készültek mindenféle szebbnél szebb papíralkotások. Újévi üdvözletek, állatok, repülők, csodakiflik és még nagyon sok más érdekes papírfigura. A programot a KSZR finanszírozta.