Menu

Jól sikerült délelőtt az asztalitenisz jegyében

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A mai délelőttre meghírdetett pingpong verseny nagyon jól sikerült. Kilenc résztvevővel vágtunk neki a délelőttnek, mindenki játszott mindenkivel, így mindenkire nyolc meccs várt. Nagyon lelkes és ügyes volt a társaság. Kellemesen elfáradtunk. Volt idő beszélgetni is, kicsit mindenki kikapcsolódott a hétköznapokból. Kialakult a végső helyezés, de győztest nem avattunk, mert mindenki nyert, aki játszott! A résztvevők kaptak egy-egy emléklapot.

Meghívó

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Jöjjön el, töltsön el egy kellemes estét vendégeink és a finom mézek társaságában!

MEZESMEGHIVO

Horváthné Cziklin Barbara festményei a könyvtárban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Horváthné Cziklin Barbara festményeiből nyílt kiállítás a könyvtárban. Feladatunknak tartom a helyi, illetve a környékbeli értékek, emberek bemutatását, megismertetését az emberekkel. Barbinak is van sávolyi kötődése, hiszen idejárt óvodába és itt végezte az általános iskolát is. Éppen ebből adódóan a kiállítást Kovács Erika, Barbara volt rajztanára és osztályfőnöke nyitotta meg. Erika nagy örömmel vállalta el a felkérést. Hozzáértő és kedves szavakkal méltatta a kiállított képeket és minden megjelentnek azt kívánta, hogy vigyen haza egy-egy érzést, egy-egy elkapott pillanatot a festményekről, a kiállításról.

A kiállítás 2020. február 28-ig megtekinthető a könyvtárban, munkanapokon 10-15 óráig. Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Sikeres pályázat a Magyar Falu Programban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

magyarfalu01Sikeres a 2019-ben,

a Magyar Falu Program

alprogramjában megpályázott

falugondnoki buszpályázat.

Elindították

a közbeszerzési eljárást,

így belátható időn belül

megérkezhet az

új falugondnoki jármű. 

Horváthné Cziklin Barbara festményei az ovigalériában

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A februári ovigaléria vendége Horváthné Cziklin Barbara volt, aki festményeit hozta el a gyerekeknek. Barbi maga is ebbe az óvodába járt, és nagyon sok szép emlék fűzi az óvodához. A festést mintegy két éve kezdte el, többféle technikával dolgozik, amiből a gyerekeknek is tartott bemutatót. A jelenlévők kicsit megláthatták, hogyan készülnek a képei: a szemünk láttára festett meg két képet. Nagyon érdekes volt látni az alkotói folyamatot, hogy kapott végleges formát a festmény. 

Február 14-én, pénteken 17 órakor az Agroturisztikai Központban nyílik egy teljesebb, több képből álló kiállítása Barbinak, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FELHÍVÁS EBTARTÓK RÉSZÉRE!

  • Írta: Pálfi Lászlóné

kutyaTisztelt Ebtartók!
Az alapvető állattartási szabályokat az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény, valamint a kedvtelésből tartott állatok tartását és forgalmazását szabályozó 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet tartalmazza.

2013. január 1-től kötelezővé vált az ebek egyedi azonosítóval – transzponderrel (mikrochip) – történő ellátása, a jogszabály szerint négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható. Az előírás betartását a települési önkormányzat jegyzője és a Marcali Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ellenőrzi.

Teljes tájékoztató itt olvasható!