Menu

Informatív előadás az egészséges, szívbarát életmódról

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Nagyon hasznos információkat és tippeket hallottunk Dr. Duró Ildikó háziorvosunk előadásán. A fő téma a szív és az érrendszeri problémák megelőzése és kezelése. Nagyon sokat tehetünk a saját közérzetünk, az egészségünk javításáért, mindezt az életmód megválasztásával. Fontos a megfelelő táplálkozás, a rendszeres mozgás. És természetesen más tényezők is befolyásolják az életünket, azokra is hallhattunk megoldásokat, példákat. Az előadás után kialakult egy kis beszélgetés, többen kérdeztek a doktornőtől személyes példák alapján. Köszönjük szépen Dr. Duró Ildikó doktornőnek a tanulságos estét!

Kiállítás, könyvösszeállítás a könyvtárban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A Könyvtári napok rendezvényeként a természet közeli élet napjainkban témában találnak könyvösszeállítást a könyvtárban. Olvasgassanak a helyszínen, vagy kölcsönözzenek belőle!

 

Október 4-e az állatok világnapja. Ezen a napon született Assisi Szent Ferenc. Az ő legendás állatszeretetére emlékezve hívjuk fel a figyelmet az állatok, a Föld védelmére. Ebből az alkalomból plüss állatokból rendeztünk kiállítást, ezzel is az állatok védelmét emeljük a figyelem középpontjába. Köszönjük a felajánlást Kovács Ferencnének! A kiállítás megtekinthető nyitvatartási időben október 11-ig a könyvtárban. 

allatosplussos

konyveseletmodos

Pályázati kiírás: Bursa Hungarica

  • Írta: Pálfi Lászlóné

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Sávoly Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2019/2020. tanév második és a 2020/2021. tanév első félévére vonatkozóan. 

A teljes kiírás innen letölthető.

 

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Sávoly Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A teljes kiírás innen letölthető.

 

A pályázathoz szükséges kitöltendő jövedelem igazolás itt elérhető.

Szeressük az állatokat! - filmet néztünk a könyvtárban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma délelőtt az Országos Könyvtári Napok keretein belül vendégül láttuk az óvodásokat a könyvtárban. A Szeressük az állatokat! című rendezvény kapcsolódott a Magyar népmese napjához is. Megemlékeztünk Benedek Elekről. Állatos népmeséket néztünk a gyerekekkel, beszélgettünk az állatokról és állatokról szóló könyveket lapozgattunk. A könyvtári hét logojával ellátott ajándékot is kaptak az apróságok. 

Könyvtári napok!

  • Írta: Pálfi Lászlóné

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL A PROGRAMJAINKRA!

konyvtrinapokplakat2019oktober