Menu

„Csoda” az udvarban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2017. június 25. vasárnap, 04:40

egerfogo08

Tegnap este egy kisebb csodát láttam Sávolyon, a Szedervirág Óvoda hátsó udvarában. Egy színházi csodát. Az Imre Sándor Szeretetszínház szezonzáró bérletes előadását rendezte meg Bartókos Tamás a szabadban.

Cikk folytatása itt.

Személyi változások a Segesdi Esperesi Kerületben

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Írta: Marcali Plébánia
Megjelent: 2017. június 25. vasárnap, 04:48

2017.06.24.Diakonusszentels 218

Varga László kaposvári megyéspüspök augusztus 1-i hatállyal személyi változásokat rendelt el egyházmegyéjében. A Segesdi Esperesi kerületben Göndics János somogysámsoni plébánost felmentette a somogysámsoni plébánia vezetése alól és Csurgóra helyezte plébánosnak.

Papp Szabolcs kisegítő lelkészt felmentette a Kaposvár Jézus Szíve plébánián betöltött kápláni beosztása alól és Somogysámsonba helyezte plébániai kormányzónak, megbízva a vörsi plébánia ellátásával.

Mód Miklós vörsi plébánost Zselickislakra helyezte plébánosi minőségben. A környéken Brieber László balatonszentgyörgyi plébános nyugdíjba vonult és a balatonszentgyörgyi plébániát a balatonkeresztúri plébániához kapcsolta a főpásztor.

Továbbra is Kiss Iván marcali plébános lett a kerületi esperes, akit Varga László megyéspüspök, az Egyházmegye hitoktatási referensének is kinevezett.

Egérfogó a Marótvölgye Színházban

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az évad utolsó előadása volt ma Sávolyon, a Marótvölgye Színházban. Az Imre Sándor Szeretet Színház Agatha Christie Edérfogó című krimijét adta elő nagy sikerrel. A szabadtéri előadást sokan megnézték, az óvoda udvar tökéletes helyszínnek minősült. A társulat készül a következő évadra, három előadást terveznek. Köszönjük a társulatnak az élményt!

A Szőkedencsi Levendula Farmon jártunk

  • Írta: Pálfi Lászlóné

A gyerekeket Szőkedencsre, a Levendula Farmra invitáltuk kerékpáros kirándulásra. 10 gyerek és 5 felnőtt vállalkozott az útra. Kellemes időben érkeztünk meg a farmra, Szabó Anikó és Appel János (a tulajdonos házaspár) már várt bennünket. Megkóstoltuk a levendula szörpöt, készítettünk csokrot és illatpárnát. Nagyon sok érdekes dolgot hallottunk a levenduláról és a felhasználásáról. Nagyon kellemes és érdekes kirándulás volt, szép délelőttöt töltöttünk az Appel házaspár társaságában. Köszönjük nekik az élményt!

Szünidei gyermekétkeztetés

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az előttünk állő nyári szünetben is 10 gyereknek biztosítja az önkormányzat a rendszeres, napi melegétkeztetést. Nagy segítség ez a családoknak. A gyerekek minden nap fél tizenkettőtől délig mehetnek ebédelni, ott helyben fogyaszthatják el.

Végetért a digitális szakadék megszüntetése projekt keretein belül szervezett tanfolyam

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Sávolyon is sikerült elindítani, aztán kisebb zökkenők után be is fejezni a GINOP-os Digitális szakadék megszüntetése projekt keretein belül indított tanfolyamot. 25 vállalkozó szellemű hallgatónk volt két csoportra osztva, akiket bevezettünk az internet világába és megismertettük a szervezők által rendelkezésre bocsájtott gépek kezelésével. A második hét végén mindenki sikeres vizsgát tett és tanúsítványt kapott az elvégzett tanfolyamról. Ráadásnak megkapta az eszközt, a tabletet, amin két hétig dolgozott. A tanfolyamon résztvevő néhány hallgatót megkértem, hogy mondja el a véleményét, benyomásait.
Hogy érezték magukat, mit tanultak, hasznos volt-e részt venni a tanfolyamon, folytatná-e, ha lehetőség adódna rá, és mennyire tudja otthon használni a gépet?

Gyarmati Marianna:
Jól éreztem magam nagyon sok mindent megtanultam amit eddig meg nem tudtam pl hogy hogyan kell letölteni dolgokat. Recepteket nézni az interneten böngészni stb. Hasznos volt számomra, mert segített olyan dolgokban, amit eddig még nem tudtam megcsinálni magamtól. Szívesen folytatnám, de a munka miatt most nem menne egyszerre a kettő. Azóta itthon is használom a gépet, bar kicsit lassú. Amire kell, tudom használni.

Tóth Kálmánné Margit:
A tanfolyamon jól éreztem magam a közvetlen, segitőkész hozzáállásotok miatt. Nehéz megszokni ezt "érzékeny" gépet, de sok hasznos dolgot lehet rajta megnézni. A tanfolyam folytatásán részt vennék szívesen,de ha lehetne később, jelenleg elég sok kinti munka van, így nem igen tudnék foglalkozni a géppel.
Köszönöm, hogy megkerestél

Kummer Lajosné:
Jól éreztem maga a tanfolyamon. Meg voltam mindennel elégedve. Mindig jó hangulat volt.
Hasznos volt a tanfolyam. Nekem az tetszik legjobban, hogy megtanultam használni a böngészőt. Én úgy gondolom, hogy a folytatáshoz több tudás kellene, ezért én ezt nem hiszem, hogy vállalnám. Biztos, hogy nehezebb lesz, mint a mostani tanfolyam volt. megtanultam használni a gépet és ez nagyon jó dolog. Örülök, hogy belevágtam a tanfolyamba és sikerült elvégezni.

Orsós Tiborné:
Örülök, hogy sok mindent meg tudtam tanulni. Nagyon jól éreztem magam, mindenkivel barátságosak és türelmesek voltak. Köszönöm szépen, hogy a csoport tagja lehettem.

Kollár Zsolt:
Nekem tetszett a tanfolyam, azon belül is az összetartás, hogy segítettünk egymásnak a tanulásban. Összetartó kis csapat volt. A táblagépet nekem különösen nem volt nehéz kezelni, mivel én már ismerkedtem ilyen eszközökkel azelőtt is, és így könnyedén megcsináltam a feladatokat. Örülök neki, hogy volt ilyen lehetőség és örülnék annak is, ha még lenne több ilyen!
Köszönöm szépen!

Pálfi Lászlóné