Menu

Meghívó horgászoknak

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Kedves Sávolyi Horgász!

Felmerült a lehetőség és az igény, hogy havonta összejövetelt tartsanak a helyi horgászok. Ezeken az összejöveteleken lehetne beszélgetni, tapasztalatot cserélni, egy-egy kisfilmet megnézni.
Az első megbeszélés 2018. december 12-én 17 órakor lesz az Agroturisztikai Központban.

Szeretettel várjuk!

Meghívó

  • Írta: Pálfi Lászlóné

capture-20181210-200323

Meglepetés programmal érkezett a Mikulás

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Mint ahogy az minden évben történik, az idén december hatodikán is meglátogatta és megajándékozta a sávolyi gyerekeket a Mikulás. Meglepetés programként a Kákics Együttes koncertjét hallgathatták meg az egybegyűlt gyerekek és szülők. A nagyon jó hangulatú műsor után a Mikulás bácsi minden gyereknek odaadta az ajándékcsomagot.

Kültéri Betlehem a Templomkertben

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az idei advent kezdetére is elkészült a Templomkertben a kültéri Betlehem. Köszönjük mindenkinek, aki munkájával, vagy adományával lehetővé tette, hogy idén is megvalósulhasson. Immár 5. éve, az adventi időszakban látható a Három Királyok és a Szent család csoportja a jelképes istállóban. Az adventi koszorút is felállítottuk, amelyen sorban gyúlnak meg  a gyertyák karácsonyig. Mindenkinek kívánunk elcsendesedő, békés karácsonyvárást.

Meghívó

  • Írta: Pálfi Lászlóné

mikulsplakt

Újra itt az Advent

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Az előttünk álló hétvége elhozza Advent első vasárnapját. Megint eltelt egy esztendő, közeledik a karácsony. A hagyományokhoz híven kikerültek az adventi utcai díszek az oszlopokra. Az idén az önkormányzati dolgozók készítettek a meglévő díszekhez még mintegy 20 darabot, minden utcába jut belőlük, így az egész falut fel tudják diszíteni. A fényeket önerőből, saját munkával készítették el.

Idősek fája

  • Írta: Pálfi Lászlóné

Ma elkezdték kihordani az idősebb sávolyi lakosság részére a tüzifát. A Képviselő-testület 92/2018.(IX.26.) határozata alapján kiosztják a rendelkezésre álló pályázaton kívüli tüzifa mennyiséget természetbeni juttatás címen. Az osztás a legidősebb lakostól életkor szerint visszafelé haladva történik, a teljes fakészlet elfogyásáig. Személyenként 2 köbméter vegyes fa jár, de háztartásonként, több jogosult esetén maximum 3 köbméter kerül kiosztásra. Az önkormányzat területein, az önkormányzat dolgozói által, és a Marótvölgyi csatorna munkálatainál kitermelt fa sok idős sávolyi embernek könnyíti meg a téli tüzelés gondját.