Mihály napi vásár

Ma délelőtt tartották meg a hagyományos Mihály napi vásárt az óvodában. Rengeteg szebbnél szebb, gyönyörűséges portéka kínálkozott, hogy az érdeklődők alkudjanak rájuk és megvegyék őket. Az óvónők és a gyerekek hetek óta készültek a vásárra és szorgalmasan készítették az előzőleg összegyűjtött termésekből, magokból, papírból és sok más alapanyagból a díszeket A sok vásárló percek alatt megvett mindent az asztalokról, az ovisok pedig alig győzték kosarakba rakni a cserébe kapott rengeteg gyümölcsöt. Finom tízórai és uzsonna lesz belőle. Mindenki elégedett lehetett a vásárral, üres kézzel senki sem távozott.

További képek!

Megvan az engedély a sávolyi motorpálya csatornájához

Sávoly csatornarendszere 10 százalékos kihasználtsággal sem nyújt drágább szolgáltatást, mint a térség nagyszolgáltatója – mondta Bobek József polgármester annak kapcsán, hogy sikerült végleges üzemeltetési engedélyt szerezni az elakadt Balatonring beruházáshoz megépült csatornarendszer működtetéséhez. Tovább!

Tanórák a könyvtárban

Az előző héten három felsős osztálynak volt könyvtári irodalom órája. A gyerekekkel a házi olvasmányokról, a tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretterjesztő irodalomról, az olvasás fontosságáról, a könyvtár szerepéről beszélgettünk.

További képek!

H I R D E T M É N Y

Értesítjük a lakosságot, hogy az önkormányzat 2012. szeptember 26-ára /szerda/ lomtalanítási akciót szervez.

Kérjük, hogy az egyéb elszállítandó hulladékot reggel 7 órára a szokásos háztartási hulladéktól elkülönítve rakják ki. A megfelelő hulladékkezelés érdekében kérjük továbbá a VAS, PAPÍR, ELEKTRONIKAI, VESZÉLYES HULLADÉK /akkumulátor, gyógyszer, vegyszer stb./ KERTI HULLADÉK ÉS EGYÉB LIM-LOM elkülönítve történő kihelyezését. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az építési törmelék, valamint a vállalkozói hulladék NEM kerül elszállításra.

A ligeti tekepálya

A tekepályát a Ligetben 1976-ban építették az akkori ÁFÉSZ segítségével. Az ilyen dupla pálya akkor is ritkaságszámba ment. Sokat tudna mesélni a régi gurításokról, az akkori baráti társaságokról, a sok-sok kellemesen eltöltött délutánról, estéről a kocsmában és a pálya mellett. A Búcsú napi sorban állásokról, amikor a játszani vágyóknak várni kellett, hogy sorra kerüljenek. Sajnos az utóbbi időben nem használta senki, karbantartás sem történt, így lakossági bejelentés érkezett, hogy a szerkezet balesetveszélyessé vált. A gyerekek gyakran ugráltak, futkostak az elkorhadt deszkák között, félő volt, hogy nagyobb baj történik. Az Önkormányzat munkásai elbontották. Megint lezárult egy kor, eltűnt egy jellegzetes szórakozási lehetőség. Reméljük, hogy a hozzá fűződő élményeket, emlékeket még sokáig megőrzi az emberek emlékezete.

További képek!

Laptop Daninak

Mint azt már júniusban hírül adtuk, Gyarmati Dániel nyolc éves általános iskolai kiváló tanulmányi eredményét Sávoly község Képviselő-testülete egy 150.000 Forint értékű számítástechnikai utalvánnyal jutalmazta. Dani ezen a pénzen egy programokkal teli, jól felszerelt ASUS laptopot vásárolt. Örömmel használja, hisz segíti középiskolai tanulmányait és szabadidejében is szívesen barangol a világhálón. Jó tanulást, eredményes középiskolai éveket kívánunk Daninak!

Szélesebb lett a Vasútállomásra vezető út

A Vasútállomás előtti útszakaszt benövő gaz szinte egy sávra szűkítette az aszfalt szélességét. Mintegy kétheti munka után láthatóvá vált az út eredeti szélessége, "előbújtak" a szegélykövek. A munkások azon dolgoznak, hogy az egész szakaszt megtisztítsák a gyomoktól, így lehetővé válik a biztonságos szembe forgalom autóval, vagy akár nagyobb járművel is.

További képek!

Gránát a Szabadság utcában

A Szabadság utca végén dolgozó munkások egy úgynevezett kukorica vagy tojás gránátot fordítottak ki a földből. Bobek József István polgármester jelentette az esetet, ezután a tűzszerészek kiérkezéséig a Balaronkeresztúri Rendőrörs két munkatársa biztosította a terepet. A Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred járőrei hamarosan megérkeztek és megvizsgálták a szerkezetet. Kiderült, hogy egy orosz F1 típusú védekező kézigránát került elő, szerencsére gyújtószerkezet nélkül. Mintegy 15-20 négyzetméteren fémdetektorral átvizsgálták a talajt, de nem találtak semmilyen más robbanószerkezetet. A gránátot elszállították, így elhárult a veszély.

További képek!

Megkezdődött a 2012/13-as tanév

Ma reggel nyolc órakor a Sávolyi Általános Iskola tanulói tanévnyitó ünnepségre gyülekeztek. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok rövid ünnepi műsort hallgattak meg. Köszöntötték az első osztályosokat és ajándékkal tették emlékezetesebbé az iskola kezdést a számukra. Törőné Gelencsér Ildikó intézményvezető megnyitotta a tanévet és mindenkinek jó tanulást és eredményes munkát kívánt.

További képek!