A Sávolyi Dalkör újabb fellépése

Sikeresen szerepelt a Dalkör ma a Somogysámsoni Csülökfőző versenyen. Két dalcsokrot adtak elő, a közönség lelkesen tapsolt a műsoruk után.

Gyereknap az általános iskolában

Ma szervezte meg a szülői munkaközösség a gyereknapot az iskolában. Futballmeccs, kézilabda mérkőzés, akadályverseny, ugrálóvár, ügyességi feladatok, karaoke, tátika voltak a programok. Sok szülő segített a szervezésben és a megvalósításban. A gyerekek jól érezték magukat, kellemesen telt a mai nap.

További képek!

Virágosítás a faluban

A héten, ahogy az időjárás engedte, az önkormányzat dolgozói elültették a közterületeken a virágokat. Közel 1100 tő virágot helyeztek ki a megszokott helyszíneken. Az idén az állomás épületénél is ültettek, ott is szépült a környezet. Orsós Flóra tavaly óta dolgozik az önkormányzat alkalmazottjaként, a közterületek tisztántartása, a virágágyások gazolása a feladata. Mivel eléggé megnövekedett a területe, ezért az önkormányzat vásárolt egy kerékpárt, melyet egy kis kocsival is kiegészítettek. Így könnyebben tud a községben mozogni, jobban el tudja látni a feladatát. A virágosítással ismét szépült a falu.

További képek!

Sikeres LEADER-pályázat

Tegnap délután Bobek József István polgármester Csurgón átvette a VIDÉKÜNK A JÖVŐNK SZÖVETSÉG által kiírt pályázaton elnyert 3 millió forintról szóló oklevelet. A támogatás rendezvényszervezésre fordítható, így örömmel írhatjuk, hogy 2012. július 7-én megrendezésre kerül a hagyományos Sávolyi Fesztivál.

Az oklevél képe!

Piac Szőkedencsen

A szomszédos településen heti rendszerességgel termelői piacot terveznek. Reméljük, hogy minél többen felkeresik és sokan adnak-vesznek majd a vásárban. Használják ki a lehetőséget és látogassanak el szombaton Önök is a piacra. További információ!

Anyák napja alkalmából minden édesanyának kívánunk jó egészséget, szép, örömteli életet. Hallgassák szeretettel ezt a videót!

 

Ballagás ....

A hétvégén országszerte ballagnak a középiskolás diákok. A ballagás kifejezés a latin "valetans" (búcsúzó) szóból ered. A ballagás szokása, a végzős diákok búcsúja középiskolájuktól a XX. század elejére vált általánossá. Szokássá vált az is, hogy a ballagás előtti éjszakán a végzősök szerenáddal köszöntik tanáraikat. A ballagás napján az iskola zászlóját követve mennek végig a folyosókon, vállukon egy kis tarisznyával, amelybe az alsóbb évesek pogácsát, sót, földet és aprópénzt tesznek, és elhelyezik az iskola fényképét is. Ma és holnap 6 sávolyi diák mond búcsút iskolájának. Bogdán Henrietta, Hegedűs Diána, Péter Alexandra és Gyarmati Martin szakközépiskolából ballag, ők hétfőn megkezdik az érettségi vizsgákat is. Horváth Bence és Kollár Zsolt szakiskolából ballag, természetesen ők is vizsgáznak. Mindnyájuknak emlékezetes, szép ballagási ünnepet kívánunk. Ugyanakkor sok sikert az írásbeli és szóbeli vizsgákhoz!

Marcali bringások Sávolyon

Ma Sávoly polgármestere, Bobek József István fogadta a Marcali Kerékpárosok Sportegyesületének tagjait a községben. A Liget felé indulva bemutatta a falut, körbekerekezték a környéket. Megnézték a Vasútállomást, a régi Tőzegtelep helyét, a GP pályát, és a Rakottyai úton értek vissza a faluba. Mintegy 18 kilométert kerekeztek Sávoly területén.

További képek!