Váradás ma Sávolyon

A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete mára véradást szervezett a Kultúrházban. 16-an jöttek el vért adni, mindenkinek köszönik.

Kerékpáros Majális!

Május elsején, kedden a Marcali Kerékpárosok Sportegyesülete túrát szervez Somogysámsonon keresztül Sávolyra és környékére. Körülbelül 11 órakor érnek a sávolyi Templom elé, ahol Bobek József István polgármester fogadja őket. Innen tovább kerekezve megnézik a községet és környékét. Minden érdeklődő kerékpáros csatlakozhat a társasághoz, szeretettel várnak mindenkit!

Részletes program!

DRV Zrt. tájékoztató

Kedvezményes mellékmérő plombálási akció a DRV Zrt.-nél

Fogyasztóink anyagi terheinek enyhítése érdekében Társaságunk kedvezményes mellékmérő plombálási akciót hirdet a mellékmérők hitelesítési cseréjéhez kapcsolódóan 2012. szeptember 30-ig. A mellékmérő(k) cserélését követően a nyilvántartásba vételt (plombálást) a DRV Zrt. 20 %-os árkedvezménnyel végzi el az első 1.000 megrendelőnek, amennyiben a szolgáltatás igénylése legkésőbb 2012.09.30-ig beérkezik Társaságunkhoz. Tovább!

24 órás úszógála Sopronban

Péter Zsolt sávolyi fiatal nagyon szép eredményeket ér el az úszásban. A múlt hétvégén 24 órás úszáson vett részt, ahol elsők lettek a csapatával.

Megkértem, hogy meséljen róla. Mikor kezdtél el úszni?

Több mint egy éve kezdtem el úszni (2011 februárjában) orvosi javaslatra. Szerencsére Zalakarosban találtunk egy uszodát, ahova heti két alkalommal járok edzésre. Nagyon megtetszett, ezért úgy döntöttem, hogy nem fogom abbahagyni. Ez alatt a rövid idő alatt rengeteget fejlődtem, főleg technikailag. Versenyekre járok és voltam már háromszor 24 órás úszógálán is. Az elsőt Dunaújvárosban, a másodikat Keszthelyen, a harmadikat pedig Sopronban rendezték. Csapatunk, a Fröccs, melybe Végh Mariann tanárnőm szervezett be, szép eredményeket ért el. Keszthelyen és Sopronban mi hoztuk el az első helyezettnek járó kupát. Keszthelyen az egyéni eredményt is nézték, ahol 10 óra alatt közel 8 km-t úsztam le úgy, hogy nem voltam állandóan a vízben. Büszke vagyok arra, hogy Sopronban úgy nyertünk, hogy a 24 fős csapatlétszámból mi csak tízen voltunk és úgy úsztuk végig a 24 órát. Fárasztó volt fizikailag, de mentálisan "feldoppingolt". Ezúton is köszönöm Mariann néninek, hogy rábeszélt erre, bízott bennem, remélem nem csalódott és kellően erősítettem a csapatunkat.

Miért érdemes csinálni, mit kapsz "cserébe" az úszástól?

Az úszás jobb fizikumot ad, kitartásra, elhivatottságra, önfegyelemre nevel. Most azt tervezem, hogy az idén a Balaton átúszáson is részt veszek.

Köszönöm a beszélgetést. Gratulálok ezekhez a szép eredményekhez és további sikeres felkészülést az elkövetkező versenyekre!

Kívánom neked, hogy terveid, vágyaid megvalósuljanak!

További képek!

Folyamatos a munka a faluban

Bármerre megyünk a községben, mindenütt rendben vannak a közterületek. A héten az egyik csapat végzett a Petőfi utcában a vízelvezető árkok ásásával és az elkövetkező hetekben folytatják a többi utcában is. A másik csoport a kiásott földet elteregette töltésnek a temető parkolóban. A fűnyírás is megkezdődött. A tavasz beköszöntével több lett a munka, az Önkormányzat és a NYUDUVIZIG által alkalmazott emberek folyamatosan dolgoznak azért, hogy szép és tiszta legyen a község.

További képek!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Sávoly, Főnyed, Szegerdő Községek
Önkormányzatainak Körjegyzője

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Sávoly, Főnyed, Szegerdő Községek Önkormányzatainak Körjegyzősége adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére. Tovább!

Nagycsütörtöki mise

Orvos Levente plébános Németh Endre diakónus közreműködésével celebrálta ma az Utolsó Vacsora emlékére tartott szentmisét. Elvégezték a Lábmosás, az Oltárfosztás szertartását. A Sávolyi Dalkör néhány tagja elénekelte a Jeremiás siratót.

További képek!

Születésnapi köszöntő

A falu legidősebb asszonya, Szarka Józsefné Hajdina Rózsa április 1-én töltötte be 89. életévét. Ebből az alkalomból ma Bobek József István polgármester és Osváth Lajos alpolgármester meglátogatták Rózsi nénit és virággal, ajándékkal kedveskedtek neki.

Húsvéti foglalkozás

Ma megtartottuk a hagyományos húsvét előtti kézműves foglalkozásunkat. Szerencsére sok gyerek eljött, ügyesek voltak, senki nem ment haza üres kézzel. Papír díszek, kosarak, tojástartók készültek, a kicsik pedig színeztek.