Húsvétra megújulnak a Ligetben a játékok

Az önkormányzat munkásai a héten neki álltak a felújítási munkáknak. A fém padokon kicserélték és lefestették az ülőkéket, háttámlákat. Masszív, vastag lécekkel látták el, reméljük, hogy nem jut eszébe senki "erős embernek" megrongálni, tönkretenni! A játékokat is felújítják. A héten a körhintát javítják, jövő héten sorra kerül a csúszda, a mérleghinta és a kishinták is. Kicserélik a fa részeket, lefestik őket. A játékokat beszállítják a Körjegyzőség udvarára és ott dolgoznak. Így elkerülhető, hogy esetleg a gyerekek a frissen festett játékokon játszanak, elmaszatolva a még meg nem száradt festéket. A tervek szerint a Húsvéti Ünnepekre végeznek a munkával, így egy szebb, stabilabb, éppen ezért biztonságosabb játszótér várja a gyerekeket!


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Sávoly, Főnyed, Szegerdő Községek
Önkormányzatainak Körjegyzője

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Sávoly, Főnyed, Szegerdő Községek Önkormányzatainak Körjegyzősége Szociális és gyámügyi igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére. Tovább!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Sávoly Község Önkormányzata a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

Sávolyi Védőnői Szolgálat Területi Védőnő

munkakör betöltésére. Tovább!

A NYUDI-VIZIG tájékozatója

Ma délelőtt Szimandel Dezső a NYUDU-VIZIG Vízminőség-védelmi és Fejlesztési Osztályának vezetője vetítéssel egybekötött történeti áttekintést adott a Kis-Balatonról, az évtizedek óta ott folyó szakmai munkáról és tájékoztatót tartott az idén beinduló Kis-Balaton II-es programról. A tájékoztatón a Fenéki -meder munkálatainál területileg érintett községek polgármesterei is részt vettek: Kalász Mátyás Balatonmagyaród, Varga Miklós Zalakomár, Marton István Főnyed, Farkas László Vörs, Mózes Marianna Hollád polgármestere és házigazdaként Dr. Steiner Györgyi jegyző asszony és Bobek József István sávolyi polgármester. Szóba került, hogy nagyon régen történt az meg, hogy az érintett települések vezetői leültek beszélgetni. Ma ez megvalósult, hiszen sikerült a közös cél érdekében egy asztalhoz ültetni a somogyi és zalai települések képviselőit, függetlenül a megyei hovatartozástól. Pressír József keszthelyi területi képviselő elmondta, hogy egy sikeres pályázat esetén megadatik a Kis-Balaton déli kerékpárút kialakításának lehetősége, melyet minden résztvevő örömmel fogadott és megállapodtak abban, hogy támogatják egymást. A hasznos tanácskozást követően abban is megegyeztek, hogy további személyes találkozók alkalmával pontosítják, közelebb hozzák egymáshoz a különböző véleményeket.

Kitüntetés március 15-e alkalmából

Eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül a KÖZ SZOLGÁLATÁÉRT ÉRDEMJEL ARANY FOKOZATÁT adományozta RÉTHEY-PRIKKELNÉ NAGY RÓZSA asszonynak, Sávoly, Főnyed, Szegerdő községek Körjegyzősége igazgatási főmunkatársának Dr. Pintér Sándor belügyminiszter. A BM márványaulájában március 14-én átvett kitüntetés az elmúlt közel negyvenhárom év (1969. július 1-től dolgozik a közigazgatásban) munkájának megérdemelt elismerése. Sok szeretettel gratulálunk és további jó munkát kívánunk! Réthey-Prikkelné Nagy Rózsával a Sávolyi Hírmondó márciusi számában hosszabb interjút olvashatnak.

További képek!

Műsor 1848. március 15. emlékére

Az általános iskolások színvonalas, tartalmas műsort adtak elő felidézve az 1848 március 15-ei pesti és budai eseményeket. A megemlékezést szavalóverseny követte, melyen 43 gyerek mutatta meg versmondó tudását. Mindenki nagyon ügyes volt, a zsűri nehezen hozta meg a döntést. Az emléklap és csokoládé mellé a helyezettek jutalom könyvet is kaptak.

További képek!

Közmunkák ...

A héten is folytatták a munkát a közmunka programban dolgozó munkások. Az egyik csapat a szennyvíztisztító melletti árkokat, átereszeket tisztította. A többiek több helyszínen is gallyaztak és kiszedték a favágás után bennmaradt tuskókat, hogy majd a kaszáláskor ne legyen útban. Reméljük, hogy folytatódik a tavaszias idő, és lehet továbbra is kint dolgozni, csinosítani a falu területeit.

További képek!

Itt a tavasz

Ma, március elsején van a meteorológiai tavasz első napja. Az időjárás előrejelzések az előttünk álló napokra sok felhőt, kevés esőt, időnként élénk északi szelet írnak, a hőmérséklet 8-14 fok között alakul. Elmondhatjuk tehát, hogy enyhe, de borongós, szeles a tavaszkezdet. Az Önkormányzat dolgozói is készülnek a tavaszra. A régi gépparkot kiegészítve a közmunka program keretében új eszközöket kaptak. Egy állványos fúró és egy ágvágó is könnyíti ezután a munkát. Ottjártamkor éppen a fúrót rakták össze a fiúk. A NYUDUVIZIG által foglalkoztatott emberek is elkezdték a munkát. Az egyik csapat a plébánia telek végében húzódó árkot tisztítja a héten. A másik brigád a Malom árok mentén dolgozik. Kipucolják a medret, elégetik a levágott ágakat, a felnőtt gazt. Az Önkormányzat is több embert foglalkoztat a közmunka program keretében, így lesz ember a falu területeinek folyamatos rendben tartására.

További képek!