Ünnep a karácsony jegyében

Az általános iskola tanulói versekkel, dalokkal, jelenetekkel kívántak egymásnak és minden megjelent vendégnek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet.Megható műsoraikkal könnyeket csaltak a jelenlévők szemébe.

További képek!

Gyermekfoglalkozások a Gyerekklubban

Múlt héten gyertyát öntöttünk a gyerekekkel. Nagyon szépek és illatosak lettek. Ma délelőtt papírból készültek ablakdíszek, ajándékok. Nem sokan voltunk, de aki eljött, hasznosan és kellemesen töltötte el az időt. Az idén a mai volt az utolsó foglalkozásunk. Köszönöm mindenkinek az egész éves részvételt és munkát. Folytatás 2012-ben. Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok.

További képek!

Újabb esküvő a községben

Ma Koltai Andrea és Tóth Árpád mondta ki a boldogító igent a Körjegyzőség épületében. Gratulálunk és sok boldogságot kívánunk nekik.

További képek!

Szent Család járás a faluban

Immáron több éve viszik el az imádkozó asszonyok a befogadó családokhoz a Szent Családot ilyenkor Karácsony előtt. Imádkozással, énekléssel töltik az estét, kérve a Szent Család áldását a ház népére. Reméljük, hogy még sokáig fennmarad ez a régi szép szokás, és még több családot tudnak meglátogatni az imádkozó asszonyok.A Jó Isten áldása legyen velük.

További képek!

Karácsonyi díszek

Ma került sor a karácsonyi díszégők kihelyezésére a községben. Utcáink esténként ünnepi hangulatot árasztva teszik szebbé a karácsonyra készülődés, a várakozás idejét.

Adventi koncert a templomban

A Balatonkeresztúri és Balatonmáriai Bárdos Lajos Női Kar, a Sávolyi Dalkör, a helyi Általános Iskola Énekkara és óvodásainak csoportja lépett fel az immár hatodik éve megrendezett adventi koncerten. A fellépő együttesek csodálatos műsorát élvezhette a nagyszámú érdeklődő közönség. Nagyszerű este volt, mely szeretettel és áhítattal töltötte el szívünket, lelkünket.

További képek! | Képek a Marcali Portálról

Emlékezés a hősi halottakra

A Képviselő-testület megkoszorúzta a Templomkertben található I. és II. világhárúban elesett sávolyi férfiak emlékére állított szobrot. A megemlékezés részeként a Sávolyi Dalkör énekelt a hősök tiszteletére. Minden jelenlévő egy perces néma csenddel és mécses gyújtásával rótta le kegyeletét.

További képek!

Közmeghallgatás

Sávoly község Képviselő-testülete közmeghallgatást tartott, amelyre nagyon sokan eljöttek. Bobek József István polgármester tájékoztatta a lakosságot az aktuális ügyekről, majd a hozzászólások, kérdések következtek. A jelenlévők diavetítést láthattak az elmúlt egy év eseményeiről.

További képek!

Sávolyon járt a Mikulás

99 gyereket keresett fel a Mikulás vasárnap délután a faluban. Elmondása szerint azért jött korábban, mert még nagyon sok gyerekhez visz ajándékot, és a sávolyi gyerekeket előre vette a sorban. Ki félelemmel, ki kamaszos esetlenséggel, ki nagyon bátran, de mindenki izgalommal és örömmel fogadta a távoli vendéget. Sok kisgyerek készített ajándékot, mondott verset. A Mikulás is nagyon örült az ajándékoknak, és megígérte a gyerekeknek, hogy jövőre is eljön. A készült fotókból igény esetén lehetőség van nyomtatni, a részletekről a szülők érdeklődjenek a könyvtárban.A fotókat Osváth Roland készítette, köszönöm neki.

További képek!

Játékdélelőtt a könyvtárban

Nagyon jól sikerült ma délelőtt a játszóház. Sokan voltak a gyerekek és mindenki nagyon jól érezte magát. Csocsóztunk, pingpongoztunk, társasoztunk, és a kisebbek színeztek. Nagyon örültem, hogy ennyien eljöttek.

További képek!