Kiosztásra került az élelmiszersegély

Ma délután a Magyar Ökumenikus Szeretet Szolgálat által adományozott mintegy 1.600 kilónyi élelmiszert osztottak ki a képviselő-testület tagjai. Lisztet, száraztésztát, csokis kekszet és instant ételt kapott a lakosság.

További képek!

Emlékezés 1956. október 23-ra

Az általános iskola diákjai ma ünnepi músorral emlékeztek az 1956-os forradalom eseményeire. A szép számú közönség vetítésel és zenével színesített megemlékezést láthatott, mely felidézte 1956 dicső és szomorú napjait. Köszönjük a műsort betanító pedagógusoknak és a szereplő gyerekeknek a nagyon színvonalas, megindító ünnepséget!

További képek!

GYŰJTSÜK A MŰAGYAG KUPAKOKAT!

Sávolyon is hónapok óta gyűjtjük a műanyag kupakokat Dr. Szerbné Kramcsák Ilona bíztatása nyomán. Érdeklődésemre elmondta, hogy ő csak közvetítő, igazából Májer Mária somogysámsoni tanárnő kezdeményezése volt a gyűjtést. Az ő ötletéhez csatlakozva bíztatja a sávolyi kicsiket és nagyokat, hogy gyűjtsék a kupakokat. Így aztán megkerestem Májer Máriát, és kértem, hogy meséljen nekünk erről a kezdeményezésről, hogy minél több emberhez eljusson az információ, minél többen tudjanak csatlakozni ehhez a nemes mozgalomhoz. Tovább!

NAPKELTÉTŐL-NAPNYUGTÁIG

Bide János bácsi, Sávoly község Díszpolgára július 4-én elmúlt 80 éves. János bácsi napjai tevékenyen telnek. Dolgozgat a kertben, az udvaron feleségével, Irma nénivel együtt. Ám nem csak fizikailag aktív, hanem szellemi "munkát is végez". Gyűjtögeti össze emlékeit Sávolyról, az elmúlt évtizedek történéseiről. Nagyon sok terve van, hogy mit kellene még megörökíteni, felidézni az elmúlt időkből. A nyolcvanadik születésnapja apropójából megszólította a falu lakóit, az elszármazott sávolyiakat. Olvassák olyan szeretettel és odafigyeléssel ezeket a gondolatokat, mint ahogy ő megfogalmazta és papírra vetette.

Tovább!

A szoptató kismamák köszöntése

A Nemzetközi Anyatejes Nap augusztus 1-én van, 1992- től emlékeznek meg róla. Ehhez kapcsolódva 1993 óta minden év őszén Sávolyon is megtartják az Anyatejes Napot. Ez azt jelenti, hogy a minimum fél évig szoptató kismamákat meghívják egy kis ünnepségre. Ma is ez történt. Andáné Kálóczi Rita körzeti védőnő nemcsak a sávolyi anyukákat, hanem a társközségekbeli kismamákat is várta. Az általános iskolás lányok műsora után Dr.Duró Ildikó háziorvos beszélt a szoptatás jelentőségéről, fontosságáról. Kiemelte, hogy nagyon nagy dolog az, hogy a körzetben minden kisgyermekes anyuka szoptat. Megvendégelték az egybegyűlteket, és minden anyuka kapott egy ajándékot. Beszélgettem a kismamákkal, és egybehangzók voltak a vélemények: mindenki nagyon jó dolognak tartja ezt a kis összejövetelt és örömmel jött. Felmerült a baba-mama klub gondolata is, ahol több időt lehetne együtt tölteni. A gyerekek is nagyon jól érezték magukat, ámbár volt olyan apróság, aki végigaludta az ünnepséget.

További képek!