Tanszerek és beiskolázási segélyek kiosztása

Ma került sor a sávolyi gyerekek részére a tanszerek és a beiskolázási segélyek kiosztására a régi Posta épületében. Az óvodások 5000-5000 Forintot kaptak. Az általános iskolások megkapták a könyveket és az egész tanévre szükséges tanszercsomagot, ezen felül minden általános iskolás gyerek 5000 Forintot is kapott. A középiskolásokat és a felsőoktatásban tanulókat pedig 20000 Forinttal segíti az Önkormányzat.

További képek!

Gyűjtés a Karitásznak

Hétfőn este egyházközségünk Karitász Szervezete gyűjtést tartott. A szervezők köszönik az adományokat.

Főnyed Almanach a könyvtárban

2011. június 11-én került sor Főnyeden a község fennállásának 750 éves évfordulója alkalmából a Főnyed Almanach megjelentetésére. A kiadványt Marton Tímea szerkesztette. Sávolyi község is kapott belőle két példányt. A könyv a főnyedi emberek életét, a falu történetét mondja el, sok-sok képpel szemléltetve. Mivel a térség embereinek élete a múltban is összefüggött, hiszen a térség falvai egymással- egymásért is dolgoztak és tevékenykedtek, így méltán tarthat számot minden környékbeli ember érdeklődésére. A sávolyi lakosok számára is érdekes lehet, hiszen mindenki ismer mindenkit, az elmúlt évtizedeket közösen élték meg a szomszédos falvak lakosai. A kiadvány a könyvtárban minden érdeklődő számára elérhető!

Roli és a jutalom laptop

Osváth Roland megvette a laptopot, melyet a nyolc éves folyamatos kitűnő tanulmányi eredményéért kapott jutalmul Sávoly község Önkormányzatától. A 4 gigás RAM-mal, extra programokkal felszerelt gépet nagy örömmel használja. 5 éves garanciával sikerült megvásárolni, így a javíttatásra sem lesz gondja. Jó egészséget kívánok a használatához és további sikeres tanulmányokat a középiskolában is!

Megbeszélés a bérpótló juttatásban részesülők részére

A jogszabályok változása miatt a bérpótló juttatásban részesülő embereknek 2012-től 30 napos munkaviszonyt kell igazolni az ellátás igényléséhez. Ezzel kapcsolatosan ma délután Bobek József István polgármester és Kardos Csaba, a körjegyzőség munkatársa tájékoztatta az érdekelteket. Egy pályázat lehetővé teszi, hogy a Marcali Munkaügyi Központon keresztül pénzt biztosítsanak a közfoglalkoztatottak részére. Az Önkormányzat élt ezzel a lehetőséggel, így 6 embernek (ennyien fogadták el a felajánlott lehetőséget) biztosít munkát, ennek következtében munkaviszonyt és keresetet. A program előreláthatólag augusztus 25-én indul. A munkások Sávoly község közigazgatási területén teszik rendbe a közterületeket.

Újra főzőverseny

Immár negyedik alkalommal került sor szombaton a Ligetben a Simon József emlékére rendezett főzőversenyre. Négy csapat versengett, "minden, ami csirke" volt a versenykiírás. A csapatok jókedvűen, családias hangulatban főztek-sütöttek. A zsűri döntése alapján Schuller Tibor és csapata nyerte a kupát. Az eredményhírdetésre a Dalkör is hazaért Véséről, így egy boros dalcsokorral tették még élvezetesebbé és emlékezetessé az estét.

További képek!

Vései szereplés

Szombaton a Sávolyi Dalkör Vésén lépett fel az Országos Kovácstalálkozón. A sávolyi dalcsokrot és a katonadalokból álló összeállítást énekelték. Nagy sikerrel szerepeltek, mindenkinek nagyon tetszett a műsoruk.