Ajánló

Internetes kereséseim során néha találok Sávolyhoz kapcsolódó anyagot. Most is ez történt. Találtam egy blogot, melynek írója itt járt falunkban és a környékünkön, Sajátos, ám élvezetes stílusban leírja az itt tapasztaltakat. Kattintsanak rá erre a linkre: nézzék meg, olvassák el a cikket. Érdekes megtudni, hogy egy másik vidékről jött érdeklődőnek mi a véleménye a mi környezetünkről, mit gondol az itt élő emberekről. Érdemes az itt lakóknak is körülnézni a környéken. Gyalogosan, vagy biciklivel felfedezni és megismerni Sávoly és a Kisbalaton szépségeit. Bíztatom és kérem is olvasóinkat, hogy ha kirándulnak, túráznak, írják meg nekünk tapasztalataikat, készítsenek képeket a látottakról és azt örömmel megosztjuk a honlapon másokkal is. Vannak értékeink, melyekre igenis büszkék lehetünk, és jó szívvel ajánlhatjuk másoknak is.

Táborozás Gosztolán

A sávolyi általános iskolás gyerekek egy hetet töltöttek a Gosztitóka Szabadidőközpontban, ez Lentitől 2 kilométerre található Zala megyében. Sok féle érdekes program várta ott őket: strandolhattak, kosarat fonhattak, lovagolhattak, horgászhattak, és még sok minden más lehetőség volt. Nagyon jól érezték magukat a kempingben, hamar elszállt az egy hét. A képeket Köcski Helga készítette.


További képek!

Élelmiszer osztás

Ma délután 14 órától a Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat élelmiszer csomagjait osztották ki a képviselő-testület tagjai a Posta épületében. Akik feliratkoztak, az a mintegy 350 ember kapott a tartós élelmiszerekből. Összesen 1340 kg tömegű élelmiszer: étolaj, száraztészta, keksz, valamint vitamin került szétosztásra.


További képek!

Sávolyi fiatalok meccse Balatonújlakon

Az újlaki fiatalok kihívták egy barátságos futballmérkőzésre a sávolyi fiúkat. Vasárnap délután 6 órakor kezdődött a meccs Balatonújlakon, kevés néző előtt. A sávolyi csapat (mint a képeken látható, nem csak sávolyi fiatalok alkották) lelkesen küzdött, ennek ellenére a hazaiak jobbnak bizonyultak és 11:2 arányú győzelmet arattak. A fiatalok jól érezték magukat, jót fociztak, és ez a fontos! Tervezik a visszavágót. Orsós Györgynek köszönöm a képeket és az információt!


Marcali Kulturális Korzó

Mint arról már Sávolyon is bizonyára sokan hallottak, megnyílt Marcaliban a Kulturális Korzó. 2011. június 10-én volt az épület átadása. Egy komplex kulturális intézmény a Korzó, mely a környékbeli embereknek, így nekünk, sávolyiaknak is rengeteg programot, kikapcsolódást biztosít. A mintegy kétezer négyzetméternyi alapterületű létesítményben helyet kapott az új városi képtár, a Bernáth Aurél-gyűjteményt bemutató kiállítás és időszaki kiállítások, különböző kulturális rendezvények, a múzeum időszaki és megújuló állandó kiállításai, a város életéről beszámoló televízió és egy mozi terem, amelyet a régi mozi épületének lebontását követően régóta hiányoltak a város, és környékének lakói. Ha Marcaliban járnak, keressék meg az épületet, menjenek be, a munkatársak segítőkészek és kedvesek. A www.muvhaz-marcali.hu linkre kattintva figyelemmel kísérhetik a programokat, ajánlatokat. Sávoly-Marcali nem nagy távolság, használják ki a nyári lehetőségeket, biztosan találnak olyan programot, amire szívesen elmennének!


Horvátkúton szerepelt a Dalkör

A szombati Horvátkúti Falunapon a Sávolyi Dalkör is fellépett nagy-nagy sikerrel. Nagyon jól érezték magukat a dalkör tagjai a rendezvényen, lehetőség adódott a táncra, versengésre, a kellemes kikapcsolódásra. Köszönöm a képeket Vágó Zoltánnak.

További képek!

Egyed József István
(1949-2011)

2011. június 24-én este váratlan hirtelenséggel elhunyt
Egyed József István,
aki községünk rendszerváltási utáni első polgármestere volt. 4 cikluson keresztül szolgálta hűen falunkat, Sávolyt.
Rövid életrajza:

1949. május 18-án született Sávolyon. Az általános iskolát Sávolyon végezte. 1963-67. között a Cserháti Sándor Mezőgazdasági technikumban tanult. 1967-69. között katona volt. Nagyatádon és Csehszlovákiában teljesített szolgálatot, a felderítő szolgálat első harckocsijának parancsnoka volt. 1970-73-ig a Sávolyi Új Élet Mezőgazdasági Termelő Szövetkezetben magtáros. 1974-1995-ig a Marcali Tejüzemben tejellenőr. 1990-2006-ig Sávoly község tiszteletdíjas polgármestere. 2006 októberétől nyugdíjas. 1973 augusztusában házasságot kötött Horváth Máriával, ő leány éveit Libickozmán töltötte. 1974-ben megszületett Zsolt nevű fiuk, aki 2001 májusában házasságot kötött Szabó Gabriellával. Két unokával ajándékozták meg: 2002 októberében megszületett Balázs, 2007 májusában Hanna.

Egyed József István halálát Sávoly község Képviselő-testülete mély megrendüléssel vette tudomásul.

A rendszerváltás után 16 évig (1990-2006.) volt Sávoly község polgármestere. A falunkért végzett munkáját elismerve és tiszteletünket kifejezve fejet hajtunk, s úgy búcsúzunk Tőle.

Nyugodjon békében. Családjának mielőbbi megnyugvást kívánunk.

"Viszontlátásra a földnek porában, Viszontlátásra az égi sugárban. Viszontlátásra a hold udvarán, Vagy a Tejút valamely csillagán." (Reményik Sándor)

Egyed József Istvánt Sávoly Község Önkormányzata saját halottjának tekinti.