A Tanít-Oktat Bt. a Panziós, falusi vendéglátó tanfolyamot a volt szállodai szobaasszony képzés hallgatóinak kérésére indította, a Pécsi Regionális Képző Központ és a Marcali Munkaügyi Központ közös szervezésében. A moduláris oktatás lehetővé tette a hallgatók számára, hogy a már meglévő rész szakképesítést újabbal egészítsék ki, és így Panziós, falusi vendéglátó szakképesítést szerezzenek. Ezen a képzésen két sávolyi asszony, Mészáros Klára és Egyed Lászlóné is részt vettek. A tanfolyam április 21-én írásbeli-, gyakorlati-, szóbeli vizsgával zárult, ahol a hallgatók szakmai német nyelvtudásukról is számot adtak. Mindkettő sávolyi asszony kitűnően teljesített. Gratulálunk nekik a sikeres vizsgához!

További képek!

Mint arról már korábban írtam, 12 sávolyi ember talált megélhetést a Szombathelyi Vízügyi Igazgatóság által adott munkából. Eddig a vasúti töltés mentén dolgoztak, mától viszont a Marótvölgyi-csatorna mellékét bokrozzák, tisztítják. A hídtól délre körülbelül egy kilométeres a munkaterület, a hídtól északra pedig egészen a 7-es főútig teszik rendbe a csatornapartot. Az emberek elmondták, hogy kézi szerszámokkal dolgoznak, a kivágott bokrokat, fákat kupacokba rakják, így rendezetté válik a terület.

További képek!

Mise az utolsó vacsora emlékére ...

Az idén immár másodszor tartott Orvos Levente plébános úr a régi hagyományoknak megfelelő szentmisét az utolsó vacsora emlékére. Így ír Pál apostol a Korinthusbeliekhez írt első levelében erről az eseményről: "Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend." Az emlékezés ceremóniájához tartoznak a lábmosás, az oltárfosztás, az oltáriszentség áthelyezés, a Jeremiás siralma. Ezeket a szertartásokat is elvégezték a mai szentmisén.

További képek!

Húsvéti kézművesfoglakozás a könyvtárban ...

Ma délelőtt lehetőség volt a könyvtárban húsvéti ajándékokat, lakásdiszítő dekorációkat készíteni. 15 gyerek jött el, mindenki nagyon ügyesen dolgozott, és örömmel vitte haza az elkészült "remekeket".

További képek!

Kézműves foglalkozás a könyvtárban ...

Ma délelőtt Medvésy Eszter tanár nő a gyöngyfűzésről tartott foglalkozást a gyerekeknek. Sajnos kevesen jelentek meg, de aki eljött, az nagyon szép ékszereket készíthetett. Köszönjük szépen Eszti néninek a részletes bemutatót és a segítséget!

További képek!

Természetbeni segítség ...

A Somogysámsoni Plébániához tartozó Karitas Szervezet ma 17 órától ingyenes turkálót szervezett a rászoruló érdeklődőknek. A mintegy 40 érdeklődő válogathatott felnőtt- és gyerekruhákból, cipőkből, ágyneműkből. Minden érdeklődő szívesen fogadta és köszönte a jószándékú kezdeményezést a szervezőknek.


Itt a tavasz!

Ma délután végigsétáltam a falun, és bizony érezni a tavaszt a levegőben. Megkezdődött a fűnyírás, sok helyen nyílnak a korai virágok és a gyümölcsfák, az április meghozta a várva várt kikeletet. Mint régen a porták előtti kiskapukban, ma is többen beszélgettek, a jó idő az embereket is kicsalta egy kis tere-ferére az utcára. Bízzunk benne, hogy marad a jó idő, és szép tavaszunk lesz!

További képek!