Véradás ma Sávolyon ...

A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete véradásra hívta ma az érdeklődőket a Kultúrházba. 23-an jöttek el, hogy vért adjanak. Mindenkinek köszönik a segítséget!

Sikeres könyvvásár

Szombaton délelőtt a leselejtezett könyveket kiárusítottuk a könyvtárban. Nagyon örültem, hogy sokan érdeklődtek, és majdnem mindenki vásárolt is. 22 ezer forint jött össze, amit majd új könyvek vásárlására használhatok fel. Köszönöm minden érdeklődőnek, hogy hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez!

További képek!

Vízkorlátozás az elkövetkező napokban is

A DRV Zrt munkatársai az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztak az ivó vízellátási rendszeren. A gerincvezetéket szakaszolhatóvá tették, így korszerűbb lett a technikai háttér. Az elkövetkező napokban átmossák a rendszert, ennek következtében a sokszor kifogásolt vízminőség is javul. Ezek a munkálatok részleges, de előfordulhat, hogy teljes vízelzárást tesznek szükségessé. Ezeket az alkalmakat előre jelezni nem tudták a DRV munkatársai, mert időjárás függő a munka, így az esetleges kellemetlenségek miatt kérik a lakosság megértését és türelmét. Mindig aznap reggel derül ki, hogy tudnak-e dolgozni a terepen. Az aznapi vízellátásról a lajtos autó gondoskodik, amely elérhető az általános iskola parkolójában.

Emlékezés és szavalóverseny

Ma délután az általános iskola tanulói ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcról. A színvonalas műsor után szavalóverseny következett, melyen 19 sávolyi gyerek is megmérettette magát. A gyerekek nagyon bátrak és ügyesek voltak, mindenkinek gratulálok!

Tovább!

Télűző maszkázás

Tegnap este különös társaság járta a sávolyi utcákat. Beöltözött maszkások kopogtattak a házaknál és riogatták a telet, és a falu lakóit. Reméljük, hogy sikerült elűzni a hideget, és végre megjön a várva várt tavasz, a jobb idő!

Tovább!

Tárgyak fából

Sávolyon él egy fiatalember, akinek a faesztergálás a hobbija. Göller László 1989 óta lakik itt, a felesége sávolyi születésű. Először csak próbálkozott, ismerkedett a fával, mára már mesterévé vált a famegmunkálásnak. Készít díszeket és használati tárgyakat is. Nézzék meg a képeket a munkáiról, és gyönyörködjenek! (A Sávolyi Hírmondó márciusi számában hosszabb riportot olvashatnak Göller Lászlóval)

Tovább!

Farsang az Oviban

Ma húshagyó kedd van, ma tartották a farsangot az óvodában. A gyerekek szebbnél-szebb és ötletes jelmezekbe bújtak, az óvónénik pedig szintén beöltözve előadtak egy jelenetet az egyik magyar népmeséből. Az örömteli mosolyok a gyerekek arcán, a felszabadult nevetés mutatja, hogy nagyon jól érezték magukat az apróságok. A szalagos perec sem maradt el, hiszen a szakács nénik azt sütöttek ma ebédre.

Tovább!

Faluszépítés, gyepüírtás

Az önkormányzat munkatársai folyamatosan dolgoznak azon, hogy szépüljön a község. A hét elején a temető melletti gyepüszélt tisztították ki. Rengeteg, temetőből átdobált szemetet szedtek ki a kerítés mellől. Kivágták a nagyobb fákat, tuskókat, hogy tudják majd géppel kaszálni, és így folyamatosan rendben tartani ezt a területet is. Mivel most szép tiszta lett ez a rész, reméljük, hogy senkinek nem jut eszébe odadobálni a szemetet. Arra valók a temetőben elhelyezett hulladéktárolók...

Tovább!

Hó a tavaszban

A tegnap esti, éjszakai havazás reggelre lefagyott. Ma elindultak az Önkormányzat alkalmazottai letakarítani a járdákat: tolták a havat és sóztak rá. Reméljük, hogy kegyes lesz hozzánk az időjárás, kisüt a nap és a melegétől elolvad a jeges hó. Kérek mindenkit, hogy óvatosan közlekedjen. Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Tovább!

12 személy talált megélhetést

Ez év február elseje óta 12 sávolyi lakos dolgozik a közmunka keretein belül a Szombathelyi Vízügyi Igazgatóság megbízásából. Feladatuk, hogy a sávolyi Vasútállomástól délre, a sinektől nyugatra eső töltés mentén a Cölömpös árokig kipucolják, rendbetegyék a töltés szélét. A behajló ágakat, vastag tuskókat kiszedik, levágják, hogy a későbbiekben lehetővé váljon a géppel kaszálás. A vastagabb ágakat elszállítják, a vékonyabbbakat a gyepű oldalára húzkodják. Ma, a tavasz első napján nem ideális az időjárás, de ennek ellenére dolgoztak az emberek. Az elmúlt egy hónap alatt mintegy 2 km-es szakaszt sikerült kipucolniuk, és ahogy a képeken is látszik, párhuzamosan haladnak a töltés két oldalán.

Tovább!