Farsang az általános iskolában

25 jelmezes versenyével zajlott a farsang az általános iskolában. A szép számmal megjelent közönség nagyon jól érezte magát. A tombolasorsoláson is nagyon sok ajándék talált gazdára.

Tovább!

Új település karbantartó ...

Sikerült az új település karbantartót kinevezni. 2011. január 1. óta Dulcz Gusztáv látja el ezt a munkakört. Ebből az alkalomból beszéltem meg vele a találkozót, és ültünk le beszélgetni.

Tovább!

Borkóstoló

Ma borkóstolóra gyűltek össze a sávolyi borosgazdák a Kultúrházban. 12 féle vörösbor és 7 féle fehér bor várt a bírálatra. Tóth Kálmán borász köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Sávolyi Dalkör bordalokat énekelt. Dr. Duró Ildikó háziorvos a bor jótékony hatásairól beszélt, kiemelve a mértékletesség fontosságát. Az első pohár az egészségé, a második pohár a jókedvvé, a harmadik pohár a gyalázaté, tartja mondás. Mindezeket szem előtt tartva a jelenlévők közösen megkóstolták a borokat, és elmondták véleményüket.

További képek!

A faluban mindenki ismeri Rinkóczi Imrét

A faluban mindenki ismeri Rinkóczi Imrét, aki Sávolyon település karbantartóként dolgozott. 2010. december 31-től nyugdíjas. Megkerestem Imrét, hogy beszélgessünk kicsit az elmúlt évekről.

Tovább a teljes interjúra!