Andáné Kálóczi Rita

Andáné Kálóczi Rita régóta dolgozik Sávolyon védőnőként. Bizonyára nagyon sokan ismerik, az évek alatt sok emberrel találkozott már a munkája kapcsán. Ugyanakkor magánemberként kevesen ismerik. Ez is adta az apropót ahhoz, hogy leüljek vele beszélgetni.

Tovább a teljes interjúra!

Sikeres sportdélelőtt

A meghirdetett játék és sportrendezvényre 28 érdeklődő jött el ma délelőtt a Kultúrba. Hogy szervezettebben menjen a játék, ezért pingpongból is és csocsóból is házi bajnokságot rendeztünk, melyet Tárnai Péter és Kozma Lajos települési képviselők vezényeltek le. A kiesebbek társasjátékoztak, kártyáztak. Az Önkormányzat innivalóval és ropogtatni valóval is megvendégelte a résztvevőket. Mindenki nagyon jól érezte magát.

További képek!

Siker Vonyarcvashegyen

Második alkalommal vett részt két korcsoportban a sávolyi tekecsapat a Vonyarcvashegyen megrendezett Hollósi László Emlékversenyen. A 12 amatőr csapat közül a SENIOR csapat (Tóth Kálmán, Péter Imre, Kiss Lajos és Schuller Tibor) a második helyet szerezte meg. A JUNIOR csapat (Egyed Zsolt, Mulasics Attila, Sinkovics Zoltán és Schuller Levente) a negyedik helyen végzett. Egyéni tarolásban Schuller Tibor első lett, teljesítményét kupával és a község borával jutalmazták. Nagyszerű verseny, jó hangulat, eredményes szereplés! Köszönjük a lehetőséget és a támogatást!

Megyei kitüntetés a Jegyző asszonynak

Dr. Steiner Györgyi körjegyző asszony ma kitüntetést vett át Balatonbogláron Gelencsér Attilától, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökétől. Ebből az alkalomból kértem meg a jegyző asszonyt, hogy beszélgessünk egy kicsit.

-Először is szeretettel gratulálok az elismeréshez, annál is inkább, mert ahogy hallottam, egyedül volt jegyző a kitüntetettek között. Mi ez az elismerés pontosan?

-A Somogy Polgáraiért Díj a Somogy Megyei Közgyűlés által önkormányzati rendelettel alapított kitüntető díj, amelyet személyek vagy kollektívák munkásságának elismeréseként adományoz a Közgyűlés, és minden évben Somogy Megye Napján a Közgyűlés Elnöke ad át ünnepélyes keretek között.

-Milyen érzés volt hallani a nevét, és fogadni az elismeréseket, a gratulációkat?

-Természetesen nagyon jó érzés volt az elismerés, de a következő két gondolatom az volt, hogy ezért még jobban és többet kell dolgozni, és az, hogy ez egyedül, a Körjegyzőség többi dolgozója, a fenntartó önkormányzatok hozzáállása nélkül nem ment volna.

-1991 január 1. óta, azaz 20 éve dolgozik körjegyzőként Sávolyon. Kívülállóként is látni, hogy az évek alatt megsokszorozódott a munka, de mennyit változott a hivatali munka tartalmilag? Milyen új feladatokkal, kihívásokkal kell szembenézni napjainkban?

-Munkánkat mindig az általános társadalmi és gazdasági folyamatok határozzák meg. Nekünk ezeket jogalkalmazóként mindig az éppen hatályos jogszabályok szerint kell a lakosság felé közvetíteni. A legnagyobb kihívás a felgyorsult jogalkotás nyomán az új, vagy módosult jogszabályok megfelelő, szolgálatszerű alkalmazása. A közelmúlt feladatellátását lényegesen befolyásolta a tervezett nagyberuházás is.

-A közigazgatási munka sokrétű, foglalkozik gazdasági, jogi, szociális és egyéb ügyekkel. Az eltelt idő alatt volt-e olyan ügy, megoldott feladat, amire különösen szívesen emlékszik vissza?

-Sok-sok kisebb és nagyobb ügy volt a húsz év alatt, ami sikerélményt hozott. Lehetett ez egy nagyobb önkormányzati támogatás elnyerése, de lehetett egyetlen ember problémájának a megoldása is, mert neki személy szerint az volt a nagy ügy. Kiemelni egyet sem tudok és nem is akarok, mert egy megoldott ügy után azonnal ott volt egy új megoldandó, és onnét már az volt az érdekes. Mindenesetre a jó érzést mindig a másik fél elégedettsége, öröme okozza, legyen az önkormányzat, bármely más szerv, közösség vagy személy, de akár még egy segítségre szoruló állat is lehet.

-Még egyszer gratulálok! Jó egészséget és sok sikert kívánok a további munkájához! Köszönöm szépen a beszélgetést!


Születésnapi köszöntő

Szarka József, Sávoly legidősebb férfi lakosa, január 3-án ünnepelte 92. születésnapját. Bobek József István polgármester és Osváth Lajos alpolgármester ma délután megköszöntötték Józsi bácsit, és további jó egészséget kívántak neki. A beszélgetés során előjött a szó a családról is. Józsi bácsi és Rózsi néni büszkén mutatták a dédunokák képeiből összeállított tablót, amit a születésnap alkalmából készítettek az unokáik. A családról már készült ilyen összeállítás, az is nagy büszkeséggel tölti el őket. Jó elnézegetni a képeket, visszaemlékezni egy-egy történetre, eseményre- mondták mind a ketten. Kívánom, hogy még sok évet tudjanak együtt eltölteni a családdal szeretetben, békességben!