Karácsonyi díszégők

Ma megkezdték a VITE szakemberei a karácsonyi díszégők kihelyezését a villanyoszlopokra. A Kossuth utcában tudtam lefényképezni őket. Nem volt könnyű dolguk a munkásoknak, hiszen folyamatosan esett az ónos eső. Reméljük, hogy minél előbb gyönyörködhet a falu a díszégőkben és az ünnepi kivilágításban.


Gyerekfoglalkozás a könyvtárban

Ma délelőtt a klubfoglalkozás keretében adventi koszorúkat készítettek a gyerekek. Nagyon ügyesek voltak, szép asztali díszek készültek.

További képek!

Szépkorúak köszöntése

Ma délután a Kultúrházban a község nyugdíjasait ünnepi műsorral várták a gyerekek. A sávolyi óvodások és az általános iskolás gyerekek megható, szeretettel teli műsort adtak az időseknek. Sokan meghatódva, könnyezve nézték az unokáikat. Fellépett a Sávolyi Dalkör is, zenei kísérettel előadott produkciójuk mindenkit elvarázsolt. Az ünnepi műsor után az időseket megvendégelte a képviselő-testület egy finom vacsorával. Megjelent a Sávolyi Dalkör első CD-je. Bobek József István polgármester úr minden megjelent idősnek ajándékozott egyet. Nagyon jó hangulatban telt el az este, mindenki jól érezte magát.

További képek!

KÖZLEMÉNY

Sávoly község Önkormányzata meghosszabbította a jelentkezési határidőt a Települési karbantartói állásra. A pályázatok beadásának új határideje: 2010. december 6-a. A pályázat beadásának feltételei nem változtak.

Sávoly község Önkormányzata

Közmeghallgatás

Ma 18 órai kezdettel Falugyűlés volt a Kultúrházban. Bobek József István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Bemutatta a Képviselő-testület új tagjait. Beszélt az aktuális, napi történésekről. A megjelentek láthattak egy képsorozatot az elmúlt egy év eseményeiről. A képviselői tájékoztatók után a lakossági kérdések következtek.

További képek!

Főhajtás a hősi halottak előtt

Ma 17.30 órakor a templomkertben Sávoly község Képviselő-testülete megkoszorúzta az I. és II. világháborús hősi halottak emlékművét. A Sávolyi Dalkör katona dalok előadásával emlékezett meg a hősökről, majd egy-egy mécses meggyújtása után egy perces néma főhajtással tisztelegtek a megjelent hozzátartozók és az érdeklődők.

További képek!

Bővült a Centrum abc szolgáltatása

November 22-től elérhető a kártyás fizetés a Centrum abc-ben. Első nap már négyen is igénybe vették ezt a szolgáltatást. Minden bankkártyát tudnak fogadni.Prózamondó verseny az általános iskolában

Ma délután 40 gyerek részvételével prózamondó versenyt tartottak az iskolában. A gyerekek felkészülten, bátran álltak ki a színpadra, mindenki nagyon ügyes volt. A helyezettek könyvjutalmat és oklevelet kaptak, és minden versenyző kapott egy tábla csokoládét. Mindenkinek gratulálok!

Könyvtári beszámoló

Egy-két héttel ezelőtt olvashattak egy statisztikát a marotvolgye.hu oldalunkról. Most a könyvtárról és az internethasználatról szeretnék tájékoztatást adni. A közel 14 ezer kötetes állomány évről-évre folyamatosan gyarapszik. Tovább!

Dalköri próba

Minden szerda este próbát tartanak a Dalkör tagjai. Ma este meglátogattam őket, és nagyon jól éreztem magam. Szorgalmasan és lelkesen gyakorolták a dalokat. Molnárné Csécs Ágnes vezető elmondta, hogy minden próba nagyon jó hangulatban folyik, és mindenki igyekszik tudása legjavát adni.


Csatornajavítás

Ma délelőtt a Marcali Tűzoltóság egy egysége kijavította a templom északi felén megrongálódott csatornát. A munkát lakossági bejelentés alapján végezték el.