3. Balatonring Nyílt Nap

Quadozás a Balatonringen, és egy BMW 318 rally autó ez a kínálat a harmadik alkalommal megrendezett Nyílt Napon. Az idő jó, kiválóan alkalmas a motorozásra. Késő délutánig van lehetőség az ingyenes pályabejárásra. Én a harmadik alkalommal jártam a programon, úgy látom a kora délelőtti részvételt látva az egyik legsikeresebb nyílt Nap lesz a mai. Aki teheti látogasson el Sávolyra! megéri! Jól fognak szórakozni!

További képek!


Képzett szobaasszonyok

A 2010. március 12-én kezdődött szobaasszonyi tanfolyamon 3 sávolyi asszony vesz részt: Koczor Árpádné, Mészáros Klára és Egyed Lászlóné. A június 18-ai szakmai elméleti és gyakorlati vizsgán sikeresen túl vannak. Mindenki jelesre teljesített, gratulálunk nekik! Most német tanfolyamra járnak, ennek a zárása októberben lesz. Addig is jó tanulást, eredményes felkészülést! (A szeptemberben megjelenő Sávolyi Hírmondóban bővebb riportot olvashatnak majd velük.)


Sávoly Község nagyon fontos állomáshoz érkezett.

Elfogadásra került az egész Község teljes közigazgatási területét átfogó új Településszerkezeti terv és leírása, valamint a Szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat. A fentiek, mint a településrendezés eszközei a lakosság és a fejlesztők legmesszemenőbb igényeit kielégítik, természetesen a törvényi keretek betartása mellett. Indulhatnak a fejlesztések, mind a lakosság mind a fejlesztők részéről. Az új Szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat hosszú ideig meghatározza Községünk fejlődési útját, hisz kialakításra került a Faluközpont, Oktatási és Közigazgatási fejlesztéseket magában foglalva, lehetőséget biztosít ide telepedő új lakók, vállalkozók építkezéseire (3000 állandó lakosig). Kérem, „forgassák” a dokumentumokat honlapunkon! Kívánjuk mindenkinek éljen a lehetőséggel!

Sávoly község Helyi Építési Szabályzata

Sávoly Község Településszerkezeti Terve | Térkép

Sávoly Község Szabályozási Terve

Simon József emlékverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg ma a Ligetben Simon József emlékére a főzőversenyt. 11 csapat három kategóriában versengett. Schuller Tibor elmondta, hogy az emlékezés mellett a rendezvény célja az is, hogy a sávolyi emberek eltöltsenek egy kellemes, családias délutánt. Az idén nem lesz Liget Fesztivál, ezért a mai versenyt egy kicsit "fesztiválos hangulatúra" tervezték. Amikor ott jártam, akkor már minden csapat javában főzött, készültek a finom ételek. Kellemes illat töltötte be a Ligetet. Este fellép a Sávolyi Dalkör és a Bale-Seen Band együttes is.

További képek!

Szeptemberben nyit az új vegyesbolt

A munkálatok kezdete óta figyeltem az építkezést és jó volt látni, hogy az elmúlt hónapok alatti folyamatos munkák során hogy készült el az épület. Ifjabb Béres Györgyöt kértem meg, hogy mondjon pár szót az építkezésről. -Áprilisban kezdtünk neki a munkának és jelenleg 85%-os készültségi szinten van az épület. A bolti rész készen van, a berendezés is itt van. Most burkolási és festési munkákat végeznek még a szakemberek. Szeptemberben szeretnénk megnyitni a vegyesboltot és a kávézót, utána pedig majd az emeleti szinten készülő panziót. Sok munka, energia és pénz van az épületben, reméljük, hogy sok örömöt is talál majd benne az egész Béres család. Sok sikert hozzá!