Új helyszínen a fodrászüzlet

Lakatos Istvánné Margit fodrászüzlete a Kossuth u. 4 szám alá, az óvoda mellé költözött. A nyitvatartás nem változott: pénteken és szombaton 8.00-16.00 óráig tart nyitva.

Segély

A Körjegyzőség nyertes pályázata alapján a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével EU-us élelmiszer csomagokat osztott ki a településen a helyi önkormányzat. Annak a közel 320 személynek jutott a tartós élelmiszert tartalmazó csomagokból, akik igényt tartottak erre a segítségre.

További képek!

Árvíz a sávolyi berekben

A tegnapi és ma hajnali esőzések megint nagy mennyiségű vizet zúdítottak ránk. Tegnap este átszakadt a gát a tapsonyi halastavaknál és az ott kiömlő víz mind erre felénk húzódik le. Ilyen mennyiségű víz hosszú évek óta nem volt a berekben! Ennek következtében kiöntött a Marótvölgyi csatorna, a Sávolyt és Somogysámsont összekötő úton folyik át a víz. A közlekedést nem akadályozza, de az arra járók óvatosan vezessenek át a vízszőnyegen! Az időjárás előrejelzések nem ígérnek csapadékmentességet, így számítani lehet a vízszint emelkedésére. Reméljük, hogy elég stabil az út, és nem viszi el a víz. Reméljük a legjobbakat!

További képek!

Gyűjtés az árvíz áldozatainak

Segíteni akaró sávolyi lakosok ötlete volt, hogy gyűjtést szervezzenek az árvíz károsultjainak. Az óvoda dolgozói felkarolták a kezdeményezést és felvállalták az adományok összegyűjtését és helyet biztosítottak a csomagoknak. Rengeteg ruha, tartósélelmiszer, tisztítószer, játék és sok egyéb hasznos dolog gyűlt össze, amit holnap reggel fognak elszállítani Ónodra. Az elszállítás is felajánlásokból lehetséges. Sávolyi, szegerdei és somogysámsoni lakosok hordták össze az ajándékokat. Jó érzés tudni, hogy segíteni akaró és ezért tenni is tudó közösséghez tartozunk!

Ma elballagtak a nyolcadik osztályosok

Ünnepi műsor keretében elbúcsúztatták a nyolcadik osztályos tanulókat az általános iskolában. Az évzáró alkalmából kiosztásra kerültek a bizonyítványok és sok tanuló részesült dicséretben és kapott jutalomkönyvet az egész évi kiváló munkájáért. Törőné Gelencsér Ildikó igazgató nő bezárta a 2009/2010-es tanévet és mindenkinek jó pihenést kívánt a vakáció idejére. Az ünnepség után következett az állófogadás, melyet a fenntartó önkormányzatok adtak a jeles és kitűnő tanulók részére. A Körjegyzőség épületébe várták a gyerekeket, szüleiket és tanáraikat. A 28 gyerek, köztük 12 sávolyi, értékes könyvajándékot kapott.

További képek!