Bérmálás

Vasárnap nagy ünnepre virradt a falu. Ünnepi szentmise keretében Balás Béla püspök úr 22 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. Nagy örömmel és tisztelettel várták a hívek a főméltóságú atyát, hiszen hosszú évek óta nem járt Sávolyon ilyen magas rangú pap. Köszönjük, hogy megtisztelte jelenlétével a községet!

További képek!

Elballagtak az ovisok

Szombaton kilenc nagycsoportos kisgyerek vett búcsút az óvodától. A szülők, nagyszülők és minden érdeklődő meghatódva nézték a színvonalas műsort. A képeket Bogdán Henrietta készítette.

További képek!

Megalakult az énekkar!

Szerdán már második alkalommal próbáltak a régi Posta épületében a lelkes kórustagok. A Molnárné Csécs Ágnes által vezetett kis csapat szorgalmasan készül a falunapi fellépésre. Várják és hívják azokat, akik szeretnek énekelni és szívesen vesznek részt ebben a programban. Minden szerdán este hat órakor van a próba. A képeket Koltai Andrea készítette, köszönöm neki.

További képek!

Iskolai gyereknap

Az általános iskolában ma a főszerep a tanulás helyett a kellemes kikapcsolódásé volt. A gyerekek változatos, érdekes, szórakoztató és sportos programok közül válogathattak. Ahogy elnéztem a gyereksereget, nem unatkozott senki!

További képek!

Mezőgazdaságról a mezőgazdaságért

Tájékoztató a 2010. évi Általános Mezőgazdasági Összeírásról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén Általános Mezőgazdasági Összeírást (ÁMÖ) hajt végre. Tovább!

H I R D E T M É N Y

 

A Helyi Választási Iroda Vezetője tájékoztatja a választópolgárokat, hogy

- A kisebbségi választói jegyzékbe való jelentkezés lehetőségéről és módjáról szóló Tájékoztatót az alábbiakban megtekinthetik.
- „A kisebbségi választói jegyzékbe vétel iránti kérelem” elnevezésű nyomtatvány letölthető.
- A Helyi Választási Iroda postacíme: 8732. Sávoly, Petőfi u. 14. (kérelem postai úton történő megküldése esetére).
- A kisebbségi választói jegyzékbe való felvétel iránti kérelem begyűjtésére rendszeresített gyűjtőláda elhelyezésére szolgáló épület címe: Körjegyzőség 8732. Sávoly, Petőfi u. 14.

 

Sávoly, 2010. május 27.

 

Dr. Steiner Györgyi s. k.
Helyi Választási Iroda Vezetője


FONTOS RÉSZLETEK!

Megint szépült a falu

Tegnap délután a segítő szándékú lakosok elültették a szokásos helyszíneken a virágokat. A képeken is látszik, hogy mindenki jó kedvvel és örömmel dolgozott. A képeket Osváth Roland készítette. Köszönöm szépen neki!

További képek!

Első áldozás

Ma az ünnepi szentmise keretében 8 kisgyerek áldozott elsőként. Orvos Levente plébános szívhez szóló, megindító szavakkal köszöntötte őket.

Nyílt nap a Balatonringen

Első alkalommal rendeztek ma az érdeklődők részére az épölő ringen nyílt napot. Quadokkal körbemehettünk a pályán. Én már autóval bejártam a leendő aszfaltcsíkot, de azt össze sem lehet hasonlítani a mai élménnyel! Sokan voltunk, az ország minden részéből jöttek motorosok, quadosok. Mindenki nagyon jól érezte magát és reménykedve beszélgettek arról, hogy épüljön meg a pálya! Jó lenne! A tervek szerint minden hónap harmadik hétvégéjén lesz ilyen találkozó, így lesz alkalmunk még többször is megismételni a mai napi körutat. Sávolyiak is sokan voltak kint és mindenki élvezte a programot.

További képek!

Az elmúlt egy hónap

Falunkban az elmúlt hetekben is történt és készült sok minden. Elkészültek a szennyvízrákötések az iskolánál, az óvodánál és a konyhánál, a lakossági rákötések is folyamatosak voltak még. A szennyvíz miatt feltúrt iskolaudvart rendbe tették és újra lekövezték Felkerültek a muskátlik a villanyoszlopokra. Sajnos a hideg idő nem kedvez a virágzásuknak, de reméljük, hogy nemsokára tényleg megjön az igazi tavaszi meleg idő. Stabil betonalap készült a szelektív hulladékgyűjtő konténerek alá a központi buszmegálló mögött. Elkészült két parkoló az iskolai és óvodai dolgozók részére. A hétvégi esős, szeles idő Sávolyt sem kerülte el, itt is okozott kisebb károkat. Az iskolaudvaron és a Ligetben kidöntött az erős szél egy-egy fát és rengeteg ágat, falevelet kellett összetakarítani.

További képek!