Pályázati felhívás!

 

Sávoly,Főnyed, Szegerdő és Szőkedencs Községek Képviselő-testületei pályázatot hírdetnek a

Sávolyi Általános Iskola és Óvoda igazgatói munkakörének betöltésére, az alábbiak szerint: >>>>

Választási eredmények Sávolyon!

Itt elérhető! ( .xls ) | ( .pdf )

MotorShow 1 Extra! - Balatonring onboard

Ez év március 20-án a Budapesti Motorkiállítás 2010-en összehozott a szerencse Dodorral, Fodor Donáttal, a MotroShow1 TV fantasztikus főnökével. Pár perces elképesztő beszélgetés után -mely természetesen nem szólt másról, mint a MOTORRÓL, a leendő Balatonringről- meghívtam a stábot Sávolyra, nézzék meg hogyan is állunk! Szerencsémre, szerencsénkre elfogadták a meghívást, s számomra egy fantasztikus délutánon, egy kis ízelítőt kaptam a fanatikus motorozásról. A találkozás teli ötleteléssel, beszélgetéssel zajlódott! Tele vagyunk ötletekkel! Hogy mik ezek? Ha nézik a www.balatonringangyalai.com –t, akkor számotokra is kiderül! Ezen délután emlékéül született meg az első pályacsúcs a Balatonringen! Csúcstartó, Dodor személyesen! Kérem nézzék meg!

A MENTŐSÖK KÉRIK AZ ALÁBBIAKAT!!!

Mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú címlistájából kit értesítsenek. Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg. A nemzetközileg elismert megjelölés:

ICE (= In Case of Emergency = "vész esetén")

Tovább >>>>

Somogyért - Somogyért??!

Ülök a számítógép előtt, és nézek egy kitüntetést- TEGYÜNK TÖBBET SOMOGYÉRT! Örököltem!

Örököltem Édesapámtól, Aki 1970-ben kapta meg ezt a kitüntetést, Somogy megye fejlesztése érdekében kifejtett érdemes és eredményes munkája elismeréséül! Nem csak a kitüntetést örököltem, hanem lokálpatriotizmusomat Somogyért, és a hitet, hogy fejleszteni kell!

Apám erre nevelt és arra, hogy a legjobb tudásunk szerint szolgáljuk a helyet és a közösséget ahol élünk, Sávolyt, Somogyországot! Örültem, hogy van egy civil szervezet, aki a nevében hordozza, hogy tenni akar Somogyért! Ezért igyekeztem minél jobban megismerni. Nem sikerült! Sőt egyre jobban nem értem, hisz Somogyért harcolni kell!

Szűkebb Hazánk adott egy Minisztert, akinek térségünk, konkrétan Sávoly köszönhet, mivel soha nem látott támogatást kapott településünk! Köszönjük! Igaz, akkor már bejelentésre került a sávolyi Moto GP. pálya a Balatonring megvalósítása. Az alapkő még nem lett letéve, de éreztük a támogatást!

Majd ezután fordulat állt be, 2009. februárban egyre kritikusabb hangvételt tapasztaltam. 2009. március 13-án személyes találkozónk kapcsán Sávolyon kértem Miniszterünket, Dr. Gyenesei Istvánt, hogyha tud olyat, amit esetleg Mi nem tudunk, akkor tájékoztasson arról bennünket! Majd, ezt követően hosszas néma csend! 2009. november 18-án egy Népszabadságban megjelent cikk, majd december 7-én egy interpelláció a Parlamentben Dr. Gyenesei István feszegeti a kérdést, föld panamát sejtetve, az ígéreteken nem lehet motorozni kérdések kapcsán.

Kénytelen voltam felhívni és telefonon érdeklődni, van valami, amit Mi nem tudunk? Hisz ekkor már Kormánygarancia, sőt visszavonhatatlan hitelígérvény birtokában volt a Balatonring projekt! Érdemi választ arra, hogy a projekt meghiúsul-e nem kaptam! A Miniszter a föld panamát sejtette, de megnyugtatott a pálya elkészül!

A föld panama kapcsán kénytelen voltam nem osztani a véleményét, hisz a földeket a Befektetőknek az általam ismert árak többszöröséért, az itteni 20 Ak érték alatti szántóföldek értékének minimum ötszöröséért adták el tulajdonosaik. Megközelítve az általam ismert nyugat-európai szántó művelési ágú földek értékét! Így igazán nem tudtam, és nem tudom osztani véleményét! Ahhoz, hogy a földterületek értéke tovább növekedjenek, fejleszteni kell, az pedig költséggel jár, igen magas további invesztícióval! Ha ez nincs, akkor a föld semmit nem ér, még a vételárat se, hisz szántóként használva, ez töredéke a vételárnak!

Folyamatosan teszem fel magamban a kérdést, Somogyért - Somogyért??!

Ma már követni sem tudom a különböző sajtóorgánumokat, a különböző TV interjúkat, ahol azt olvasom, hallom, hogy mit nem teljesítettek a Spanyolok, a Befektetők. Mindezt Dr. Gyenesei István interpretálásában!

Tudom választás éve van, szükség van a szereplésre, hallatni kell az indulóknak a hangjukat! De ezt így kell??!

Áldoztául is esett a Balatonringnek szánt, Magyar Fejlesztési Bank által nyújtandó hitel március 12-én! Sávolyon a Befektetők, a SEDESA és az érdekeltségébe tartozó cégek ez ideig minden ígéretüknek eleget tettek!! Hitem szerint, ha egy százalék esélye van a projekt megvalósulásának, akkor harcolni kell érte, mert gazdagítja Somogyországot, Magyarországot!!

Kérem, Elnök Úr tegye Ön is ezt, hisz a Somogyért – Somogyért van!!

Sávoly, 2010. március 25.

Traktor

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán nyert a Marcali Kistérségi Többcélú Társulás eszközbeszerzésre forrást. A 8 125 000 forintból 15 db kistraktort + utánfutót vásároltak. Az új eszközökből Sávoly község Önkormányzata is kapott egy pótkocsis, fünyírós kistarktort. Megint gyarapodott a falu.