Iskolai farsang

Pénteken délután farsangi mulatság volt az általános iskolai gyerekeknek. A szépszámú közönség sok ötletes és humoros jelmezt, jelenetet láthatott. A zsűri nehezen tudta eldönteni a sorrendet, de a vidám arcokat elnézve, a felszabadult és örömteli nevetést hallgatva azt hiszem, hogy mindenki nyertesnek mondhatja magát: a fellépők is és a nézők is.

További képek!

Hó helyzet ...

Az újra esett nagy mennyiségű hó sem fogott ki Rinkóczi Imre csapatán. Végigjártam a falut, folyamatosan takarítottak, sóztak. Minden ház előtt tiszták a járdák és a közutakon is lehet közlekedni.

Játszóház ...

Ma délelőtt is lehetőségük volt a gyerekeknek a kultúrházban arra, hogy játszanak. Jól érezték magukat.

Vincenapi borkóstoló ...


Harmadik alkalommal jöttek össze a sávolyi boros gazdák a Posta épületében. A hagyománynak számító rendezvényen hiánytalanul jelentek meg az elmúlt évben is jelenlévők. A megkóstolt 8 fehér bor közül Simon Lajos, Kovács László, Molvarecz István bora kapott elismerést. A vörösborok közül Péter Imre, Gombócz Nándor, Molvarecz István bora volt a legjobb. Gratuláció és taps köszöntötte a legjobbakat. Schuller Tibor és Egyed László nagyon finom szarvas ünő pörköltje is aranyérmes lett. A finom pogácsát és kiflit Tullman Zsoltnak, Osváth Lajosnak és Egyed Józsefnek köszönhettük. A rendezvényt a családtagok és a helyi fiatalok is meglátogatták, ők is kóstoltak a készletből. Az estébe nyúló rendezvény jó hangulatú baráti beszélgetéssel végződött. Közös megállapodás volt, hogy javult a borok minősége, kár lenne abbahagyni a hagyományt. Ez évben is megemlékeztünk a két éve elhunyt Simon Józsefről. Jövőre folytatjuk.

Újabb légifotók ...


A nagyszerű időjárási körülményeket kihasználva, a Kapos Pilótaiskola oktatói elrepültek ma a Sávolyon épülő Balatonring területe fölé, és készítettek néhány felvételt, a jelenleg a fagy miatt szünetelő építkezés területéről.

További képek!