91 év ...


Szarka József január 3-án ünnepelte 91. születésnapját. Ebből az alkalomból ma délután Bobek József István polgármester és Osváth Lajos képviselő felkeresték, és felköszöntötték Józsi bácsit. Koccintottak, további jó egészséget, és szerencsés, boldog új esztendőt kívántak neki.


Képek településünk életéből ...

Balatonring: szabad a pálya !


Jóváhagyta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága a Somogy megyei Sávolyon gyorsasági motoros versenypályát építő beruházó hitelkérelmét, odaítélte az építkezés befejezéséhez elengedhetetlenül szükséges kölcsönt – értesült tudósítónk. A pénzintézet kommunikációs igazgatóságán megerősítették információnkat, és elmondták: a pályát építő projektcég, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. 15,3 milliárd forintos, 25 évi futamidejű kölcsönhöz jut. Az MFB-nél hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a beruházónak még teljesítenie kell az úgynevezett szerződéskötési feltételeket, s csak ez után – legkorábban január közepén – írhatják alá a kölcsönről szóló kontraktust. Mindez a beruházást ismerő pénzügyi szakemberek szerint azt jelenti: már csak a formaságok vannak hátra, a hitel odaítélésével lényegében elhárult az utolsó akadály is a Balatonring megépítése elől. ...

... Mindeközben Sávolyban az elmúlt hetekben is gőzerővel dolgoztak a gépek, így mára végeztek a földmunkákkal, kialakították a ring végleges nyomvonalát. Tavasszal a pálya betonozásával, aszfaltozásával, a lelátók, a kiszolgáló létesítmények építésével folytatódik a munka. A beruházótól származó információink szerint az ütemterv szerint halad az építkezés, nincs késés, jövő nyárra elkészül a Balatonring, ahol tíz éven át rendeznek majd gyorsasági motoros világbajnoki futamokat.

Forrás: Népszabadság