Szakhatósági Egyeztetésen ...


December 18-án a Szakhatósági Egyeztetésen és a lakossági fórumon bemutatásra és megvitatásra került Sávoly község rendezési terve. A fejlesztési koncepciók, a térképek és látványtervek itt megtekinthetők. A bemutatót a Portaterv munkatársai készítették.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Karácsonyi meglepetés...


Bobek József István polgármester úr és Szőke Csaba Ferenc alpolgármester úr javadalmazásuk 10 %-át ajánlották fel a sávolyi általános iskolás gyerekek számára. Ebből az összegből tudtunk vásárolni egy pingpongasztalt, csocsóasztalt, és társasjátékokat. A két ünnep közötti időszakban várom a gyerekeket, hogy kipróbálhassák a játékokat.

Rendezési terv ...


Ma került sor Sávoly község új rendezési tervének a szakhatósági egyeztetésére. Az új rendezési terv teljes mértékben bemutatja a sávolyi fejlesztéseket. Jó pár évre eldönti, hogy milyen irányba tud Sávoly továbbfejlődni. Sor került lakossági fórumra is, melyen tájékoztatta az Önkormányzat a lakosságot és társadalmi vitára bocsájtotta a tervet.

Koncert


Immár ötödik alkalommal került sor a község templomában az adventi koncertre. A balatonkeresztúri Bárdos Lajos Női Kar, a sávolyi óvodások és az Általános Iskola énekkara vettek részt a műsorban. Köszönjük a lelket gyönyörködtető, szívet melengető előadást!

További képek!

Kigyulladhatnak az ünnepi díszek


Az Eon által kikötött szabványok és szabályok alapján átvezetékezett díszek most már alkalmasak arra, hogy egyszeri áram alá helyezés után világítsanak és szebbé tegyék a falu utcáit az esti órákban. Nem volt könnyű elérni, hogy elkészüljön ez a munka, de így a későbbiekben egyszerűbb lesz a díszek üzem behelyezése, és most hosszú távra megoldódott ez a probléma.

Hogy is áll a MotoGP pálya építése?


Ma voltam a pályán és mondhatom, a legutóbbi fotózásom óta nagyon sokat haladt a munka. A célegyenesből körülbelül egy 200 méteres szakasz kövezése, alapozása van hátra, és ha ez kész, bizony körbe lehet autózni a lealapozott pályán! Erre a kőalapra jön még egy mintegy 50 cm-es betonréteg és arra dolgozzák majd rá az aszfaltot Ezen kívül még a bukótér néhány rövidebb szakaszán folyik a munka, ahol az alácsövezést vonják be kuli kővel, geo textíliával és úgy jön rá az alapkő. Már sokszor voltam az épülő pályán, és minden alkalommal megállapítottam, hogy milyen szervezetten és összehangoltan folyik munka. Ma is ezt tapasztaltam. Ha a célegyenesben összeér a kövezés, akkor a téli leállás következik. Az elkészült szennyvíztisztítóról is csináltam képet. Itt már a tereprendezés is megtörtént, és elkészült a kerítés is.

További képek!

Sávolyra megérkezett a Mikulás!


Ma délután a sávolyi gyerekek apraja-nagyja is várta a Mikulást. Egész héten készülődtek: verseket tanultak, éneket gyakoroltak, hogy méltóképpen tudják köszönteni a messziről jött vendéget. Végre, amikor megérkezett a Mikulás bácsi, bizony a kisebbek között voltak, akik kicsit félelemmel néztek a piros ruhás, fehér szakállú öregre. Minden gyerek örült az ajándéknak, boldogan szorította magához az édességgel teli csomagot.

További képek!

Adventi fények


Ma felkerülnek a karácsonyi égők az oszlopokra. Az EON kiépíti a központi vezetéket az égők számára és ezen túl nem kell minden évben újra szerelni. Egyszerűbb lesz a díszek felhelyezése. Előre láthatólag pénteken este már gyönyörködhetünk a díszégők fényében.

H1N1


Aktuális témáról, az influenza vírusról kértem tájékoztatást Dr. Duró Ildikó háziorvosunktól. A doktor nő összeállított egy kis tájékoztató anyagot olvasóink részére. Fogadják meg a tanácsait és maradjanak egészségesek ezekben a fertőzésveszélyes napokban is!

Tovább a teljes szöveghez!