Németh Balázs pontszerzőként zárta az utolsó futamot ...


Hihetetlen izgalmakat hozott a szezonzáró valenciai futam a 250 köbcentis kategóriában, ahol ezen a világbajnoki cím is eldőlt. A futam előtt Aojama Hirosi állt a pontverseny élén, és már abban az esetben is megszerezte volna a világbajnoki címet, ha a 11. helyen zár. A japán klasszis legnagyobb vetélytársa, Marco Simoncellinek mindenképpen nyernie kellett volna a versenyen, ám nem sikerült valami jól a rajtja. Aojama sokáig az olasz címvédő előtt motorozott, ám Simoncelli nem sokkal később az élre állt. Ezután felcsillant a remény az olasz előtt, mert Aojama elfékezte magát az egyik kanyarban, és visszaesett a 11. helyre. A japán azonban ezután már nem hibázott, Simoncelli viszont kiesett, így végül a Aojama Hirosi lett a világbajnok a 250 köbcentis kategóriában, amelyet jövőre a Moto2 vált.

Németh Balázs nyilatkozata: „A rajtnál kicsit beragadtam, így utolsóként fordultam az első kanyarba. Szerencsére ezután megtaláltam a ritmust, és minden körben megelőztem valakit, így gyorsan a 18-19. helyre zárkóztam fel. A mai napon volt a legnagyobb a szél, ami megnehezítette a dolgom, néha olyan erősen fújt, hogy szinte lesodort a pályáról. Az idényem második fele jól sikerült, szinte minden versenyen pontot tudtam szerezni, és most jó érzésekkel távozom Valenciából is.”

Németh Balázs pontszerző helyen zárná az utolsó versenyt ...


Németh Balázs nyilatkozata: „Sajnos reggel is és most is nagyon erős volt a szél, ami megnehezítette a dogom a kvalifikáción. Az időmérőedzés közepén futottam egy jó időt, amit a végén megjavítottam. A tréning után mérnökeimmel kielemeztük a reggeli és a délutáni telemetriai adatokat, amiből az derült ki, hogy a szabadedzéseken a pálya más pontjain voltam gyorsabb, így ha össze tudnánk rakni a kettőt, akkor holnap akár 3-4 tizeddel is gyorsabb lehetek. Bízom a pontszerzésben, mert nem sokkal vagyok lemaradva az előttem lévőkhöz képest, és a rajtjaim is egyre jobbak.”

Németh Balázs elégedett az első nap után ...


A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs a 20. helyet szerezte meg az első szabadedzésen. A tehetséges pilóta elégedett a teljesítményével, mert nagyon kevés választja el a 15. helytől, és a motorja is jól teljesített. Németh Balázs örülne, ha a szombati kvalifikáción a 15-16. helyet szerezné meg, de akkor sem lenne elkeseredve, ha csak a 17-18. helyre tudná kvalifikálni magát. A fiatal versenyző a nyáron ezen a pályán sérült meg, de nincs benne félelem, bár a szabadedzés elején kicsit óvatosabb volt, de aztán teljes gázzal száguldott a pályán.

Németh Balázs nyilatkozata: „Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, és annak is örülök, hogy kisebb a különbség köztem és a 15. helyezett között, valamint a motorom is jól ment. Holnap szeretnék a 15-16. helyen végezni, de az sem lenne tragédia, ha csak a 17-18. helyre tudnám kvalifikálni magam, mert ahogy mondtam, kicsi a különbség az előttem lévők és köztem. A nyári balesetem nem befolyásolja a teljesítményemet, bár azt elismerem, hogy az első körökben kicsit óvatosabb voltam, de aztán tövig húztam a gázkart.”

Indulnak a vendégfogadást segítő tanfolyamok! ...


Sávolyi oktatási hellyel szerveződik a Szállodai szobaasszony és a Panziós, falusi vendéglátó tanfolyam. A tervek szerint 2010 januárjában kezdenék az oktatást a szervezők. Ezek a tanfolyamok lehetőséget és segítséget nyújtanak a sávolyi és környékbeli embereknek, hogy megfelelő mértékben felkészüljenek a vendégfogadásra, a megnövekedett idegenforgalom kiszolgálására. A készülő beruházások miatt merült fel az igény az ilyen jellegű oktatásra, és szerencsére sikerült a feltételeket is megteremteni hozzá. Az előzetes igényfelmérés során 42-en adták le a jelentkezési lapot, ami mindenképpen szép létszám.

A szervezők 2009. november 19.-én 10 órára a sávolyi kultúrházba várnak minden jelentkezőt és érdeklődőt!

Az összejövetelen mindkét tanfolyammal kapcsolatban tájékoztatják a jelenlévőket:

- a képzés megkezdésének szükséges feltételeiről, iskolai előképzettségről - a támogatások formáiról és mértékéről - a követelménymodulokról - a vizsgára bocsájtás feltételeiről - ismertetik a szakképesítés munkaterületét

Kérnek minden jelentkezni szándékozó érdeklődőt, hogy feltétlenül jelenjenek meg a megbeszélésen, hiszen a szervezőkkel való személyes találkozón minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak. Azt is kérik a szervezők, hogy mindenki hozza magával a legmagasabb iskolai végzettségének eredeti és fénymásolt bizonyítványát.

Balatonring: a nyár elejére készülhet el a magyarországi versenypálya ...


Jelenleg a Balatonring-pálya előkészítését szolgáló befejező földmunkák zajlanak Sávoly mellett, hogy a terep készen álljon, mielőtt az időjárás elkezdené nehezíteni a munkálatokat – mondta az MTI-nek a beruházó spanyol konzorcium vezetője, a Sedesa elnöke, aki hangsúlyozta, a nyár elejére szeretnék elkészíteni a pályát. Vicente Cotino az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy már a kiegészítő közüzemi és tereprendezési feladatokat is befejezték. „A múlt héten megkapott kormánygarancia döntő fontosságú lépés volt a projekt megvalósítása szempontjából, és a magyar kormány együttműködését és támogatását bizonyítja" – fogalmazott Cotino. „Benne foglaltatnak azok a feltételek és célok, amelyek mentén a kormány részt vesz a projektben, konkrétak a szükséges útmutatások, hogy az érdekeltek végre tudják hajtani a következő lépéseket. Ez szükséges mérföldkő volt a finanszírozás jóváhagyása szempontjából az MFB részéről, és bizonyíték arra, hogy a terv eleget tesz az összes jogi és pénzügyi követelménynek." Cotino leszögezte, részükről minden követ megmozgattak, hogy a világverseny jogtulajdonosa az általában megszokott öt év mellett további öt évre már most hajlandó legyen megadni Magyarországnak a futam megrendezésének jogait. Most alapvetően fontos a bank részéről a finanszírozás végleges jóváhagyása minél rövidebb időn belül ahhoz, hogy a Sávoly Motorcentrum Kft., a pálya kivitelezését bonyolító társaság be tudja fejezni a munkálatokat időre, a következő évi versenyre. „Minden gazdasági, technikai és humánerőforrást bevetve azon dolgozunk, hogy teljesítsük célunkat, befejezzük a pályát a nyár elejére, és ily módon próbafutamot tudjunk tartani a szeptemberi gyorsaságimotoros-világbajnokság előtt” – hangsúlyozta Cotino. Forrás: MTI | Nemzeti Sport Online

Utolsó futam a gyorsaságimotoros-világbajnokságon ...


A Balatonring Team magyar pilótájának, Németh Balázsnak az elmúlt futamokon számára teljesen ismeretlen pályákon kellett helyt állnia, de a valenciai aszfaltcsíkot jól ismeri, köszönhetően a júniusi teszteknek. A tehetséges versenyző jó formában van, köszönhetően a Malajziában elért 11. helyének, amely pályafutása legjobb eredménye volt, és bízik benne, hogy Sepang után Valenciából is pontokkal utazhat haza.

Németh Balázs nyilatkozata: „Őszintén szólva, vegyes érzelmekkel utazom Valenciába. Egyfelől nagyon várom a futamot, mert az utóbbi időben egyre jobban érzem magam a motoromon, és érzem a fejlődést. Másfelől kicsit szkeptikus is vagyok a pályával kapcsolatban, hiszen itt sérültem meg néhány hónapja, és nem tudom, milyen érzésekkel fogok rámenni az aszfaltcsíkra. Ez az utolsó verseny az idényben, így mindenképpen jó eredménnyel szeretnék végezni.