Klubfoglalkozás


November 28-án délelőtt megtartottuk a hagyományos adventi foglalkozásunkat. Koszorút és ajtódíszt csináltak a gyerekek és a szülők. Nagyon ügyesen dolgozott mindenki, szép ünnepváró díszek készültek.

További képek!

A nyugdíjasok köszöntése


Pénteken, november 27-én került sor a község nyugdíjasainak köszöntésére. Az ovisok vidám lakodalmasa és az általános iskolás gyerekek szórakoztató, helyenként szívszorító és megható műsora után megvendégelték az időseket egy finom vacsorával. Meglepetésként a Pintér József által vezetett citerazenekar húzta a jó vacsorához a jó zenét. Mindenki nagyon jól érezte magát, nagyon jó hangulat kerekedett és énekeltek, táncoltak a részvevők.

További képek!

Közmeghallgatás a Kultúrházban


November 26-án 18 órai kezdettel Sávoly község képviselő testülete közmeghallgatást tartott. Bobek József polgármester úr ismertette az elmúlt egy év történéseit, eredményeit, beszélt az aktuális, folyamatban lévő feladatokról. A felmerülő lakossági kérdésekre és hozzászólásokra reagálva reményét fejezte ki, hogy a község fejlődése ezután is töretlen lesz.

További képek!

Koszorúzás


2009. november 26-án 17.30 órakor a község Képviselő Testülete koszorúzást tartott a Hősi emlékműnél. Az első és második világháború hősi halottairól tisztelgő főhajtással emlékeztek meg a testületi tagok. A testület nevében Szőke Csaba alpolgármester koszorút, Bobek József polgármester úr pedig mécsest helyezett el. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével több sávolyi lakos is.

Kedves gyerekek és kedves szülők!


A Sávolyi Gyerekek Klubjának foglalkozása lesz november 28-án szombaton, 9 órakor a könyvtárban. Adventi koszorút és karácsonyi ajtódíszt csinálunk. Aki tud, az hozzon zöldet, bogyókat és más díszítő anyagot. Minden klubtagot szeretettel várok!

Felhívás


Sávolyi és környékbeli fiatalok jelentkezését várjuk! Kirándulási lehetőség Raurisba, Ausztriába! 2009. november 27-től, péntek déltől vasárnap estig. 58 €+8.300 Forint útiköltség. Érdeklődni és jelentkezni lehet: 30/ 522-6746

M E G H Í V Ó


Sávoly Község Képviselő-testülete értesíti a lakosságot, hogy a Kultúrházban 2009. november 26-án /csütörtök/ 18 órakor

K Ö Z M E G H A L L G A T Á S T
tart. / falugyűlést /

A község lakosságát ezúton tisztelettel meghívom.

2009. november 16-án Budapestre kirándultunk.


A Marcali Kulturális Központ szervezésében Sávolyról négy lakos vehetett részt egy budapesti kiránduláson. Megnéztük a Citadellát, sétáltunk a Duna parton és körbe vezettek bennünket a Parlament épületében is. Egy török étteremben fogyasztottuk el az ebédet, ami nagyon finom volt. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek, hogy lehetővé tették ezt a szép napot!

További képek!

Bejárás és tájékozódás az épülő beruházásokról.


Ma délután a sávolyi képviselő testület három tagja, Dr. Szerbné Kramcsák Ilona, Horváth Lászlóné és Szőke Csaba Bobek József polgármester úrral és Vasics Tamás építésvezetővel bejárták a MotoGP pálya területét és megnézték a szennyvíztisztító épületét. Tájékoztatást kaptak a készülő beruházásokról, az aktuális munkafolyamatokról és körül néztek a munkaterületen. Folyamatosan megy a munka a pályán, napi 5000 tonna zúzott követ szállítanak a kamionok, melyet a lánctalpasok és úthengerek azonnal el is munkálnak. Az aszfaltcsík és bukótér lekövezését szeretnék még ebben az évben befejezni és akkor az ütemezés szerint lehet folytatni a munkákat. A régészek is dolgoznak még a területen, de ők előreláthatólag november végére befejezik a feltárást. A szennyvíztisztító is az utolsó fázisban van, a tervek szerint haladnak a munkával. Nagyon érdekes volt belenézni a tisztító katlanba, megnézni a vezérlő szekrényt, mely az egész rendszer irányítását végzi majd. Jó volt látni, hogy halad a munka.

További képek!

Falusi vendéglátó tanfolyam ...


Közel ötvenen jelentek meg a mai tájékoztatón a Művelődési Házban, melyet a közelmúltban meghirdetett szobaasszonyi és falusi vendéglátó tanfolyamokra jelentkezőknek hívtak össze. A szervezők részéről megjelent Krénusz Éva tanfolyamszervező, Üveges Gábor a Pécsi Regionális Képző Központ területi igazgatója és a Marcali Munkaügyi Központ helyettes vezetője. Bobek József sávolyi polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és utána a résztvevők tájékoztatást kaptak a képzés rendszeréről és összetevőiről, a finanszírozásról, a jelentkezés és részvétel feltételeiről. A regisztrált munkanélküliek 100%-os támogatásban részesülnek, a munkaviszonyban és egyéb jogviszonyban lévőknek is megpróbálnak valamilyen formában segítséget nyújtani a tanfolyam elvégzéséhez. Ha minden feltétel adott lesz, akkor 2010. január végén, február elején indulhatnak a képzések

Újabb légi fotók ...


A mai nap nagyszerű időjárását és látási viszonyait kihasználva a Kapos Pilótaiskola oktatói készítettek néhány légi fotót, az épülő Balatonringről. A ringen szemmel láthatóan gyarapodik a pálya nyomvonalán lerakott zúzott kő mennyisége. A „pályakígyó” ma már sokkal hosszabb, mint az elmúlt alkalommal. Bobek József Sávoly Polgármestere, telefonon elmondta naponta 5000 tonna követ szállítanak a kamionok a helyszínre, ehhez a mennyiséghez 200 fordulót kell teljesíteniük. Ez idáig 120 000 tonna követ dolgoztak be a készülő pályatestbe. Látszik a fotókon a hamarosan átadásra kerülő szennyvíz tisztító három „medencéje” is. A nagyszerű időjárás az építőknek segít, komoly haladást tapasztalhatunk mindannyian a képeket látva.

További képek!

"Mindenképp veszélyesebb lesz"


Németh Balázs, a Balatonring Team 21 éves versenyzője idén júniusban váltotta világbajnokunkat, Talmácsi Gábort a gyorsasági motoros világbajnokság 250 köbcentis mezőnyében. Az átélt kilenc futamról, a tapasztalatokról, a lányokról és a tervekről beszélgettünk vele.

"Mindenképp veszélyesebb lesz" - exkluzív interjú a MotoGP magyar felfedezettjével ... Tovább a stop.hu oldalára >>>

Interjú Bobek Józseffel, Sávoly község Polgármesterével ...


Polgármester Úr! Egy éve kértem Öntől ezt az interjút és akkor azt válaszolta nekem, hogy várjunk vele, amíg a Balatonring beruházása sínre kerül. Úgy látom, úgy hallom robog a vonat a síneken ...

Igen a sávolyi beruházás a Balatonring a síneken van, egyre gyorsulóbb tempóban halad, de azért vannak váltók, amin át kell haladni ahhoz, hogy a célállomáshoz érjünk.

Arra kérem, mondja el Ön a Balatonring kezdeteit. Mikor és hogyan értesült a tervekről?

A Balatonring kezdete visszanyúlik 2007-re amikor is a spanyol cégcsoport a SEDESA megvásárolta településünk hőforrásának kiaknázására a ’90-es években létrejött Sávolyi Termálcentrum Kft-t. Ez 2007. június 13-án került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében, akkor volt először vendégünk Vicente Cotino Úr a SEDESA cégcsoport elnöke. Valahol ez volt a kezdet, mivel ezek után jöttek a további ötletek, mit is szeretnének a spanyolok, logisztikát (ami Szőkedencsen fog megvalósulni), fürdőt, golfpályát, majd 2007 decembere meghozta a GP pálya ötletét. Cotino Úr először Budapesten egy személyes beszélgetés során vetette fel az ötletet, kérdezve Községünk fogadó készségét. Ehhez sok minden kellett. Az ország részéről egy fogadó készség, egy világbajnok Talmácsi Gábor személyében, s természetesen a legfontosabb, a szándék a megvalósításhoz, ami a befektetőkben a mai napig meg van.

Tovább! >>>