Németh Balázs jelölt a Junior Prima Díj sport kategóriájában ...


A gyorsaságimotoros-világbajnok-ság 250 köbcentis kategóriájában vitézkedő Németh Balázst jelölte a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) a 2009-es Junior Prima Díj sport kategóriájában. A szervezet gyorsasági szakág vezetője, Bulcsú Rezső elmondása szerint azért a Balatonring Team fiatal versenyzőjét jelölték a neves elismerésre, mert őt tartják a legtehetségesebb új csillagnak, és benne látják a jövőt. A MAMS mellett természetesen a többi sportszövetség is lehetőséget kapott a jelölésre, de azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy kik a további jelöltek. Bulcsú Rezső mindenesetre biztos benne, hogy Németh Balázs a magyar motorsport jövője, mert benne van az az áttörő tehetség, hogy hosszú távon eredményeket érjen el a MotoGP-ben.

Sávolyról indul a Trophy ...


Sávoly és Siófok lesz a jövő évi Somogy Trophy két házigazdája. Ezt kedden jelentették be a szervező Top-Túra Team munkatársai a kaszói vadászházban tartott sajtótájékoztatón. A szeptember elején rendezett második autós túraverseny Nagyatádról rajtolt el, az első trophy versenyközpontja pedig Fonyódligeten volt. A 2010-es kalandtúra kétszáz fős mezőnye az épülő sávolyi moto GP pályáról rajtol el augusztus utolsó hétvégéjén.

Németh Balázs egy hellyel maradt le a pontszerzésről ...


A Balatonring Team magyar pilótája magabiztos versenyzéssel végül a 16. helyen ért célba. Németh Balázs nyilatkozata: „A rajtom nagyon jól sikerült, több embert sikerült megelőznöm, de sajnos nem tudtam megtartani a megszerzett pozícióm. Az első kör végén, a célegyenesben pedig lekerültem az ideális ívről, így nem tudtam tartani a lépést az előttem haladókkal. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült pontot szereznem Portugáliában. Ebbe szerintem a tegnapi bukásom is közre játszott, hiszen a mai bemelegítéskor nagyon sok idő kellett, míg ki mertem hozni a motorból mindent. Legközelebb Ausztráliába megyünk, ezt a pályát nem ismerem, így videózással próbálok rá felkészülni, de az igazi az lesz, ha majd ott leszünk.”

Németh Balázs javított tegnapi idején ...


A Balatonring Team magyar pilótája nem volt szerencsés az időmérőn, de bízik benne, hogy a holnapi versenyen sikerül javítania. Németh Balázs nyilatkozata: „Az időmérőedzés elején megpróbáltam gyors köröket menni, de ez szinte lehetetlen volt, mert hatalmas volt a forgalom a pályán. A kavalifikáció vége felé változtattunk a beállításokon, ami jót tett a motornak, de végül nem tudtam sokat javulni, mert az utolsó gyors körömben elfékeztem magam. A csapatommal most átbeszéljük a beállításokat, a szerelők megnézik, lehet-e még gyorsabb a motorom, én pedig fejben megpróbálom összerakni a pályát. A holnapi versenyen kicsit nehezebb dolgom lesz, mint az előző futamon, de egy jó rajt után megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból, és akár pontszerző helyen végezni.”

Épül a pálya ...


Ma Sávolyon sajtótájékoztatót tartottak. A szennyvíz csatornarendszer műszaki átadása történt meg. Miközben az érintettek a „papírmunkát” végezték, sajtóbeszélgetésre invitálták a jelenlévő újságírókat. Javier García Pardó Úr a Sedesa Obras Y Servicios project menedzsere, tartott rövid tájékoztatót majd válaszolt a kérdésekre. A lényeg röviden: a beruházás rendben, fennakadás nélkül készül. Ez idáig megtörtént Sávoly település csatornázása, a szennyvíztisztítómű novemberben átadásra kerül. A MotoGP pálya 100 hektáros területén és a kiszolgáló részeken (parkoló stb.. - további 100 hektár), megtörtént a lőszermentesítés és az előzetes régészeti feltárás. Áthelyezésre került egy nagynyomású gázvezeték, továbbá a héten váltják ki a 20 kv –os villamos távvezetéket. A majdani pálya területén 500 ezer köbméter földet mozgattak meg, hamarosan elkészül a földmunka. Jelenleg már a kiszolgáló utak készülnek, és elkezdik a pályavonal alapozását. A pályán 2010. július végén próbaversenyeket rendeznek.

További képek!

Németh Balázsnak tetszik az estorili pálya ..


A Balatonring Team magyar pilótája életében először motorozott a portugál pályán, és a 19. helyen zárta a szabadedzést. Németh Balázs nyilatkozata: „Nagyon tetszik a pálya, mert hihetetlenül technikás: vannak benne gyors és lassú részek egyaránt. Egy-két kanyarban sajnos még nem sikerült megtalálnom az ideális ívet, de bízom benne, hogy holnap délelőtt teljesen megismerhetem a pálya vonalvezetését. Az időmérőedzésen szeretnék a 17-18. helyen végezni, a futamon pedig tartani az iramot a többiekkel, és végül valamelyik pontszerző helyen zárni.”

SÁVOLYI FALUNAPI PÓLÓ VÁSÁR!


Lehetőség van a falunapon viselt sávolyi egyen póló vásárlására. A póló 2.750 Forintos egységáron kapható, citromsárga, narancssárga és fehér színekben. Megrendelni október 15-ig lehet Dr. Szerbné Kramcsák Ilonánál és Pálfi Lászlónénál.

Már közel húszan jelentkeztek ...


Az elmúlt napokban kezdték el szervezni sávolyi oktatási hellyel, szállodai szobaasszony, panziós és falusi vendéglátó tanfolyamot. Néhány nap alatt közel húszan jelezték előzetesen részvételi szándékukat, ezért módosították a jelentkezési határidőt: október 16.-ára. A letölthető jelentkezési lapot a sávolyi Községi Könyvtárba, kell visszaküldeni. A kérdőív kitöltése és visszaküldése nem jelent automatikus feliratkozást a tanfolyamra!

A 20 kW-os ...


A 20 kW-os villanyvezeték áttelepítési munkálatai a tervek szerint haladnak. Ma kint voltam a területen (régi 7-es út melletti szakasz, a Szabadság utcával párhuzamos földút)