96 év ...


Kanász Jánosné Domsa Margit néni 1913. október 18-án született. Tegnap ünnepelte a 96. születés napját. Ebből az alkalomból köszöntötte és gratulált neki ma Bobek József István polgármester és Osváth Lajos képviselő. Margit néni nagyon jó egészségnek örvend, szívesen és örömmel beszélgetett velünk. Kívánunk neki továbbra is nagyon jó egészséget!

Phillip Island-i futam ...


A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs Portugáliához hasonlóan Ausztráliában is egy hellyel maradt le a pontszerzésről. A fiatal tehetség kicsit csalódott, hogy megint csak egy hajszál választotta el a 15. helytől, de bízik benne, hogy Malajziában másként lesz. Németh Balázs úgy érezte, elég jól kapta el a rajtot a vasárnapi versenyen, egy ideig el tudott menni az előtte haladó bollyal, de aztán leszakadt róluk, majd a mögötte haladók is beérték, így arra kellett figyelnie, nehogy megelőzzék. Mivel egy hét múlva már Malajziába utazik a MotoGP mezőnye, ezért Németh Balázsék szerdáig Ausztráliában maradnak, majd egyenesen Malajzia felé veszik az irányt.

Az időmérőn az eső tette próbára a 250-es mezőnyt ...


A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs bár javított tegnapi idején, végül csak a 21. helyre tudta kvalifikálni magát. Az időmérő elején leszakadó eső őt is megzavarta, de szerencsére megúszta baleset nélkül. A kvalifikáció végére aztán felszáradt az aszfaltcsík, így a tehetséges versenyző megpróbált néhány gyorskört menni, ám mivel mindenki egy időben jött ki, nem volt könnyű dolga. Az egyik mért körében például azért kellett lelassítania, mert az egyik kicsúszott versenyzőtársa éppen elé jött vissza. Németh Balázs ennek ellenére bízik abban, hogy pontszerző helyen végezhet, mert egyre jobbak a rajtjai, és úgy érzi, a motorja is rendben van.

Az Ausztrál Nagydíj első napján ...


A Balatonring Team magyar pilótája elégedett a 18. hellyel, de szombaton szeretne még javítani.

Németh Balázs nyilatkozata: „Ez a pálya más, mint amiken eddig versenyeztem: nagyon sok benne a gyors kanyar, viszont nagyon kevés a lassító. Nagyon megnehezítette a dolgunkat az erős szél, a mezőny eleje is lassabb volt, mint tavaly, és engem is sokszor kibillentett az egyensúlyomból. Annak örülök, hogy kezdem megismerni a pályát, és annak is, hogy a motor beállításai is nagyjából rendben vannak, de ezzel még lesz dolgunk holnap. Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, de bízom benne, hogy a szombati időmérőedzésen javíthatok az időeredményemen, és egy-két hellyel előrébb kvalifikálhatom magam.”

Az ausztrál versennyel a hajrájához érkezett a világbajnokság ...


A gyorsaságimotoros-világbajnok-ság résztvevői a világ másik felére utaznak, hogy a hétvégén az Ausztrál Nagydíjon mérjék össze a tudásukat. Mivel egy héttel később már a vb utolsó előtti futamát rendezik Malajziában, ezért minden versenyzőnek fontos a jó szereplés a kenguruk földjén. A 250 köbcentis kategóriában jelenleg Aojama Hirosi vezeti a pontvadászatot, de Marco Simoncelli és Alvaro Butista is abban bízik, hogy legalább az utolsó futamig életben tartja világbajnoki reményeit.

Németh Balázs nyilatkozata: „Életemben először járok Ausztráliában, és nagyon izgatott vagyok az egész miatt. A felvételek alapján egy hihetetlenül jó pályának tűnik a Phillip Island-i aszfaltcsík, és már alig várom, hogy itt versenyezhessek. Portugáliában valamiért nehezen tanultam meg a pálya vonalvezetését, bár a végére egész jó versenyt sikerült futnom. Most péntek délutántól a legjobb formámat akarom nyújtani. Egyre jobban érzem magam a 250-es motort, de a világbajnokságnak hamarosan vége, ezért szeretném a legjobban befejezni. A célom a pontszerzés, és hogy felülmúljam az eddigi legjobb teljesítményemet.”