Portugáliában folytatódik a MotoGP ...


Egy hónapos szünet után Portugáliában folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság pontvadászata. Érdekesség, hogy az előző évekhez képest most később rendezik meg az estorili versenyt. Bár már nincs sok futam hátra a világbajnokságból, de még hosszú út vár a versenyzőkre, mert a portugál verseny után Ausztráliába, majd Malajziába kell utaznia a mezőnynek. A 250 köbcentis géposztályban kiélezett küzdelem folyik a vb-címért, és a szakértők szerint ez a verseny nagyon fontos lesz a végeredmény szempontjából.

Németh Balázs nyilatkozata: „Őszintén szólva az elmúlt hetekben nagyon sokat tudtam edzeni, pihenni és el tudtam járni az egyetemre, de már nagyon várom, hogy újra motorra ülhessek Portugáliában. A szünet alatt lehetőségem nyílt megnézni a Balatonring építkezését, ahol rengeteg rajongóval is találkoztam. Úgy érzem, lassan kezdek beleszokni a 250-es géposztályba, az eredményeim folyamatosan javulnak, és remélem, hogy a hátralévő versenyeken tovább fejlődhetek, és a lehető legjobban fejezhetem be az idei világbajnokságot.”

Gyula Völgye ...


Szeptember 26-án, szombaton a Sávolyi Gyerekek Klubja a Kisberényben található Gyula Völgyébe kirándult. Pucskó Zsolt ott lakik és úgy éli a mindennapjait, mint az ősmagyarok. Ő volt a kalauzunk és lelki vezetőnk ezen a napon. Bemutatta nekünk a völgyet, az összes épületet: a kunyhó-konyhát, az istállót, a földházat, a jurtát, a pincét, a templomot és minden más egyebet. Ezeket mind-mind saját kezűleg készítette, építette kizárólag földből és fából. A gyerekek lovagolhattak, ostorozhattak és íjászkodhattak. A kemencében sült a finom langalló, amit jó étvággyal el is fogyasztottunk ebédre. Mindenki nagyon jól érezte magát a szép napos időben. Hazafelé, Marcaliban még egy gombóc fagyi is belefért a programba. Kellemesen elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagabban értünk haza.

Képek!

FELHÍVÁS


Sávoly oktatási hellyel SZÁLLODAI SZOBAASSZONY és PANZIÓS, FALUSI VENDÉGLÁTÓ tanfolyam indítására lenne lehetőség a térségben. Részvételi feltételek: általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági vizsgálat. Ezt a felhívást azért tesszük közzé, hogy az előzetes igényeket felmérjük. Az igényfelmérés adatai hozzásegítenek bennünket szervezőket ahhoz, hogy a tanfolyamok minél előbb elindulhassanak. Aki szeretne ilyen tanfolyamon részt venni, az a mellékelt (letölthető) kérdőívet kitöltve juttassa vissza a sávolyi Községi Könyvtárba, legkésőbb október 2-ig! A kérdőív kitöltése és visszaküldése nem jelent automatikus feliratkozást a tanfolyamra!

Részletek | Igényfelmérő

Út a munkához program ...


Ma kilenc órakor bizonyítvány osztásra gyűltek össze a Pécsi Regionális Oktatási Központ által felügyelt Út a munkához program részvevői a Kultúrházban.Sávoly adta a helyet és mintegy mentor településként figyelemmel kísérte a programot. Annál is inkább, mivel sávolyi fiatalok is jártak a tanfolyamra. A 420 órás képzést 20 fő kezdte el, és ma 15 tanuló vehette át a sikeres elméleti vizsgák és gyakorlati oktatás után a bizonyítványt. Köztük hét sávolyi fiatal is, akik az elmúlt időszakban sokat tettek azért, hogy Sávoly szebb, rendezettebb, tisztább legyen. Krénusz Éva projekt menedzser elmondta, hogy a program a 35 évnél fiatalabbakat szólította meg. Pozitív a tanfolyam mérlege, mert a tanulóknál érezhető a jó irányú változás. Nagyon fontos szempont volt a szemléletváltás, a beilleszkedés hangsúlyozása, az életviteli, életvezetési tanácsok, példák bemutatása. Tudjanak és akarjanak is tenni azért, hogy dolgozhassanak és ezt a szemléletet a saját családjukban is képviselni tudják. Fontos, hogy felismerjék a roma fiatalok azt, hogy tanulni kell, hogy alkalmassá kell válni a feladatok elvégzésére. Bobek József István sávolyi polgármester úr adta át a bizonyítványokat és a helyi hallgatóknak külön megköszönte a munkáját. A marótvölgyi polgármesterek közül jelen volt még Kónya László Tikos és Mózes Marianna Hollád polgármestere. A somogysámsoni fiatalok Marcaliban töltötték a gyakorlatukat, nekik Szaka Zsolt GAMESZ vezető gratulált.Gratulálunk és sikeres munkába állást kívánunk mindenkinek!

További képek!

Marcali vásár ...


Mikro térségünk, Marótvölgye községei első ízben mutatkozhattak be a Marcali Nemzetközi Vásáron. Sávoly község a MotoGP pálya makettjét állította ki a vásárban. A látogatók megnézték, megcsodálták a Kovács Zoltán által készített másolatot. Köszönjük Szegerdő község polgármester asszonyának, Horváth János Istvánnénak, hogy lelkes és gondos munkával megszervezte községeink kiállítását.

További képek!