Helikopter a faluban ...


Furcsa, erős zajra lettem figyelmes ma délelőtt a könyvtárban. Kiderült, hogy egy mentőhelikopter próbál leszállni az orvosi rendelő közelében. Sikerült is földet érnie az Árvai János bácsiék telkén. Az orvosi rendelőben kérdésemre elmondták, hogy egy, az erdőn dolgozó favágóhoz (akit megcsípett a lódarázs) hívták az eset kocsit és a mentősök hívták a helikoptert. Szerencsére sikerült stabilizálni a sérült állapotát és elszállította a mentőautó. A helikopter személyzete nagyon segítőkész és barátságos volt. Köszönöm a tájékoztatást!

Villámlátogatás a Parlamentben ...


Villámlátogatás a Parlamentben: a Dorna elnöke szerint biztosan megépül a Balatonring. "Nincs kétségünk afelől, hogy a jövő évben meg lehet rendezni a Magyar Nagydíjat a Balatonringen" - ezt mondta a Független Hírügynökségnek Carmelo Ezpeleta. A gyorsaságimotoros világbajnokság (MotoGP) jogtulajdonosa, a Dorna elnöke a Parlamentben egyeztetett a kormány vezetőivel szerda délután.

Carmelo Ezpeleta szerint azért látogatott Magyarországra, hogy megbizonyosodjon arról, a magyar kormány továbbra is kiáll a sávolyi projekt mellett. "Megbizonyosodtam róla, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik a sikerért, ezért biztos vagyok benne, hogy a jövő évben már lesz futam a Balatonringen" - mondta. A nemzetközi gyakorlat szerint minden pályával ötéves szerződést köt a Dorna - ahogy a Balatonringgel is-, de Carmelo Ezpeleta elárulta: a sávolyi pályánál felmerült a szerződéshosszabbítás lehetősége, ebben a kérdésben ugyanakkor még nem született döntés, elsősorban a beruházásról tárgyalnak. A tárgyaláson ott voltak a beruházást végző spanyol Sedesa és Grupo Milton cégcsoport vezetői, akik az építkezés jelenlegi helyzetéről tájékoztatták Carmelo Ezpeletát. A Dorna elnöke azt mondta: szerinte minden remekül össze van hangolva a beruházás körül, így semmi kétsége, hogy jövő szeptemberben Magyarországon is bemutatkozhat a MotoGP mezőnye. Carmelo

Ezpeleta a Parlamentben tett villámlátogatása után Sávolyra is ellátogatott, hogy megnézze, hogyan haladnak a munkálatok.

Forrás: webradio.hu

NÉMETH BALÁZS SÁVOLYON ...


Ma 2009. szeptember 15-én Németh Balázst, a Balatonring Team magyar pilótáját köszönthettük a Balatonringen, itt Sávolyon! Nagyon szimpatikus fiatalembert ismerhettünk meg a személyében. Az általános iskolás gyerekek és a megjelent felnőtt érdeklődők, motorosok körbeállták és autógrammért ostromolták. Minden kérdésre szívesen válaszolt. Nekem is volt szerencsém beszélgetni vele és feltehettem neki pár kérdést.

Először is gratulálok az eddigi elért három vb pontért. Hogy van a kezed, rendbe jött-e már?

Most már jobban van a kezem, de még azért versenyen érzem, hogy fáj. Most már nem zavar abban, hogy 100%-kal koncentráljak a versenyeken. A vasakat a szezon után fogják kivenni.

Be tudtál-e illeszkedni már az Aspar csapatba, hogy érzed magad?

A csapatba elég könnyű volt beilleszkedni, mert mindenki nagyon barátságos és kedves volt. Most már nem csak a saját csapatom szerelőit, hanem a többi csapat szerelőit is ismerem.

Angolul, vagy spanyolul beszéltek? Angolul beszélünk.

Van-e időd nézni és olvasni a neten a véleményeket rólad? Én olvasgattam a blogokat és hozzászólásokat és mindenki bíztat, szurkol neked. Mennyire jut ez el hozzád?

Időm az nem nagyon szokott lenni sajnos. Főiskolára is járok és elég nehéz beosztani az időmet. Most amikor nincsen verseny, akkor bejárok a főiskolára, mikor pedig verseny van, akkor kialakítunk egy egyéni tanrendet és így teljesíteni tudom a követelményeket.

Gondolom, hogy láttad a Balatonring makettjét. Mi a véleményed róla, milyen lesz a sávolyi pálya: nehéz, vagy könnyű?

Szerintem egy nehéz pálya lesz, kicsit hasonlít a valenciai pályára, annál nehezebb lesz, mert technikásabb lesz.

Gondolom, hogy várod te is azt, hogy itt versenyezhess. Igen, már nagyon várom.

Mi is már nagyon várjuk itt Sávolyon. Én úgy gondolom, hogy ide úgy jössz majd, mintha haza mennél.

Brno-ba is nagyon sok magyar kilátogatott és ott is nagyon sokan szurkoltak. Nagyon jó érzés volt látni a lelátón a magyarokat. Itt meg sokkal többen lesznek, biztosan.

Olvastam, hogy az estorili versenyre videózással készülsz. Ez mit jelent pontosan?

Ez azt jelenti, hogy próbálok tavalyi meg azelőtti futamokat végignézni. Belső kamerás felvételekből megnézni egy-két féktávot, a pálya nyomvonalát, váltásokat.

Köszönöm az interjút. Sikeres felkészülést kívánok. Remélem, hogy a pálya elkészültével még többször fogunk találkozni és tudunk még beszélgetni. Sok sikert és eredményes versenyzést kívánok!

Tovább a képekhez!

FELHÍVÁS !


Már korábban tájékoztattuk a telektulajdonosokat, hogy új nyomvonalra kerül a község nyugati határában lévő (a régi hetes út melletti) 20 kW-os villanyvezeték.

A tervezett munka ütemezése a következőképpen alakul: Ütemezés Sávoly-Marcali 20 kW vezeték rekonstrukciója című munkához

1. 2009 09.16.-18. Oszlopszállítások depóból oszlophelyekre.

2. 2009 09.21.-25. Oszlopállítások az új nyomvonalon.

3. 2009 09.28.-02. Vezetékek felszerelése.

4. 2009 10.05.-06. A tervezett feszültségmentesítés időpontjai még egyeztetés alatt állnak (vezetékmunkák)

5. 2009 10.07-10. A régi oszlopok bontásai.

6. 2009 10.hó A termény betakarítása után a bent maradt tám szerkezetek bontása.

Kérünk minden érintett földtulajdonost, hogy az ismert nyomvonalon a terményeket helyezze biztonságba.

Köszönettel:

FELHÍVÁS !


Az Önkormányzat 2009. szeptember 16-ra, szerdára lomtalanítási akciót szervez. Kérjük, hogy az egyéb elszállítandó hulladékot reggel hét órára a szokásos háztartási hulladéktól elkülönítve rakják ki.

Szabadság utcai árkolás ...


Az elmúlt hetekben az önkormányzati közmunkások kiásták és rendbe tették a Szabadság utcában az árkokat. Ennek a munkának a befejezésével egy több mint tíz éve húzódó problémát sikerült megoldani és az utcabeliek megelégedésére rendezni. Külön köszönet jár Kovács Emilnek és a Darim Kft vezetőjének, Cristoph Schmidnek a segítségért. Ők vállalták a föld elszállítását és az útpadka letisztítását.

Tovább a képekhez!