Németh Balázs remekelt az időmérőn ...


Kiélezett csatát hozott a Cseh Nagydíj szombati időmérőedzése a 250 köbcentis kategóriában. A versenyzők ideális körülmények között száguldozhattak a brnói aszfaltcsíkon, ahol végül az olasz Marco Simoncelli szerezte meg a pole pozíciót a vb-pontversenyben élen álló japán Aojama Hirosi előtt. Simoncelli az idén harmadszor szerezte meg az első rajtkockát, de sokáig úgy tűnt, Aojamáé lesz az első hely. Az olasz azonban az utolsó gyorskörén 35 századdal jobb időt produkált, mint a japán, és végül megszerezte a polet. A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs remekül teljesített, a 25 fős mezőnyben a 18. leggyorsabb időt motorozta, amellyel a versenynap legjobb magyarja lett. Németh Balázs az időmérőedzés leintése előtt néhány másodperccel ért át a célvonalon, így még volt ideje egy gyorskörre. A fiatal versenyző mindent beleadott, és ekkor motorozta a legjobb idejét. Németh Balázs motorja a szombati napon teljesen jól működött, és úgy tűnik az ideális beállítást is megtalálták a vasárnapi futamra. A Balatonring Team pilótája bízik benne, hogy vasárnap megszerezheti első pontjait a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250-es kategóriájában.

Németh Balázs 20. lett az első szabadedzésen


A gyorsasági-motorosvilágbaj-nokság versenyzői háromhetes pihenő után érkeztek Brnóba, a Cseh Nagydíjra. A 250 köbcentis kategória pilótái ideális körülmények között vághattak neki a péntek délutáni szabadedzésnek, hiszen a ragyogó napsütést csak néha zavarta meg egy-egy felhő. A brnói aszfaltcsíkon a spanyol Hector Barbera motorozta a leggyorsabb időt pénteken, mögötte a japán Aojama Hirosi és a szintén spanyol Alex Debon végzett. A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs a 25 fős mezőnyben a 20. legjobb időt produkálta váltóproblémája ellenére is. A fiatal tehetség korábban már többször versenyzett Brnóban, így a szabadedzés elején nem kellett pálya megismerésére koncentrálnia. Németh Balázs folyamatosan javult, de az edzés felénél a váltója felmondta a szolgálatot. A magyar versenyző visszatért a boxutcába, ahol először úgy tűnt, elhárították a hibát, de három kör után ismét elromlott az alkatrész, így idő előtt be kellett fejeznie a gyakorlást. Németh Balázs bízik benne, hogy a szombati, második szabadedzésen sikerül megtalálni a motor ideális beállításait, és így a kvalifikáción bekerülhet a legjobb tizennyolcba.

Tudósítás a pályáról ...

Ma volt szerencsém a MotoGP pálya építési területén eltölteni egy kis időt. Természetesen vittem a fényképezőgépet is és rengeteg fotót készítettem! 24 Rába dolgozik és faragja a felső talajréteget. Úgy keringenek ezek a nagy gépek egy szabályos koreográfia alapján a munkaterületen, mint a szorgalmas hangyák. A látszólagos összevisszaság ellenére lenyűgöző volt látni, hogy milyen rendben dolgoznak. Hozzávetőlegesen napi 12 ezer köbméter földet mozgatnak meg! Ugye milyen hatalmas mennyiség? Körvonalazódik a pálya széle és már vannak olyan területek, ahol elérték a kívánt talajszintet és fektetik le a geotextíliát. Ennek az anyagnak a szigetelés és az elválasztás a feladata. Folyamatosan alakítják ki a vízelvezető árkokat és csatornákat is. A tervek szerint október végéig elkészülnek a talajmunkák. Amíg fényképeztem, egyszer csak megjelent felettünk egy repülő, tett egy kört a terület fölött, majd odébbállt. Mostmár a levegőben is érkeznek hozzánk érdeklődők, látogatók!

További képek!


Ligeti vandalizmus ...

Szomorúan fényképeztem le ezt a két padot a Ligetben. Sokan dolgoznak Sávolyon Sávolyért. Azért, hogy a falu csinosabb, szebb, élhetőbb legyen. Az ő példájukat követve a meglévő értékeket megőrizni kell és nem tönkretenni! Minden jó érzésű embert elszomorít ez a szándékos rongálás. Bízom benne, hogy az elkövető talál arra módot, hogy helyrehozza, helyrehozassa a széttörött padokat.Csehországban folytatódik a száguldás


A háromhetes nyári szünet után a hétvégén tovább folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság a Cseh Nagydíjjal. A 250 köbcentisek számára ez a tízedik állomás a vb-sorozatban. Izgalmasnak ígérkezik a negyedliteresek futama, hiszen az 5,403 kilométeres pályán számtalan lehetőség van az előzésre, és a kiélezett párharcok is garantáltak. A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs különösen izgatottan várja a hétvégi versenyt, hiszen a Cseh Nagydíj a magyar pilóták „hazai futamának” tekinthető, mivel rengeteg magyar szurkoló látogat ki Brnóba minden évben. Németh Balázs a legutóbbi Brit Nagydíjat motorhiba miatt nem tudta befejezni, de most bízik a jó szereplésben, hiszen ezt a pályát – ellentétben sok másikkal – nagyon jól ismeri, hiszen többször versenyzett már itt.

Németh Balázs nyilatkozata: „Hosszú volt a szünet, ezért már nagyon várom a Cseh Nagydíjat. Már többször versenyeztem ezen az aszfaltcsíkon, ezért jobban is ismerem, mint a többi pályát, így még inkább izgatott vagyok a verseny miatt. Erre a futamra rendszerint sok magyar szurkoló látogat ki, van egy olyan szektor, ahol csak magyarok ülnek, akik támogatásukkal rengeteg erőt adhatnak nekem. A Cseh Nagydíjon megpróbálok minél jobb eredményt elérni, bekerülni az első tizenötbe, és pontokat szerezni. A kezem már teljesen meggyógyult, a gyógytornát már hetekkel ezelőtt befejeztem, és az erősítés is jól sikerült.”

Liget Fesztivál ...

Második alkalommal került megrendezésre a Liget Fesztivál. Mint a képeken látható, mindenki nagyon jól érezte magát a színes és szórakoztató programokon. Gratulálunk a szervezőknek és várjuk a következőt!

További képek!


Hirdetmény


Augusztus 18-28-ig szabadság miatt az orvosi rendelés a következőképpen alakul: ORVOSI RENDELÉS: aug. 24-én hétfőn 13.00-15.00 óráig és aug. 27-én csütörtökön 13.00-15.00 óráig lesz. A többi délelőtti rendelési időben az állandóan szedett gyógyszereikről Meretei Zsoltné Marianna a recepteket megírja. Az elérhetőségeink változatlanok. Köszönettel: Dr. Duró Ildikó háziorvos