Németh Balázs Indianapolisban ...


A gyorsaságimotoros-világbajnokság versenyzői idén harmadszor utaztak Európán kívülre, és most először az Egyesült Államokba, ahol a legendás indianapolisi aszfaltcsíkon mérhetik össze az erejüket. A pénteki szabadedzésen nem kedvezett az időjárás a mezőnynek, a negyedliteresek szakadó esőben fejezték be a gyakorlást. A rossz időjárás nem volt ínyére az élversenyzőknek sem, világbajnoki pontverseny éllovasa, Aojama Hirosi például csak a 14. lett. Az edzést a francia Jules Cluzel nyerte meg a spanyol Hector Barbera és az olasz Marco Simoncelli előtt.

A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs életében először járt a nagy múltú versenypályán, és az első szabadedzésen a 23. időt motorozta. A tehetséges versenyző próbálta ellesni a tapasztalt kollégáitól az ideális ívhasználatot, hiszen ezen a pályán egy kanyar elrontása az egész kört veszélyezteti. Németh Balázsnak nagyon tetszik az amerikai pálya, mert elmondása szerint nagyon gyors és technikás kanyarkombinációk vannak benne. A Balatonring Team versenyzője bízik benne, hogy az időmérőedzésen már jobb idő lesz, de a meteorológusok előrejelzése szerint szombaton még felemás idő lesz, vasárnapra azonban jó időt jósolnak a szakemberek.

Megjelent a "Szálláshelyek fejlesztése" című pályázati kiírás


A Dél-Dunántúli Operatív program részeként kiírták a DDOP-2009.2.1.2 pályázatot szálláshelyek fejlesztésére. A rendelkezésre álló 2,8 milliárd forintból 1,8 milliárd szálloda fejlesztésre, egy milliárd forint pedig egyéb szállás helyek fejlesztésére használható fel. Szálláshely fejlesztésére – akár új építésről, akár meglévő szálláshely fejlesztéséről van szó – az ingatlan tulajdonosa pályázhat. A konstrukció célja a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatási színvonalának emelése, kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek növelése, és a projektek megvalósításán keresztül munkahelyek teremtése.

Részletek!

Németh Balázs újabb pontokat szerezne Indianapolisban


Az indianapolisi versenypályán másodszor rendeznek gyorsaságimotoros-világbajnoki futamot, de mégis ez lesz az első alkalom, hogy a 250 köbcentis motorok is versenyezhetnek a legendás aszfaltcsíkon. A motorok nem a híres oválpályán – amely az Indy 500 otthona –, hanem egy 4192 méter hosszú aszfaltcsíkon fogják összemérni az erejüket, amelyet eredetileg a Forma-1 érkezése miatt építettek a szervezők. Tavaly a 250-esek nem is tudtak versenyezni, mert egy trópusi vihar csapott le a pályára, így a pilóták most még izgatottabban várják a vasárnapi megmérettetést. Az alacsonyabb kategóriák számára ez a harmadik versenyhétvége, amely nem Európában van, és ezzel a futammal a mezőny belépett a világbajnokság hajrájába. A tengerentúli kiruccanás a Balatonring Team versenyzője, Németh Balázs számára két újdonságot is hordoz: először versenyez az indianapolisi pályán, illetve először jár az Egyesült Államokban. A magyar kiválóság örömmel látogat Amerikába, és minden erejével azon lesz, hogy a legjobbját nyújtsa a pályán. Németh Balázs a legutóbbi versenyen, a Cseh Nagydíjon szerezte meg élete első világbajnoki pontjait, és most vasárnap sem szeretne üres kézzel távozni.

Túl vagyunk a Falunapon!


Bennünk él a napnak minden izgalma, s már oldódik a feszültség, ami az előkészületek kapcsán felgyülemlett. Boldog ez az érzés, mert mindenhonnan az jött vissza, hogy jól sikerült Falunapon vagyunk túl. Bízom benne, hogy ezt mindenki így is gondolja. Sávoly megmutatta, hogy össze tud fogni, és ha van cél, együttesen mindenre képes. Nem először, hisz minden esetben, ha közös munkáról van szó, lásd virágosítás, faluszépítés, a község apraja-nagyja ott van és segít! Köszönöm Dr. Szerbné Kramcsák Ilonának (Ilikének) a Falunap főszervezőjének a munkáját, az Osváth családnak, hogy elviselték és segítették az előttük és „náluk” zajló Falunap elő-, és utómunkálatait, valamint minden Sávolyi Polgárnak, (akiket hadd ne kelljen név szerint felsorolni hisz oly sokan voltak), hogy segítették ezt a jól sikerült közösségi programot! Jó volt látni megannyi Sávoly feliratú pólót, mely hirdette: itt a sávolyiak dolgoznak, Sávolyért! És köszönjük a befektetőknek, a SEDESA-nak, hogy anyagilag támogatták a falunapi rendezvényünket! Nem utolsó sorban köszönjük minden Vendégünknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, Sávoly Község lakosságát! Már tervezzük a jövő évi Falunapunkat! Köszönjük, és még egyszer köszönjük!

Éljen SÁVOLY!!

Falunap Kovács Ábel szemével ...


Megkértem Ábelt, a fotópályázat győztesét, hogy járjon nyitott szemmel és fényképezzen a falunapon. Igazán jó képek készültek! Gratulálok Ábelnak, csak így tovább!

Képek!

2009. augusztus 22. Falunap Sávolyon ...


Az első sávolyi Falunapon volt szerencsém fotózni! A kondérokban finom pörkölt rotyogott, a színpadon szórakoztató műsorok zajlottak, és sokféle program várta azokat, akik kilátogattak az Osváth- kanyarba ezen a délelőttön- délutánon. Aki eljött, az biztosan jól érezte magát és kellemesen telt a napja.

Képek!

SÁVOLYI GYEREKEK KLUBJA ...


Sávolyon működik a könyvtárban egy gyerekklub, a SÁVOLYI GYEREKEK KLUBJA. Havi rendszerességgel tartunk foglalkozásokat. Ezek kézműves foglalkozások, kirándulások, beszélgetések, vagy egyszerűen csak azért találkozunk, hogy együtt legyünk. Ennek a klubnak a keretein belül hirdettünk meg "Sávoly, az én falum" címmel egy fotópályázatot a 10-18 éves gyerekek részére. Az apropót az augusztus 22-ei Falunap szolgáltatta. A hét gyerek hetven képpel pályázott. A három tagú zsűri 20 képet választott ki a kiállításra. Az első és második helyezett képet KOVÁCS ÁBEL készítette, a harmadik helyezett képet pedig BOGDÁN MÁTÉ. Készített még képet Kollár Alex, Bogdán Henrietta, Osváth Roland, Kovács Stefánia és Hegedüs Szabina. Sikere volt a kezdeményezésnek. Köszönöm a gyerekeknek, hogy vállalkoztak erre a "kalandra" és mindegyikőjüknek gratulálok. Remélem, hogy a jövőben is lesz alkalmuk és lehetőségük bemutatni és megmutatni a bennük megbújó tehetséget és kreativitást.

I. II. III.

Az első húsz helyezett kép!

Németh Balázs bravúrja Brnóban ...


A Cseh Nagydíj vasárnapi futamán is ideális körülmények várták a 250 köbcentis kategória versenyzőit. Már a rajt pillanatától kezdve hatalmas csata folyt az élmezőnyben az első helyért. Egy ideig a világbajnoki pontverseny éllovasának, Aojama Hirosinak a hátát nézte a mezőny, de a japán klasszis nem tudta megőrizni pozícióját. A hetedik helyről rajtoló Mattia Pasini folyamatosan zárkózott fel, és a verseny felénél a vezetést is átvette. Innentől kezdve nagy csata alakult ki közte és Marco Simoncelli között, és végül utóbbi örülhetett a leintés után. A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs az egész versenyhétvégén brillírozott: az időmérőn a 18. helyet szerezte meg, a versenyen pedig megszerezte első világbajnoki pontjait is, miután a 14. helyen ért célba. A fiatal tehetség pontszerzése hatalmas bravúrnak számít a negyedliteresek mezőnyében, hiszen 25, igazi klasszis között tudott 14-ként végezni. Németh Balázs remekül kapta el a rajtot – köszönhetően a sok gyakorlásnak -, és már az első kör után a 15. helyen motorozott. Ezután folyamatosan szakadt el üldözőitől, körönként fél másodperccel volt gyorsabb náluk. A leintés után a győztesek mellett Németh Balázsra figyelt a nemzetközi sajtó, hiszen a fiatal versenyző abszolút újoncként, egy kéztörésből felépülve tudott két pontot szerezni a Cseh Nagydíjon.