Gyereknap az óvodában

Ma gyermek és sport napot tartottak az óvodában. Játékos sorversenyek, ügyességi feladatok, ugráló vár, tűzoltó bemutató várta a gyerekeket, akik nagy élvezettel vetették bele magukat a szórakozásba.

További fotók!


Szezonnyitó Balatonmáriafürdőn ...

3 hónappal ezelőtt meghívást kaptunk a Marcali Kistérségi Társulás szezonnyitójára Balatonmáriafürdőre. Úgy döntöttünk, részt veszünk a rendezvényen, közös kiállítással, és a Marótvölgyi Aligszínpad bemutatkozásával. A szervezést Szegerdő vállalta fel, akiknek segítséget nyújtott minden falu. Szőkedencs kiállította a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület relikviáit, és réteses Laci (polgári nevén Varga László) népviseleti gyűjteményéből a legszebb darabokat. A standon Ő maga is megjelent és díszmagyar öltözéke valamint a bemutató két házigazdája, Fenusz Edina és Korcz Eszter gyönyörű ruhái is osztatlan sikert arattak. Főnyedről Marton István polgármester mutatta be a méhész mesterség kellékeit, és Vida Józsefné adta kölcsön nagymamája Gombóc Julianna esküvői kelengyéjének darabjait 1896-ból és édesanyja lánykaruháját 1906-ból.

Szegerdő Fazekas István egyedi fafaragásaival és Bogdán Richárd különleges kovácsoltvas dísztárgyaival mutatkozott be nagy sikerrel.

Különösen örömteli nap volt ez Sávolynak. Az ünnepség kezdete előtt kapta kézhez Bobek József polgármester úr a Moto G.P. pálya építési engedélyét. Ily módon tökéletesen időszerű kiállítási tárgy lett Kovács Zoltán makettje. Volt is látogatója szép szám-mal. „Ügyes kezű a sávolyi kovács, aki nevében hordja szakmáját” így dicsér-ték a látogatók Kovács Nándor munkáit.

Varga László és a bemutató két házigazdája, Korcz Eszter és Fenusz Edina

A Marótvölgyi Aligszínpad nagy sikerrel mutatta be Kistérségi szezonnyitón a Lónak vélt menyasszony című vásári komédiát. A szereplők Félix Melinda aki „ Zsuzskát alakítja itten” Fazekas Istvánné aki Fruzsina és a csapat varrónője is egyben, Bogdán Csaba „a lócsiszár szerepe szerént ő” Horváth János a vándordeák és mókamester Horváth Jánosné aki Vince a kurtanemes és komolyabb napjain Szegerdő polgármestere.

A komédiát rendezte és a csapatot lelkesítette Fazekas István. Az Aligszínpad szállítója és állandó támogatója „producere” Horváth János István

Fotógaléria az előadásról!


Németh Balázs folytatja a világbajnoki tanulást ...

A Balatonring Team pilótája élete második vb-futamára készül Németh Balázs rengeteget erősített, edzett az elmúlt napokban, hogy jó formába kerüljön Barcelona mellett folytatódik a hétvégén a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A Katalán Nagydíjjal már a második harmadába jutunk a 2009-es szezonnak, és idén ez már a második alkalom, hogy Spanyolországba utazik a mezőny. Ez természetesen még nagyobb motivációt jelent a hazai pilótáknak, akik egyébként is meghatározó szereplői a sorozatnak. A 250-es kategóriára egyáltalán nem lehet panasza a szurkolóknak idén, hiszen öt versenyen öt különböző győztest avattak, vagyis izgalmakból, fordulatokból nincs hiány. Németh Balázs, a Balatonring Team pilótája élete második világbajnoki futamára készül. Persze, ez a pálya is teljesen új Balázs számára, mint, ahogy az olasz is az volt, és a kétütemű motorhoz is még hozzá kell szoknia. Mugellóban azért bizonyította, hogy nagyon gyorsan tud alkalmazkodni az új körülményekhez, hiszen egy nehéz, esős versenyen éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 16. helyen végzett. Németh Balázs tisztában van vele, hogy óriási lehetőség előtt áll, és mindent meg tesz azért, hogy a lehető leghamarabb világbajnoki pontot vagy pontokat szerezzen.

Németh Balázs nyilatkozata: „Remélem, hogy már péntektől jól érzem majd magam az Aprilia nyergében, és folytathatom a tanulást, a tapasztalatszerzést ebben, a számomra teljesen új kategóriában. Az Olasz Nagydíjon már az első perctől kezdve tökéletesen tudtunk együtt dolgozni a csapattal, és főleg ennek köszönhető, hogy jól sikerült a bemutatkozás. Azt hiszem, elégedettek lehettünk az olaszországi eredménnyel, sokat dolgoztunk, így rengeteget tudtam gyorsulni a hétvégén. Persze, jelentős különbség van a kétütemű, és a négyütemű motorok között, még idő kell, hogy megszokjam az Apriliát. Sokat edzettem egyébként, hogy fizikailag jó formába kerüljek, és legalább ez ne nehezítse az alkalmazkodást az új motorhoz. Nagyon örülök a lehetőségnek, és már alig várom, hogy újra motorra ülhessek a Katalán Nagydíjon!


Kiállítás

Június 6-án szombaton Kistérségi Szezonnyitó és Falunap volt Balatonmáriafürdőn. A rendezvényen Marótvölgye Mikrotérség települései között Sávoly is bemutató sátrat állított. Az épülő Balatonring makettja és a két paraván a helyi nevezetességek képeivel a Kultúrházban minden érdeklődő számára megtekinthető.


Sávolyi gyerekek a Talentum Házban ...

Június 7-én évzáró koncertet tartottak a Talentum Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Az ifjú művészpalánták között két sávolyi furulyaszakos fiatal is szerepelt. Hegedüs Szabina és Pálfi Orsolya duót játszottak nagyon ügyesen.


Elsőáldozás

A mai Szentmisén hét gyermek vallotta meg keresztény hitét és vette magához első alkalommal az Úrjézust jelképező ostyát. A szülők, hozzátartozók és minden résztvevő meghatottan nézték a megilletődött elsőáldozókat.

Fotógaléria!


A parkoló is kész!

A Szabadics Zrt. a megállapodásoknak megfelelően végezte eddig is a helyreállítási munkákat. A napokban bejárták a területet, hogy felmérjék a még kijavítandó területeket. Ezen a héten a befejező szakaszához érkezett a faluban az utcák , a buszmegálló és a padkák rendbetétele, kijavítása. Mindezek mellett parkolót is kialakítanak a szakemberek. Mindenki nagyon örül, hogy a végéhez közelednek ezekkel a munkákkal. Nem lesz több útlezárás és várakozás. Szebb lesz az utcakép és a közlekedés is biztonságosabbá válik.

Fotógaléria!


Falunapi teendők ...

Ma este 19 órakor a Kultúrházban megbeszélést tartottak a Falunapi teendőkkel kapcsolatosan. A Polgármester úr és a képviselők tájékoztatták az érdeklődőket a tervekről és kértek, és kérnek mindenkit a közös gondolkodásra, a közös szervezésre.


Épülhet a Balatonring - megkapták a hiányzó engedélyt ...

Kiszolgáló létesítményeivel együtt megkapta a szükséges építési engedélyt a gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya az illetékes marcali építési hatóságtól - mondta Suchman Tamás a beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos. Mint kifejtette, az állami hatóságok a szigorú eljárási szabályok betartásával járultak hozzá az engedély kiadásához, miután a spanyol beruházó teljesítette az ehhez szükséges feltételeket. Az építkezés megkezdéséhez már csak a Magyar Fejlesztési Bankkal kell megállapodnia a spanyol félnek, amely a közeljövőben várható. Suchman Tamás beszámolója szerint a beruházó a napokban nyilatkozott arról, ha az MFB a hitelígérvényt kiadja, kész a végleges hitelszerződés előtt, azonnal megkezdi az építkezést, a rendelkezésére álló önerő felhasználásával. A verseny jogával rendelkező nemzetközi szervezet, a Dorna arról juttatott el nyilatkozatot a kormánybiztoshoz, hogy a korábbi megállapodásnak megfelelően öt éven keresztül Magyarországé a gyorsaságimotoros-világbajnokság megrendezési joga, de ehhez a Balatonringnek jövő tavaszra meg kell épülnie. A sávolyi beruházás előkészítésére - egyebek közt a területek felvásárlására, a hiányzó szennyvízcsatorna-rendszer megépítésére, közművek kiváltására, stb. -, több mint 3 milliárd forintot fordítottak eddig a beruházók - mondta Suchman Tamás. Forrás: MTI / stop.hu