Épül a tisztító ...

Ma voltam a szennyvíztisztító munkaterületén, és mint a képek is mutatják, bizony beindult és folyik a munka! A szakemberek dolgoznak, mi falubeliek pedig bizakodunk és örülünk.

További fotók!Fogadás ...

Az általános iskolát fenntartó önkormányzatok álló fogadást tartottak a tanévzáró ünnepség után a kitűnő és jeles tanulók, valamint szüleik és tanáraik részére a helyi körjegyzőségen. 28 gyermeket láttak vendégül. A kiváló teljesítményt nyújtó gyerekek polgármesteri dicséretben részesültek és könyvjutalmat kaptak

Sávolyi gyerekek: Vass Adrien 1. osztály; Egyed Balázs 1. osztály; Péter Márk Béla 1. osztály; Gáspár Elizabet 1. osztály; Schmid Stephanie 2. osztály; Üst Botond 2. osztály; Vida Edvárd Patrik 4. osztály; Gáspár Krisztián 4. osztály; Péter Beáta Ágota 5. osztály; Gyarmati Dániel 5. osztály; Péter Eszter Julianna 5. osztály; Péter Zsolt 5. osztály; Osváth Roland 6. osztály; Somogysámsoni gyerek; Pálfi Orsolya 4. osztály; Főnyedi gyerekek; Farkas Kitti: 1. osztály; Orsós Vivien 1. osztály; Bekk Marcell 3. osztály; Bekk Lilla Dóra 5.osztály; Farkas Márk: 7. osztály; Szegerdői gyerekek: Bogdán Norbert 1. osztály; Fazekas Vivien 4. osztály; Szőkedencsi gyerekek:Papp Róbert Lajos 1. osztály; Tekenyős Kinga 2. osztály; Funk Kristóf 3. osztály; Tóth Bence: 3. osztály; Csákányi gyerek: Domok Lilla 4. osztály; Somogyzsitfai gyerekek: Köcski Regina 3. osztály; Köcski Helga 6. osztály

További fotók!


Ballagás és évzáró ünnepség volt ma az Általános Iskolában.

6 ballagó végzős diáktól búcsúztak el a tanárok és a gyerekek. Köszöntötték az idei tanévben nyugdíjba vonuló kollégákat is, megköszönve munkájukat további jó egészséget és aktív nyugdíjas éveket kívántak nekik. A kitűnő és jeles tanulmányi eredményt, valamint kiváló teljesítményt nyújtó tanulók könyv jutalomban részesültek.

További fotók!


Dorna szerint biztosan lesz magyar futam 2010-ben

A gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport elnöke szerint szinte biztos, hogy időre elkészül a Balatonring és jövőre vb-futamot rendezhetnek a Sávoly mellett épülő pályán. "Olyan információkkal rendelkezem, és ennek külön örülök, hogy a Balatonring ügye rendben van, a szükséges építési engedélyt is megkapta, így már nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat" - mondta az MTI-nek Carmelo Ezpeleta. A gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya, kiszolgáló létesítményeivel együtt, egy hete kapta megkapta a szükséges építési engedélyt az illetékes marcali építési hatóságtól. A Dorna elnöke elmondta, többször látta a készülő Balatonring terveit, járt Sávolyban és véleménye szerint nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Magyarország: "Extraordinario - vagyis csodálatos - lesz" - tette hozzá. Carmelo Ezpeleta úgy vélte, hogy a Balatonringen zajló versenyek, a népszerű gyorsaságimotoros-világbajnokság tovább növeli a sportág magyarországi rajongóinak a táborát és bizonyosan új tehetségek is feltűnnek majd. Arra a kérdésre, hogy hány évig rendezhetik meg a vb-t a Balatonringen, a Dorna elnöke megerősítette a korábbi döntést: "Öt évig biztosan." Az MTI információja szerint a Magyar Nagydíj már szerepel a 2010-es vb ideiglenes programjában. nol.hu / MTI


Technikai gondokkal küzdött Németh Balázs

Technikai gondokkal küzdött Németh Balázs a Katalán Nagydíj első szabadedzésén. Mindössze 3 kört tudott menni normálisan, de ez csak arra volt elég, hogy bejárassa a motorját. Amikor már valóban jó köridőket szeretett volna elérni, gondja akadt a váltóval. Főleg az ötödik és hatodik fokozatban nem ment úgy az Aprilia, ahogy kellett volna. Balázs legalább ötször kiment a boxba, próbálták kijavítani a hibát, de nem sikerült, végül az időeredménye a limiten kívül maradt. Az edzés után az Apriliát darabokra szedték szét, kora estére meg is találták a hibát, így várhatóan szombaton már tökéletes állapotban kapja vissza Balázs. A motoron az egyik elektromos kábel hibája okozta a technikai problémát. A csapat kicserélte, szombatra tökéletes motort kap a Balatonring Team pilótája.


Gyereknap az óvodában

Ma gyermek és sport napot tartottak az óvodában. Játékos sorversenyek, ügyességi feladatok, ugráló vár, tűzoltó bemutató várta a gyerekeket, akik nagy élvezettel vetették bele magukat a szórakozásba.

További fotók!


Szezonnyitó Balatonmáriafürdőn ...

3 hónappal ezelőtt meghívást kaptunk a Marcali Kistérségi Társulás szezonnyitójára Balatonmáriafürdőre. Úgy döntöttünk, részt veszünk a rendezvényen, közös kiállítással, és a Marótvölgyi Aligszínpad bemutatkozásával. A szervezést Szegerdő vállalta fel, akiknek segítséget nyújtott minden falu. Szőkedencs kiállította a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület relikviáit, és réteses Laci (polgári nevén Varga László) népviseleti gyűjteményéből a legszebb darabokat. A standon Ő maga is megjelent és díszmagyar öltözéke valamint a bemutató két házigazdája, Fenusz Edina és Korcz Eszter gyönyörű ruhái is osztatlan sikert arattak. Főnyedről Marton István polgármester mutatta be a méhész mesterség kellékeit, és Vida Józsefné adta kölcsön nagymamája Gombóc Julianna esküvői kelengyéjének darabjait 1896-ból és édesanyja lánykaruháját 1906-ból.

Szegerdő Fazekas István egyedi fafaragásaival és Bogdán Richárd különleges kovácsoltvas dísztárgyaival mutatkozott be nagy sikerrel.

Különösen örömteli nap volt ez Sávolynak. Az ünnepség kezdete előtt kapta kézhez Bobek József polgármester úr a Moto G.P. pálya építési engedélyét. Ily módon tökéletesen időszerű kiállítási tárgy lett Kovács Zoltán makettje. Volt is látogatója szép szám-mal. „Ügyes kezű a sávolyi kovács, aki nevében hordja szakmáját” így dicsér-ték a látogatók Kovács Nándor munkáit.

Varga László és a bemutató két házigazdája, Korcz Eszter és Fenusz Edina

A Marótvölgyi Aligszínpad nagy sikerrel mutatta be Kistérségi szezonnyitón a Lónak vélt menyasszony című vásári komédiát. A szereplők Félix Melinda aki „ Zsuzskát alakítja itten” Fazekas Istvánné aki Fruzsina és a csapat varrónője is egyben, Bogdán Csaba „a lócsiszár szerepe szerént ő” Horváth János a vándordeák és mókamester Horváth Jánosné aki Vince a kurtanemes és komolyabb napjain Szegerdő polgármestere.

A komédiát rendezte és a csapatot lelkesítette Fazekas István. Az Aligszínpad szállítója és állandó támogatója „producere” Horváth János István

Fotógaléria az előadásról!