Bravúros kezdés Németh Balázstól

Egy hellyel maradt le a pontszerzésről a Balatonring Team újonca Nagyon nehéz körülmények között a 16. helyen végzett Németh Balázs Hihetetlenül izgalmas versenyt vívtak a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának indulói vasárnap Mugellóban.

Németh Balázs nyilatkozata: „Nem sikerült jól a rajtom, bár edzéseken próbáltam pár rajtot, de még nem sikerült teljesen hozzászoknom a motorhoz, mert ezzel máshogy kell rajtomni mint a négyüteműekkel. Aztán elég hamar felzárkóztam egy csoportra, akikkel tulajdonképpen végig együtt mentünk, és előzgettük egymást. Utolsó három körben sikerült utolérnem az előttem lévő két pilótát, és végül meg is tudtam előzni őket, így a 16. helyen futottam be. Végig szoktam a motort, és úgy érzem, hogy a végére sikerült összebarátkoznom vele.”


Sikeres napon van túl Németh Balázs

Majdnem 5 másodpercet javult tegnapohoz képest a Balatonring Team újonca.Teljesítette a kitűzött célt, ott lesz a vasárnapi versenyen Németh Balázs. Bőven a limitidőn belül teljesített az időmérő edzésen Németh Balázs, így ott lesz a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A délelőtti szabadedzésen és a délutáni időmérőn is rengeteget javított, körről-körre egyre jobban érezte a kétütemű Apriliát, és végül 2 percen belüli idővel (1:59’132) a 22. helyen kvalifikálta magát élete első gyorsaságimotoros világbajnoki futamára. Részletek ...


Gyereknap az iskolában

Gyereknapi programokkal várták a sávolyi gyerekeket az Általános Iskolában. Ugrálóvár, ügyességi sorversenyek, bokszbemutató (a kaposvári Ring Sport Club ifjú öklözőinek részvételével), sminkverseny, tetoválás és sok más érdekes és szórakoztató időtöltés közül választhattak a gyerekek. A nap végén rengeteg ajándékot és jutalmat kaptak a résztvevők. Sok szülő is segített a lebonyolításban. Mindenki nagyon jól érezte magát. A hagyományokhoz híven a nap zárásaként a fenntartó önkormányzatok polgármesterei vendégül látták az iskolában dolgozó tanárokat. Megköszönték az egész évi munkájukat és további sikeres munkát kívántak nekik.

Fotógaléria!


Bemutatkozott Németh Balázs

Németh Balázs nyilatkozata: „Először a pálya és a motor is szokatlan volt, sokszor rossz sebességi fokozatot választottam. Ahogy telt az idő, egyre jobban éreztem magam edzés közben. Az edzés előtt egyébként nem tudtam kipróbálni a motort, csak arra volt idő, hogy beállítsuk a lábtartót, a kormányt és a fékkarokat. A csapat azt kérte, hogy az első edzésen csak ismerkedjek a motorral, nem kell gyorsan menni, csak ismerjem meg a pályát és a motort. A főszerelővel kielemezzük az adatokat, elmondja majd, hogy mit kell máshogy csinálnom ahhoz, hogy holnap még gyorsabb legyek!” Részletek ...

Fotógaléria!


Németh Balázs indul az Olasz Nagydíjon

Németh Balázs ül fel a Balatonring Team 250 köbcentis motorjára a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi Olasz Nagydíján. A 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre. Részletes életrajz.


Virágültetés ...

Az Önkormányzat május 26-án 17 órára hívta-várta az ügyes kezű, virágot szerető asszonyokat-lányokat virágot ültetni, parkosítani. Négy helyszínen folytak a munkálatok: a Rakottyás közi Piros keresztnél, a Templomnál, a Ligetnél, és a 7-es út melletti buszmegállónál. Mint ahogy az a képeken is látható, szép számmal jelentek meg a segíteni akaró lakosok. Mindenkinek köszönjük szépen a munkáját és segítségét.

További képek!


Virágöntözés ...

Arról már hírt adtunk, hogy 900 tő muskátli került kiültetésre a villanyoszlopokra a faluban. A virágokat gondozni, ápolni kell, és meghálálják a gondoskodást. Nincs ez másképp a kiültetett virágokkal sem. Éppen ezért az időjárástól függően 2-3 naponta öntöznek a munkások. A tartályba 1000 liter víz fér, ez a mennyiség elég is az összes tartóba.Folytatódik az útjavítás ...

A kijavított útszakaszokat az egész útfelületen új aszfaltréteggel látják el. A Kossuth utcában a diszkont boltig, a Rákóczi utcában a hídig és a Petőfi utcában az orvosi rendelőig készül el az új burkolat. Megcsinálják az iskolai parkolót is. Folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

További képek!


Leányvásár Pécsen ...

Május 23-án Pécsen voltunk a Pécsi Nemzeti Színházban, Jacobi Viktor:Leányvásár című operettjét néztük meg. A résztvevőknek a színházjegy árát kellett fizetni, az útiköltséget az Önkormányzat rendezte. 20 fő vállalkozott a kirándulásra. A sétával, városnézéssel színesített programon mindenki nagyon jól érezte magát. Tetszett az előadás, pirosra tapsoltuk a tenyerünket. Reméljük, hogy a következő alkalommal még többen vesznek részt az ilyen programokon.

További képek!


Folytatódik az útjavítás ...

A Kossuth és Rákóczi utcában az újraalapozott és kijavított útszakaszokat leaszfaltozták. Megkezdődtek a Petőfi utcában is a helyreállítási munkák. Javítják a csatornázáskor felszedett hidakat, kapubejárókat. A Körjegyzőség előtt is kijavítják a gépkocsibejárót, a járdát és kialakításra kerül egy autóparkoló is.

További képek!


Megkezdődött a virágosítás ...

A mai napon elkezdődött a falu utcáinak virágosítása. 300 virágtartó került kihelyezésre a villanyoszlopokra. 900 tő muskátlit ültetnek el a munkások és rakják fel a tartókba. Reméljük, hogy rövid időn belül gyönyörködhetünk a szépen nyíló virágokban.

További képek!


Útjavítás ...

A megállapodásoknak megfelelően a napokban sor kerül a Kossuth és Rákóczi utcák ideiglenesen elkészült szakaszainak kijavítására és leaszfaltozására. Ennek a munkának az elkészülésével biztonságosabbá válik a közlekedés és az utca kép is szebbé válik.

További képek!


Legkorábban május végére lehet építési engedély Sávolyon ...

Még nincs, de hiánypótlások után bármikor lehet építési engedélye a sávolyi MotoGP-nek. Információink szerint a telekper nem befolyásolja az engedély kiadását. A pálya építését legkésőbb június közepén el kell kezdeni. Addig a banki hiteligérvénnyel is rendelkeznie kell a spanyol beruházónak. A mintegy százmillió eurós beruházás felét önerőből állja a befektető, a másik felét a Magyar Fejlesztési Banktól kérte. A bank ismertette feltételrendszerét a befektetővel, aki május elején be is adta a szükséges dokumentumokat. A pénzintézet még néhány hiánypótlást kért. Mozsár Eriktől a marcali önkormányzat építéshatósági ügyintézőjétől megtudtuk: az építésengedélyeztetési eljárás is folyamatban van, szintén hiánypótlásra és szakhatósági engedélyekre várnak, a beruházótól. Amint ezek birtokában lesznek, kiadják az építési engedélyt.


Teljesült egy újabb régi álom ...

A 7-es közlekedési út már nem határa Sávolynak, hanem az új táblák kihelyezésével a lakóterület részévé vált. Az út nem kettéosztja a falut, hanem átmegy a területén. Ez megint egy előrelépés a falu fejlődésében.