Kistérségi mesemondó verseny ...

Kistérségi mesemondó versenyt rendeztek a Marcali Városi Könyvtárban, melyen a Sávolyi Általános Iskola tanulói is részt vettek. Mátyás királyról szóló mesékkel álltak a zsűri elé. Az 1. és 2. osztályosok közül Farkas Kitti, Egyed Balázs és Schmid Stephanie, a 3. és 4. osztályosok közül Császár Zoltán, Tóth Bence és Pálfi Orsolya képviselte iskolánkat. Egyed Balázs és Tóth Bence egyaránt 2. helyezett lett a saját korcsoportjában. Gratulálunk a helyezetteknek.

További képek!


Kedves gyerekek és kedves szülők!

A Sávolyi Gyerekek Klubjának foglalkozása lesz november 29-én szombaton, 13 órakor a könyvtárban. Adventi koszorút és karácsonyi ajtódíszt csinálunk. Aki tud, az hozzon zöldet, bogyókat és más diszítő anyagot. Minden klubtagot szeretettel várok!


ÖNKORMÁNYZATUNK KEZDEMÉNYEZÉSÉRE 2007. KARÁCSONYÁRA A HELYBELI VÁLLALKOZÓK ANYAGI SEGÍTSÉGÉVEL ÜNNEPI FÉNYEKBEN KÖSZÖNTHETTE KÖZSÉGÜNK A KARÁCSONYT, A SZERETET ÜNNEPÉT. 12 DARAB KARÁCSONYI DÍSZÉGŐT HELYEZTÜNK KI A VILLANYOSZLOPOKRA. EZT A HANGULATOS, ÜNNEPI KIVILÁGÍTÁST SZERETNÉNK AZ EGÉSZ FALURA KITERJESZTENI, EZÉRT ÚJRA SZÓLUNK ÖNÖKHÖZ, FELHÍVÁST TESZÜNK KÖZZÉ, HOGY AKINEK VAN LEHETŐSÉGE ARRA, HOGY EGY-EGY KARÁCSONYI DÍSZÉGŐNEK AZ ÁRÁT, 30.000 FORINTOT FEL TUD AJÁNLANI, KÉRJÜK, HOGY TEGYE MEG, NYÚJTSON SEGÍTSÉGET SÁVOLY KARÁCSONYI KIVILÁGÍTÁSÁHOZ. AZOK A CSALÁDOK, AKIK FELAJÁNLÁST TESZNEK, KÉREM, HOGY NÁLAM JELEZZÉK SZÁNDÉKUKAT, SZEMÉLYESEN VAGY TELEFONON A 06303819303-AS SZÁMON. MEGÉRTÉSÜKET, SEGÍTSÉGÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!

A KÉPVISELŐ TESTÜLET NEVÉBEN:


A miniszter félrelép ...

November 25-én a Kalocsai Színház vendégszerepelt a Marcali Kulturális Központban, A miniszter félrelép című fergeteges vígjátékot adták elő. 18-an voltunk Sávolyról, akik megnéztük az előadást és nagyon jól éreztük magunkat, szép estét szereztek a fellépő színészek.


Úszásoktatás ...

2008. október hatodika emlékezetes dátum lett iskolánk életében. Végre elkezdődött diákjainknak az úszás-oktatása. Az iskola vezetés döntése értelmében a 3. és 4. osztályosok élhettek a lehetőséggel. Hét alkalommal voltunk már és a kezdeti bátortalan lépésektől nagy utat tettek meg a gyerekek. November 25-én a tanultak átismétlése után először próbálták ki gyorsúszástudásukat a mély vízben. És láss csodát!, senki sem merült le a medence aljára. Sikerült a kijelölt távot teljesíteni! Néhány gyereket kellett bátorítani csupán. Valóban átérezhettük mi is, hogy úszni jó. Sajnos már csak egy alkalommal megyünk így együtt és utána jön a következő csoport. Köszönjük a lehetőséget!

További képek!


Sávolyi Gyerekek Klubja ...

November 22-én kézműves foglakozás volt a Községi Könyvtárban a Sávolyi Gyerekek Klubjának. Tóthné Lakatos Gyöngyi pedagógus segítségével a gyékény megmunkálásával ismerkedtünk meg. A karácsony közeledtével aktuális program volt az angyalkák és csillagok elkészítése. Mindenki nagyon ügyesen dolgozott és büszkén vitték haza a gyerekek az elkészült műveket.


Időseket köszöntöttek Sávolyon ...

Sávoly szép korú polgárait köszöntötték ma este. Bobek József polgármester szavait követően az Iskola alsós és felső tanulói adtak elő műsort. Az estét vacsora zárja, ahol köszöntötték a település legidősebb polgárait.

További képek!


Alapcső letétel Sávolyon ...

Egy összességében 700 millió forintos beruházásának ünnepélyes alapcső letétele volt ma délelőtt Sávolyon. A Szabadics Zrt. a Spanyol SEDESA cég megbízásából elkezdte Sávoly község szennyvízcsatorna hálózatának elkészítését. Bobek József, Sávoly Polgármestere elmondta, hogy a szoros határidők miatt a településen egyszerre hat helyen is dolgozik a kivitelező cég, kérte a lakosság és az átutazók megértését. Suchman Tamás a Sávoly térségi beruházások kormány megbízottja elmondta, hogy minden a beruházások kivitelezéséhez szükséges feltétel, a megszabott határidőkhöz mérten rendben van, nincs késedelem. A Spanyol SEDESA cég képviselője beszédében ismételten megerősítette, hogy a közel egy éve elhatározott minden beruházást megvalósítanak. Elkészül a Balatonring, a Sávolyban tervezett kereskedelmi beruházás, a Szőkedencs határában tervezett Logisztikai Központ valamint a Főnyed, Szegerdő mellé tervezett turisztikai beruházás.

További képek!


Ovis Sport Kavalkád ...

Kistérségi, Ősz Búcsúztató Ovis Sport Kavalkád volt ma délelőtt Marcaliban, a Sportcsarnokban. Kistérségünk 21 óvodája közül 15 részt vett a játékos sport versenyen. A Sávoly -i Óvoda gyermekei is részt vettek a programokban.

További képek!


Prózamondó verseny ...

Iskolánkban november 14-én prózamondó versenyt rendeztünk. Az alsó tagozatosok Mátyás királyról szóló mondákkal készültek. A felsősök a legkedvesebb írójuktól választottak történeteket. Nagyon élveztük az előadásokat és meséket! Minden résztvevőnek gratulálunk és köszönjük a szép délutánt! Külön köszöntjük a helyezést elérő tanulókat!

Az alsósok helyezettei: 1.Schmid Stephanie 2.Egyed Balázs 3.Tóth Bence és Farkas Kitti 4. Császár Zoltán Mátyás és Pálfi Orsolya 5. Köcski Regina 6. Gáspár Elizabet, Kovács Annamária és Fazekas Vivien Felsősök helyezettei: 1.Köcski Helga 2. Kovács Petra 3.Orsós Tünde és Bekk Lilla

További képek!


Csatornázás kezdődik Sávolyon ...

Sávoly Község Önkormányzata és a Szabadics Zrt., november 14-én Falugyűlés keretében tájékoztatta a község lakóit, a november 17-én kezdődő szennyvíz csatornázási munkálatokról.. (Nyomtatványok a "SEDESA beruházások" menüpontnál!)

További képek!


Megemlékező koszorúzás ...

2008. november 6-án 9 órakor a község Képviselő Testülete koszorúzást tartott a Hősi emlékműnél. Az első és második világháború hősi halottairól minden évben a Mindenszentek utáni héten tisztelgő főhajtással emlékeznek meg a testületi tagok. A testület nevében Szőke Csaba alpolgármester helyezte el a koszorút. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Sávoly község díszpolgára, Bide János is.

További képek!


Alapkőletétel Sávolyon ...

Ma délelőtt lerakták a Balatonring alapkövét. Az eseményen részt vett a Spanyol Sedesa csoport elnöke Vicente Cotino, valamint a kormány képviseletében Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, továbbá a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke Dr. Suchman Tamás. A motorsport képviseletében jelen volt: Jorge Martinez az "ASPAR" csapat kapitánya és Talmácsi Gábor a 2007. év Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125cc. osztályának bajnoka.

További képek!


Színházban voltunk ...

A Sávolyi Általános Iskola alsó tagozata november 5-én színházba utazott Nagykanizsára. A Mátyás király krónikái című darabot néztük meg. Sok Mátyás mondára ismertünk rá: Okos leány, A kolozsvári bíró, A kakast osztó szomszéd és még más érdekes történetekre. A különböző jeleneteket más és más technikával dolgozták fel. Láttunk seprűbábot, alakoskodást és igazi színjátékot. A történeteket reneszánsz zene és tánc fűzte össze. Nagyon jól éreztük magunkat, élveztük az előadást.

További képek!