Mindenszentek és a Halottak napja


A Mindenszentek és a Halottak napja a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. Ilyenkor mindenki kilátogat a temetőbe, meglátogatja elhunyt hozzátartozóit. Megtelnek a sírok őszirózsával, krizantémmal, az elmúlás jelképes virágaival. Az emberek gyertyát gyújtanak, és elveszített szeretteikre emlékeznek. A sávolyi temetőt is sokan felkeresik az ünnep alkalmából. Az emlékezés és kegyelet virágai, az égő mécsesek és gyertyák a sávolyi temetőt is ünnepi hangulatúvá varázsolják.

További képek a Temetőből!


MotoGP - előkészületek ...


November 6.-án délelőtt lerakják a Balatonring alapkövét. A Sávoly mellett megépülő versenypálya területén jelenleg a lőszermentesítés illetve a régészeti feltáró tevékenység folyik. Elkészült az építő cég felvonulási területének kialakítása, megépült egy ideiglenes szerviz út.


A Vidékünk a Jövőnk Szövetség fogadó napja Sávolyon


2008. október 30-án 8-12 óráig a VIDÉKÜNK A JÖVŐNK SZÖVETSÉG tartott ügyfélfogadást a Községi Könyvtárban. Pintér Endre, a szövetség munkatársa széleskörű és mindenre kiterjedő tájékoztatást nyújtott a megjelent érdeklődőknek az aktuális UMVP 3. tengelyes pályázatokkal kapcsolatosan.


A Sávoly -i keresztek ...


Községünkben az elmúlt hetekben három kereszt és a Hősi emlékmű került felújításra 600.000 Forint értékben. A kereszteket újrafestették, az emléket letisztították, az írásokat kijavították. A három keresztből a temetői keresztet 1853-ban Sávoly község állíttatta, a templomi kiskeresztet 1820-ban állították, a templomi nagykeresztet pedig 1914-ben állíttatta az akkori Sávolyi Rózsafüzér Társulat. A templom előtt lévő nagykereszt egyik szobra megsemmisült, folyamatban van a pótlása. A másik szobor a templomban lefestve várja, hogy a fent említett párja elkészüljön és újra együtt a helyükre kerülhessenek. Ugyanerről a nagykeresztről letörött a Mária-fej, ennek is készül a pótlása. A rakottyai Piros - kereszt és a Benkő - kereszt felújítása majd egykésőbbi időpontban történik meg. Ezeknek a munkálatoknak az elvégzésével a falu méltóképpen várja a Halottak napi ünnepet. A hozzánk érkező látogatók, hozzátartozók gyönyörködhetnek ezekben a szépen felújított emlékekben.


Vidékünk a Jövőnk Szövetség


Kedves Tagok! A Marcali Kistérség területén tartott ügyfélfogadási időpontjaink a következők: Sávoly, Könyvtár - 2008. október 30. és 2008. november 12. (8h-12h) Sok szeretettel várunk minden pályázni kívánó ügyfelet.

Tisztelettel: Meló Edina Vidékünk a Jövőnk Szövetség Mobil: 30/578-5002 E-mail: me.terseg@csurgo.hu


A Sávolyi Általános Iskola tanulóinak emlékműsora


Október 22-én ünnepi műsorral készültek a felső tagozatos tanulók. Rendhagyó történelem óra keretében villantották fel az 1956-os eseményeket. A forradalom kivetített képei sokat segítettek abban, hogy a kisebb gyerekek is megértsék a történteket. A zenei aláfestés, a gyertyagyújtás, valamint Tengerdi Győző szívhez szóló írása – melyet Kovács Petra csodálatos előadásában hallhattunk – tették színesebbé és emlékezetessé az előadást. A közönségből néhányan meg is könnyezték a hallottakat. A színvonalas műsort Gaálné Horváth Mária és Péterné Kocsis Melinda Szilvia állította össze és ők készítették fel a tanulókat. A megemlékezés méltó volt az 56-os forradalom szelleméhez.


95 év ...


Születésnapja alkalmából Kanász Jánosné Domsa Margit nénit, Sávoly legidősebb asz-szonyát köszönti a falu. 2008. október 18-án tölti be a 95. életévét. A község nevében Osváth Lajos képviselő és Bobek József István polgármester úr köszöntötte Margit nénit az ünnepi alkalomból. Jó egészséget és további szép éveket kívántak neki. Szeretettel gratulálunk!


Játszóház ...


2008. október 11-én a régi Posta épületénél játszóház volt a Sávolyi Gyerekek Klubjának. Amíg a bográcsban főtt-rotyogott a húsos paprikás krumpli, addig a gyerekek pingpongoztak, társasjátékoztak, fociztak, labdáztak. Az örömteli, közös játék után jóízűen falatoztunk a finom ennivalóból. Kellemesen telt a délután és mindenki jól érezte magát.

További képek!


Úszni jó!


A sávolyi gyerekek első csoportja megkezdte az úszásoktatást. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok nagyon örültek a lehetőségnek és örömmel vesznek részt ebben a programban. A költségeket a fenntartó önkormányzatok fedezik.

További képek!Épül az ideiglenes depónia ...


Sávoly határában elkezdődött a Balatonring építését végző cég felvonulási területének kialakítása. Az ideiglenes depónia építésével közelebb kerül a beruházás kivitelezésének megkezdése. A munkát egy törvénymódosítás teszi lehetővé, az megengedi a sportcélú beruházások földmunkáinak elvégzését. A munkákat a szoros határidő miatt, valamint a talajtömörödés érdekében kezdik el - a leendő MotoGP pálya nyomvonalában- lehetőség szerint minél hamarabb. Az viszont téves információ, miszerint a pálya nyomvonalán bármilyen munka folyna. - 2008. okóber 2. -

Fotógaléria